Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 4 december 2019

‘Apple brengt in 2020 vier iPhone 12 modellen met 5G op de markt’

Analisten verwachten dat Apple in de tweede helft van 2020 vier iPhone 12-modellen met 5G aan boord zal lanceren. Het gaat dan om twee kleinere en twee grotere modellen. Eén van de twee paren zal sneller 5G aan boord krijgen dan het andere paar.

De laatste jaren lanceert Apple drie smartphones aan het einde van het jaar. Maar analisten van JP Morgen verwachten dat de Amerikaanse techgigant het in 2020 over een andere boeg gaat gooien met een vierde model. Dat blijkt uit een investeerdersnotitie die in handen is van Apple Insider.

Vier iPhone 12-modellen voor 2020

De verwachting is dat twee iPhone 12-modellen een schermgrootte krijgen van 6,1-inch, terwijl de andere twee varianten 5,4- en 6,7-inch groot zijn. Twee modellen worden Pro-versies, met hogere specificaties, terwijl de resterende twee beduidend minder krachtig zullen zijn.

Eén 6,1″-versie en de 6,7″-iPhone krijgen een camerasetup met drie lenzen met dieptesensoren, terwijl de andere twee modellen mogelijk twee sensoren krijgen aan de achterkant.

iPhone 12 2020 concept
Klik/tap voor groter.

5G voor alle iPhones van volgend jaar

Ook is het de verwachting dat alle vier de modellen ondersteuning krijgen voor 5G-netwerken. Maar ook hier zal er mogelijk onderscheid gemaakt worden tussen de twee high-end en midrange smartphones. De versies met betere specificaties krijgen toegang tot zogenaamde mmWave-technologie. Daardoor krijgen deze iPhones toegang tot veel hogere 5G-snelheden in steden waar ondersteuning voor mmWave-technologie aanwezig is.

Er is ook ondersteuning voor 5G onder 6 GHz. Dat zal straks de meest voorkomende variant zijn, die trager is dan de mmWave-technologie. Dit verbindingstype zal ook aanwezig zijn op de goedkopere iPhone 12-smartphones.

Volgende generatie iPhone SE

Mogelijk lanceert Apple nog een vijfde smartphone in 2020, namelijk de nieuwe iPhone SE met een scherm van 4,7-inch. Daar waar de vier andere modellen een oled-scherm krijgen en in de tweede helft van 2020 moeten verschijnen, staat de nieuwe SE, met lcd-scherm, gepland voor de eerste helft van volgend jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple brengt in 2020 vier iPhone 12 modellen met 5G op de markt’
Sluiten