‘Apple brengt in 2020 vier iPhone 12 modellen met 5G op de markt’

Door: Wesley Akkerman - 6 reacties
Qualcomm 5G chip iPhone 2020
Bron: AFP / Pau Barrena

Analisten verwachten dat Apple in de tweede helft van 2020 vier iPhone 12-modellen met 5G aan boord zal lanceren. Het gaat dan om twee kleinere en twee grotere modellen. Eén van de twee paren zal sneller 5G aan boord krijgen dan het andere paar.

De laatste jaren lanceert Apple drie smartphones aan het einde van het jaar. Maar analisten van JP Morgen verwachten dat de Amerikaanse techgigant het in 2020 over een andere boeg gaat gooien met een vierde model. Dat blijkt uit een investeerdersnotitie die in handen is van Apple Insider.

Vier iPhone 12-modellen voor 2020

De verwachting is dat twee iPhone 12-modellen een schermgrootte krijgen van 6,1-inch, terwijl de andere twee varianten 5,4- en 6,7-inch groot zijn. Twee modellen worden Pro-versies, met hogere specificaties, terwijl de resterende twee beduidend minder krachtig zullen zijn.

Eén 6,1″-versie en de 6,7″-iPhone krijgen een camerasetup met drie lenzen met dieptesensoren, terwijl de andere twee modellen mogelijk twee sensoren krijgen aan de achterkant.

iPhone 12 2020 concept
Klik/tap voor groter. Concept door: Sebastiaan de With

5G voor alle iPhones van volgend jaar

Ook is het de verwachting dat alle vier de modellen ondersteuning krijgen voor 5G-netwerken. Maar ook hier zal er mogelijk onderscheid gemaakt worden tussen de twee high-end en midrange smartphones. De versies met betere specificaties krijgen toegang tot zogenaamde mmWave-technologie. Daardoor krijgen deze iPhones toegang tot veel hogere 5G-snelheden in steden waar ondersteuning voor mmWave-technologie aanwezig is.

Er is ook ondersteuning voor 5G onder 6 GHz. Dat zal straks de meest voorkomende variant zijn, die trager is dan de mmWave-technologie. Dit verbindingstype zal ook aanwezig zijn op de goedkopere iPhone 12-smartphones.

Volgende generatie iPhone SE

Mogelijk lanceert Apple nog een vijfde smartphone in 2020, namelijk de nieuwe iPhone SE met een scherm van 4,7-inch. Daar waar de vier andere modellen een oled-scherm krijgen en in de tweede helft van 2020 moeten verschijnen, staat de nieuwe SE, met lcd-scherm, gepland voor de eerste helft van volgend jaar.

Apple Insider

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  fabian

  Waar haal ik de tijd om dat allemaal te volgen,en the money?

 • Profielfoto
  patrickmaur3r

  Kunnen we nog even wachten met speculeren? De iPhone 11 is pas net uit en nu al gaan jullie schrijven over geruchten en speculaties van een iPhone die het daglicht mogelijk pas over 10 maanden gaat zien:)

 • Profielfoto
  Ruwepit

  patrickmaur3r op 4 december 2019 16:26
  Kunnen we nog even wachten met speculeren? De iPhone 11 is pas net uit en nu al gaan jullie schrijven over geruchten en speculaties van een iPhone die het daglicht mogelijk pas over 10 maanden gaat zien:)

  Jij heb toch geklikt op het artikel en tadaa…hun doel is bereikt

 • Profielfoto
  pruus

  Clickbait….

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Line-up lijkt vooral “logisch”. Daar had ik geen analist bij nodig.

 • Profielfoto
  Onassis

  Mijn vraag is waarom zoveel haast om elk jaar een nieuwe iPhone uit te brengen. Ik vind dat Apple met een nieuwe plan zal moeten komen. Ik stel dat ze dan premium pakketten aan zullen moeten bieden waaronder diverse upgrade van hardware,