‘Apple gaat lancering nieuwe iPhones over het jaar verspreiden’

Door: Thomas Aalderink - 5 reacties
Apple iPhone 11 en iPhone 11 Pro camerasysteem frankrijk
(Afbeelding: One More Thing)

Voor Apple-fans is september altijd weer een mooie maand. Dit is namelijk al jaren hét moment dat de producent uit Cupertino nieuwe toestellen op de markt brengt. Maar daar gaat mogelijk verandering in komen. Volgens analyses van JP Morgan gaat Apple vanaf 2021 voor de iPhone een ander releaseschema hanteren.

Deze nieuwe strategie moet ervoor gaan zorgen dat de iPhone verkoop beter verdeeld wordt over het jaar. De huidige keuze om maar één keer per jaar nieuwe toestellen op de markt te brengen, zorgt ervoor dat Apple veel last heeft van zogenaamde ‘seasonality.’ Als beursgenoteerd bedrijf wil dat juist voorkomen en zo stabiel mogelijk zijn.

Apple volgt voorbeeld Samsung

Het is daarom verstandiger om meerdere keren per jaar een toestel op de markt te brengen. Partijen als Samsung doen dat ook met hun vlaggenschepen. Zo verschijnt er aan het begin van het jaar vaak een nieuw toestel in de Galaxy S-lijn en ergens halverwege het jaar een nieuwe versie van de Note. Volgens JP Morgan analist Samik Chatterjee zou ook Apple dat moeten doen.

Klik/tap voor groter. (Afbeelding: AFP / Charly Triballeau)

Hij verwacht dan ook dat dit gaat gebeuren in 2021. Verdeeld over dat jaar gaat Apple volgens geruchten vier nieuwe vlaggenschepen op de markt brengen. De eerste twee zullen tussen maart en juni verschijnen en het tweede duo komt dan, zoals we gewend zijn, in september.

Vier nieuwe toestellen met 5G

Dat Apple in de toekomst jaarlijks vier vlaggenschepen op de markt gaat brengen, was ook al te lezen in een investeerder notitie. Daar stond in dat al in 2020 vier toestellen gaan verschijnen in plaats van drie. Twee van 6,1 inch en daarnaast nog een groter (6,7 inch) en een kleiner model (5,3 inch). Deze zouden allemaal voorzien zijn van 5G, maar zijn niet even snel.

9 to 5 Mac

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  arno1975

  Echt allemaal joh?

  ”Apple volgt voorbeeld Samsung”

  wat een niveau, zeg.

 • Profielfoto
  Maarten

  Waarschijnlijk gaan ze de SE apart lanceren meer niet

 • Profielfoto
  fabian

  Dat ze maar al beginnen met de SE

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Thomas, heb je zelf wel eens je artikelen teruggelezen? Beschamend. Het zit barstensvol tegenstellingen en aannames. Volgt en zou ook moeten doen is er dus zo eentje.

  Met alle respect, kap met dit soort stupide artikelen en ga wat anders doen. Hier zitten we echt niet op te wachten…

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Gewoon pure onzin. Apple gaat dat echt niet doen!