Apple erkent afsluitprobleem van 13-inch MacBook Pro’s uit 2019

Door: Wesley Akkerman - 6 reacties
2019 13-inch MacBook Pro Teardown toetsenbord
(Bron: OMT)

Apple heeft erkend dat sommige 13-inch MacBook Pro-modellen last hebben van willekeurige afsluitmomenten. Mogelijk is er een oplossing. Apple heeft namelijk uitgelegd hoe je kunt voorkomen dat dat gebeurt. Maar of de oplossing voor iedereen werkt, is niet zeker.

Gebruikers van de 13-inch MacBook Pro hebben last van willekeurige afsluitmomenten. Op een supportpagina op de website van Apple heeft het bedrijf het probleem erkend en legt daar ook op uit hoe je het probleem mogelijk oplossen kunt. Het betreft het model met de Touch Bar en de twee Thunderbolt 3- en usb-c-poorten. Andere modellen zouden hier geen last van moeten hebben.

Problemen met 13-inch MacBook Pro

Op de ondersteuningspagina van Apple staat dat gebruikers, die het probleem tegenkomen, het energievermogen van de accu van de MacBook Pro ergens vlak onder de negentig procent moeten krijgen. Vervolgens dien je de stekker erbij te pakken en die aan te sluiten. Het is nu zaak dat je alle applicaties afsluit en de klep sluit. Zodoende zal de laptop automatisch in de slaapstand gaan.

2019 13-inch MacBook Pro Teardown toetsenbord
Klik/tap voor groter. (Bron: OMT)

Dan komt het meest vervelende: je moet namelijk de 13-inch MacBook Pro voor tenminste acht uur lang op deze manier ongestoord laten staan. Je kunt je laptop dus niet gebruiken. Mocht je dus dit probleem tegenkomen op je 13-inch Pro, dan raden we aan de oplossing in de avond uit te proberen, zodat je zelfs minimaal last hebt van het feit dat je je eigen apparatuur niet kunt gebruiken.

Ook raadt Apple natuurlijk aan de meest recente software op je laptop te zetten, waardoor de indruk nu leeft dat het probleem ook in de software kan zitten. Mocht je hierna toch nog last hebben van dezelfde problemen, dan kun je contact opnemen met de klantenservice van het bedrijf.

Onlangs kondigde Apple ook de 16-inch Macbook Pro aan. Vooralsnog lijken de problemen die versie van de laptop niet bereikt te hebben.

Macrumors

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Frans

  Op de ondersteuningspagina van Apple staat dat gebruikers, die het probleem tegenkomen, het energievermogen van de accu van de MacBook Pro ergens vlak onder de negentig procent moeten krijgen.

  Nee, als je het support artikel goed leest staat er niet niet vlak onder de negentig procent, gewoon ergens onder de negentig procent is voldoende.

  Overigens, als je niet wilt upgraden naar Catalina, omdat je nog onvervangbare 32-bits applicaties gebruikt bijvoorbeeld, is het nog maar de vraag of Apple je wil verder wilt hebben. Dit ogenschijnlijk klein probleem wordt dan een echt serieus probleem.

 • Profielfoto
  swappa001

  Ik heb een MacBook Pro retina late 2013 en het zelfde probleem sinds de laatste update….

 • Profielfoto
  marcb_1977

  Met hetzelfde probleem deze week naar Amac geweest. Laptop was nog geen dag oud of het probleem deed zich namelijk al voor. Technische staat van de accu was goed dus software-matig. Verkoper wist na overleg een bericht van Apple Service naar boven te halen waarin de oplossing stond vermeld vergelijkbaar met de oplossing in het support artikel. Vreemd genoeg dateerde het bericht al van september. Dus wel lang voordat Apple het probleem heeft erkend.

 • Profielfoto
  KR1275

  Dit lijkt op de klassieke oplossing dat als je tv raar doet, geef je er een klap op.

 • Profielfoto
  donut

  afsluitmoment  – het woord van 2019

 • Profielfoto
  polansky

  Dat is niet alleen met de 2019 modellen zo. Mijn 2018 model heeft er op bepaalde momenten ook zo ineens last van… of dat hij in zijn geheel niet fijn wil afsluiten.