Apple maakt aanschaf Apple Card én iPhone aantrekkelijker

Door: Lisanne Beijen - 5 reacties
Apple iPhone 11 en iPhone 11 Pro camerasysteem frankrijk
(Afbeelding: One More Thing)

In oktober liet Tim Cook weten dat Apple werkt aan een manier om de aankoop van een iPhone te financieren met een Apple Card. Die manier is bedacht, ontwikkeld, en nu klaar voor gebruik.

Het nieuwe financieringsplan voor het kopen van een iPhone kan met de Wallet app van de Card worden beheerd. Het plan is bedoeld om de aankoop van een dure iPhone mogelijk te maken. En dat maakt de dure iPhones toegankelijker voor het grote publiek.

Financieringsplan met Apple Card voor iPhones

Het nieuwe financieringsplan dat toegankelijk is voor Apple Card-houders is renteloos. Volgens TechCrunch is het plan nu beschikbaar in Apple Stores, op Apple.com en in de App Store app op iOS.

Wie Apple’s ‘credit card’ heeft kan daar volgens het financieringsplan een iPhone mee kopen. De gebruiker heeft vervolgens 24 maanden voor het terugbetalen. En dat dus met nul procent rente. Wie gebruik maakt van deze dienst kan zijn afbetaling in de gaten houden op het Apple Card-scherm in de Wallet app.

Apple Card VS
Klik / tap voor groter (afbeelding: Apple)

Apple’s strategie voor verkoop iPhone

De introductie van dit financieringsplan hoort bij Apple’s strategie om meer iPhones te verkopen. We kennen allemaal de grote prijskaartjes die aan iPhones hangen. Deze smartphones zijn erg gewild, maar ook erg prijzig. volgens Cook wil Apple het makkelijker maken om dergelijke grote aankopen te doen. Dit maakt het kopen van een dure iPhone aantrekkelijker, maar maakt andersom het gebruik van een Apple Card ook aantrekkelijker. Dat is dus dubbel winnen voor het Amerikaanse techbedrijf.

Apple iPhone 11 Pro smart battery case
Klik/tap voor groter (Afbeelding: Apple)

Deze manier van betalen geeft wellicht een kijkje in de strategie van Apple voor de toekomst. Wellicht dat het bedrijf meer met dit soort ‘abonnementen’ en manieren van afbetalen gaat werken voor al hun producten. Ben je benieuwd naar hoe het financieringsplan werkt? Kijk dan op Apple’s website voor meer details. Wellicht iets om naar uit te kijken, aangezien de Apple Card nog niet beschikbaar is in Europa.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Cenobyte

  Typisch Amerikaans: help de mensen die het eigenlijk niet kunnen betalen maar aan nog meer schuld en maandelijkse lasten…

   

 • Profielfoto
  steveb

  spijtig dat iPhone upgrade program alleen in ammerika blijft.

  1. bedrijven wereldwijd zouden dit heel handig kunnen vinden. jaarlijks een nieuwe iPhone pro voor (sommige) personeels leden. en de oude doorverkopen aan hun andere gezins- en familie leden

  2 doe dit ook met apple watch vanaf 2020

 • Profielfoto
  whaha

  Mooi artikel, leest lekker, inhoudelijk sterk met goede verwijzingen!

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Wat een ongemakkelijke regeling. Het klinkt als service, misschien wel als een goede deal, maar toch knaagt het. Erg Amerikaans inderdaad.
  Behalve mijn huis ben ik blij geen dingen op afbetaling te hebben. Auto niet, telefoon niet, etc. Ik kan het betalen: of ik heb het niet.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Nu heb je toch ook een krediet met rente als je via je provider een abo met toestel neemt. Als dit zonder rente is is het wellicht goedkoper en heb je alleen een Sim only abo nodig. Enne: je hoeft het niet te doen….