Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 6 december 2019

‘Apple brengt een iPhone zonder poorten uit in 2021’

Apple wil naar verluidt in 2021 een iPhone uitbrengen die geen poorten heeft. Dat denkt althans analist Ming-Chi Kuo. Hoe je de smartphone in kwestie dan precies zou opladen, is op dit moment nog onduidelijk. Apple heeft eerder bevestigd de draadloze oplaadmat Airpower te hebben geannuleerd.

De iPhone die Apple in 2021 zou uitbrengen heeft mogelijk geen Lightning-poort, waar geen usb-c-poort voor in de plaats komt. Het toestel zou een ‘volledig draadloze ervaring’ gaan aanbieden, aldus de analist die vaker goede voorspellingen gedaan heeft als het om Apple-producten gaat.

iPhone zonder aansluitingen

Mocht dit blijken te kloppen, dan zou dat een grote stap in een andere richting zijn voor Apple. Het bedrijf gebruikt de Lightning-poort sinds 2013 met de release van de iPhone 5. En hoewel moderne iPhones misschien minder afhankelijk zijn van het versturen van data via een kabel, betekent dit wel dat er consequenties aankomen voor allerlei fabrikanten, zoals bedrijven die koptelefoons maken of oplaadkabels uitbrengen. Uiteraard duurt het nog even voordat we er zijn, maar dit is dus iets waar mogelijk rekening gehouden mee moet worden.

Apple iPhone 11 en iPhone 11 Pro camerasysteem frankrijk
Klik/tap voor groter.

Daarnaast heeft Kuo voorspelling gedaan voor de line-up van volgend jaar. Er zouden namelijk in totaal vijf nieuwe iPhone-modellen uitkomen, waaronder de SE 2-opvolger met een lcd-scherm van 4,7-inch.

Vier andere iPhones

Eerder kwam in het nieuws dat Apple in elk geval vier iPhones wil uitbrengen aan het einde van het jaar. Alle vier de modellen hebben een oled-scherm en bieden ondersteuning aan voor 5G. Twee van deze nieuwe modellen moeten echt high-end smartphones worden met drie cameralenzen en sneller 5G dankzij mmWave-technologie.

De twee modellen komen uit met schermformaten van 6,1- en 6,7-inch en krijgen waarschijnlijk een Time of Flight-sensor, waarmee diepte gemeten kan worden. Deze smartphones moeten de iPhone 11 Pro en 11 Pro Max gaan vervangen, zoals het er nu naar uitziet.

De andere twee versies moeten opvolgers worden van de iPhone 11 en worden voorlopig simpelweg iPhone 12 genoemd. Deze telefoons krijgen twee cameralenzen en krijgen schermen van 5,4- en 6,1-inch. Apple heeft niet gereageerd op de aanhoudende geruchten.

Reageer op artikel:
‘Apple brengt een iPhone zonder poorten uit in 2021’
Sluiten