Huub Everstijn
Huub Everstijn Nieuws 8 december 2019

Apple adviseert iPhone 11 Smart Battery Case gebruikers om te updaten naar iOS 13.2

Heb jij problemen met de cameraknop op je iPhone 11 sinds je een Smart Battery Case gebruikt? Dan kan een update naar iOS 13.2 voor jou de oplossing zijn.

In een intern document dat Apple heeft verstuurd naar zijn erkende serviceproviders, geeft het bedrijf aan dat sommige gebruikers problemen kunnen hebben met de cameraknop voor de iPhone 11, iPhone 11 Pro of iPhone 11 Pro.

Dat euvel kan zich voordoen als de iPhone is voorzien van een Smart Battery Case. In bepaalde gevallen kan de cameraknop dan niet meer correct werken.

Apple instrueert technici eerst te updaten naar iOS 13.2

Apple heeft zijn technici geïnstrueerd een iPhone 11 eerst te updaten naar iOS 13.2 indien zich een probleem met de cameraknop in combinatie met een Battery Case wordt gemeld. Pas daarna zal Apple service kunnen verlenen, indien er zich problemen blijven voordoen.

Uitleg

Daarnaast heeft Apple de technici ook geadviseerd, klanten eraan te herinneren dat een enkele snelle druk op de knop geef effect heeft in de Camera-app. Dat is speciaal bedoeld om per ongeluk indrukken te voorkomen. De knop moet ingedrukt worden gehouden om de Camera app te openen. Als je de knop echter té lang ingedrukt houdt, wordt de app weer gesloten en keer je terug naar het toegangsscherm.

Al met al lijkt Apple een slecht functionerende cameraknop bij gebruik van een Smart Battery Case niet als een reëel probleem te erkennen, maar eerder enige verwarring op te lossen.

Klik/tap voor groter.

Smart Battery Cases

De Smart Battery Cases voor de ‌iPhone 11‌, ‌iPhone 11 Pro‌ en ‌iPhone 11 Pro Max‌ zijn sinds eind vorige maand verkrijgbaar. De kosten bedragen 149 euro voor alle modellen. De hoesjes zijn verkrijgbaar in het wit en zwart. Voor de Pro-versies zijn de cases ook verkrijgbaar in de kleur ‘Rozenkwarts’.

Lees ook: ➔ Nieuwe Smart Battery Case bevat extra printplaat voor camerafunctie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple adviseert iPhone 11 Smart Battery Case gebruikers om te updaten naar iOS 13.2
Sluiten