Mark Hofman
Mark Hofman Diensten 13 december 2019

Apple Arcade husselt alle sporten door elkaar in Ultimate Rivals

Apple heeft vandaag de nieuwe game Ultimate Rivals uitgebracht voor Apple Arcade. Sportsterren uit de NHL, NBA, NFL, MLB, WNBA en het Amerikaanse vrouwen voetbalteam gaan samen het ijs op voor de meest indrukwekkende ijshockeywedstrijd ooit.

In Ultimate Rivals: The Rink speel je twee tegen twee een ijshockeywedstrijd en kies je uit meer dan 50 sportsterren om dit team samen te stellen. The Rink is de eerste game uit de exclusieve Apple Arcade serie Ultimate Rivals.

Ultimate Rivals: The Rink exclusief voor Apple Arcade

Apple heeft vandaag de nieuwe reeks sportgames Ultimate Rivals onthuld. De reeks wordt gemaakt door Bit Fry Game Studios, Inc. Het idee achter de reeks is dat sterren uit het ijshockey, basketbal, American football, honkbal en voetbal samenkomen in één videogame. Een game die uiteraard alleen te spelen zal zijn via Apple Arcade. Het is voor het eerst dat er een videogame uitgebracht wordt die al deze sporten combineert. Het eerste spel uit de serie is Ultimate Rivals: The Rink, waarin de sportsterren te porren zijn voor een intens potjes ijshockey.

Zo is bijvoorbeeld mogelijk om Alex Morgan en Jose Altuve tegenover Skylar Diggins-Smith en Wayne Gretzky te zetten. Uiteraard zijn het geen loze keuzes die je als speler maakt, want elke speler kent zijn eigen unieke skillset en elk team vereist een andere strategie. Volgens Apple komt de game echt tot leven vanwege de indrukwekkende graphics en meeslepende geluidseffecten. Op het gebied van gameplay moet je zonder twijfel het beste uit jezelf halen en ervoor zorgen dat je reflexen snel genoeg zijn.

Apple Arcade Ultimate Rivals
Klik/tap voor groter

In Ultimate Rivals: The Rink is het mogelijk om het op te nemen tegen de AI, maar is het ook zeker mogelijk om tegen andere spelers te strijden in de multiplayer-modus.

Grenzen verleggen

Ben Fredlin, CEO en oprichter van Bit Fry Game Studios, Inc., maakt door middel van het persbericht duidelijk dat de game echt iets unieks is. “We slaan met deze reeks een compleet nieuwe weg in”, zegt hij. “Bij ons staat de gamer centraal. Spelers kunnen hun fantasie de vrije loop laten en het ultieme sportteam samenstellen voor welke dan ook!”

Volgens Apple’s senior VP Worldwide Marketing Phil Schiller sluit de game perfect aan bij Apple Arcade. “Met Apple Arcade streven we ernaar een samengestelde catalogus te leveren waarin elke titel spelers een nieuwe innovatie ervaring biedt die de grenzen verlegt van wat een game kan zijn”. En volgens Schiller doet Ultimate Rivals: The Rink precies dat.

De toekomst van Ultimate Rivals

De Apple Arcade game Ultimate Rivals: The Rink is vanaf nu te spelen op iPhone, iPad, Apple TV en Mac. Maar gezien het feit dat dit de eerste serie van een nieuwe reeks is, stellen we ons ook direct de vraag wanneer we het volgende deel kunnen verwachten. En dat antwoord heeft Apple.

Apple Arcade Ultimate Rivals
Klik/tap voor groter

Ultimate Rivals: The Court, dat zich richt op basketbal, zal in het voorjaar van 2020 verschijnen.

Reageer op artikel:
Apple Arcade husselt alle sporten door elkaar in Ultimate Rivals
Sluiten