Apple heeft Airpower mogelijk nog niet opgegeven

Door: Wesley Akkerman - 4 reacties
Apple AirPower 2019
(Afbeelding: Apple)

Zoals het er nu naar uitziet heeft Apple het idee achter de draadloze oplaadmat AirPower nog niet opgegeven. Er is namelijk een patent opgedoken van het bedrijf uit Cupertino waaruit op te maken is dat het nog steeds werkt aan een dergelijk product.

Toen Apple AirPower in 2017 aankondigde, dacht het bedrijf de industrie te kunnen opschudden. Met de mat zou het mogelijk zijn verschillende Apple-producten op te laden, zoals bijvoorbeeld de AirPods, de Apple Watch en natuurlijk de iPhone. Echter, in de maanden erna kwamen steeds meer berichten naar buiten met het nieuws dat er technische problemen opduiken en dat Apple al meerdere deadlines voor het project voorbij had laten gaan. Totdat het nieuws verscheen dat het project officieel geannuleerd was.

Komt AirPower er dan toch aan?

Dat betekent blijkbaar niet dat we de hoop moeten opgeven. Want de website Appleworld heeft namelijk een patent gevonden waaruit op te maken is dat Apple nog altijd werkt aan een soortgelijke oplaadmat. De mat kan gebruikt worden voor het opladen van verschillende producten en lijkt in concept sterk op AirPower.

Klik/tap voor groter (Bron: Appleworld)

Vooralsnog is het niet helemaal duidelijk in hoeverre beide producten van elkaar verschillen, maar het is goed om te zien dat Apple het idee achter de oplaadmat nog steeds niet opgegeven heeft. Het mooie aan dit product is namelijk dat het niet uitmaakt waar je je AirPods, Apple Watch of iPhone neerlegt: elke plek van de mat kan namelijk als oplaadpunt dienen. En dat is wat de technologie erachter zo ingewikkeld maakt. De problemen die bestaan hebben voornamelijk te maken met warmteafvoer.

Huidige oplaadmatten werken alleen goed wanneer het product precies boven het gedeelte ligt waarmee een apparaat opgeladen kan worden, dus de AirPower was redelijk uniek. In de bovenstaande afbeelding kun je zien hoe dat opladen via de mat van Apple werkt: door meerdere oplaadspoelen over elkaar te leggen, creëer je een groot oppervlakte waar apparaten mee opgeladen kunnen worden. Het wachten is nu totdat Apple het product wederom aankondigt.

Appleworld

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  jvers

  Het patent was filed op Jan 31, 2018. Ruim voor dat het project geannuleerd werd.

 • Profielfoto
  Q-collective

  jvers op 19 december 2019 16:08
  Het patent was filed op Jan 31, 2018. Ruim voor dat het project geannuleerd werd.

  Haha, en opeens is het een verhaal op OMT.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Apple heeft Airpower mogelijk nog niet opgegeven

  Maar consumenten hebben dat wel al gedaan.

  Mensen die nu nog zo’n ding zouden kopen moet je mishandelen in hun eigen achtertuin. ?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Als dit een tekening is van het ‘nieuwe’ patent, is er wel degelijk een verschil. Als ik me goed herinner zaten er in het ontwerp voor de oplaadmat van Apple 8 oplaad spoelen en zitten er blijkbaar in dit ontwerp veel meer. Verbazingwekkend overigens dat ze zoiets ‘simpels’ niet voor elkaar hebben gekregen.