De 5 beste en meest teleurstellende Apple-producten van 2019 volgens de lezers van OMT

Door: Mark Hofman - 16 reacties
Apple Store Black Friday
(Afbeelding: AFP / Philip Fong)

Het jaar 2019 zit er alweer bijna op en dat betekent dat het tijd is om terug te blikken. Was 2019 een succesvol jaar voor Apple of juist niet? Wat het antwoord op die vraag ook is: het was in ieder geval een heel productief jaar voor Apple. Maar wat waren nu precies de hoogte en dieptepunten?

In onze weekend poll van 14 december vroegen we jullie wat nu precies het beste Apple-product was van het afgelopen jaar. Op 28 december vroegen we jullie naar het meest teleurstellende product van 2019. We hebben van beide lijsten een top 5 gemaakt en deze voor jullie op een rijtje gezet.

Beste Apple producten van 2019

Dat 2019 een productief jaar voor Apple was staat vast, maar welke nieuwe producten vielen bij jullie nu het meeste in de smaak het afgelopen jaar? In de weekend poll van 14 december vroegen we de One More Thing lezers om op je favoriete nieuwe Apple-product te stemmen en maar liefst 2115 mensen hebben dat ook echt gedaan.

Dit zijn volgens jullie de 5 beste Apple-producten van 2019:

 1. AirPods Pro | 19.67% van de stemmen (416 keer)
 2. MacBook Pro 16-inch | 19.34% van de stemmen (409 keer)
 3. iPhone 11 Pro | 17.45% van de stemmen (369 keer)
 4. Mac Pro (en Pro Display XDR) | 13.95% van de stemmen (295 keer)
 5. Apple Watch Series 5 | 9.03% van de stemmen (191 keer)
AirPods Pro in case 001
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Raymon Mens)

Het mag duidelijk zijn dat de AirPods Pro en MacBook Pro 16-inch het beste bij jullie in de smaak zijn gevallen dit jaar. Dat de AirPods Pro populair waren wisten we uiteraard al door het feit dat ze bijna nergens meer te krijgen zijn, maar ook de terugkeer van het Scissor Switch toetsenbord in de MacBook Pro is veel besproken. Gebruiker Alexander Henket zegt dan ook:

“MacBook Pro 16-inch voelt vooral als een reparatie, maar repareert het dan ook erg mooi”

Daarbij wordt in de reacties onder de poll ook wel duidelijk dat de meeste mensen toch echt zitten te wachten op een gloednieuwe iMac.

Meest teleurstellende producten van 2019

Met veel producten in een jaar is er uiteraard ook een kans dat sommige niet geheel aan de verwachtingen voldoen. Zo vroegen we jullie afgelopen weekend (28 december) welk Apple-product van 2019 het meeste teleurstelde. Ook daar werd met 2422 stemmen goed op gereageerd en hebben we onderstaande top 5-lijst samen kunnen stellen.

Deze 5 Apple-producten stelden, volgens jullie, het meeste teleur in 2019:

 1. iPod Touch (7e generatie) | 25.06% van de stemmen (607 keer)
 2. AirPods (2e generatie) | 15.03% van de stemmen (364 keer)
 3. Mac Pro (en Pro Display XDR) | 13.79% van de stemmen (334 keer)
 4. iPad Mini 5 | 8.96% van de stemmen (217 keer)
 5. Apple Watch Series 5 | 8.22% van de stemmen (199 keer)

Het overgrote deel stelt dat de iPod Touch (7e generatie) dé teleurstelling van 2019 was als het op Apple-producten aankomt. De kracht die de iPod Touch vroeger had lijkt anno 2019 niet meer te werken. Geen SIM, geen WhatsApp en geen goede camera: het lijkt allemaal voor teleurstelling te zorgen. Maar ook de magere upgrade die de AirPods (2e generatie) met zich meebrachten vielen blijkbaar niet in de smaak.

Apple iPod Touch 2019 - 001
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Apple)

Opvallend is overigens wel dat de Mac Pro en de Apple Watch Series 5 in beide lijsten voorbij komt. De Apple Watch Series 5 staat in beide lijsten op een vijfde plek. De Mac Pro staat in de lijst met beste Apple-producten op een vierde plek en komt bij de meest teleurstellende op een derde plek uit.

Daarbij wordt er onder de poll ook veel gesproken over iOS 13 en, vooral, MacOS 10.15 Catalina. GoeieDag zegt duidelijk:

“iOS 13 en nog erger: MacOS 10.15 Catalina. De laatste zelfs het meest teleurstellende Apple-product ooit!”

Ben je het eens met de mening van de andere One More Thing lezers, of had jij deze lijst liever anders gezien? Laat het ons weten!

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  TheBigZ

  Eens met GoeieDag.

   

  Jammer dat jij de input van de OMT lezers / reageerders niet hebt meegenomen in de top 5.

 • Profielfoto
  Shmoo

   

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Het lijkt me een beetje onzin dat de Mac Pro op de lijst van meest teleurstellende producten staat. Het lijkt me dat alles wat echte professionals erin willen hebben er ook echt in zit of erin gestopt kan worden. Met upgrades tot enorme werksnelheid en opslaggeheugens. Prima apparaat dus! Als ik zelf een professional was op AV-gebied zou ik ‘m aanschaffen (en ook als ik een hele dikke portemonnee had, want hij ziet er prachtig uit!)

  Waarom de Apple Watch op het ‘meest teleurstellende’ lijstje staat snap ik ook niet.
  Er zit niet veel extra in ten opzichte van de Watch 4, dus als je die hebt hoef je niet te updaten, maar verder lijkt het me prima. Misschien hadden sommigen belangrijke nieuwe functies verwacht. Die zijn er niet gekomen.

 • Profielfoto
  donut

  Mac Pro laat een enorm gat achter de iMac open…

  Ruimte voor een core I9  bak à la de 2012 Mac Pro met een PCIe-4.0 moederbord. Betaalbaar en uitbreidbaar.  het ding zou dan 4000 euro moeten kosten

 • Profielfoto
  Chuck

  Die kun je zelf bouwen. Voor een fractie van 4000 euro.

 • Profielfoto
  iKweethetbeter

  Maar dan is het een Hackintosh, geen Mac!

 • Profielfoto
  csteelooper

  Chuck op 30 december 2019 17:02
  Die kun je zelf bouwen. Voor een fractie van 4000 euro.

  Zoals @iKweethetbeter al aangeeft: je kunt (helaas) heen énkele échte Mac zelf bouwen… Hackintoshes daarentegen wel, maar je weet dan nooit hoe lang alles goed zal blijven werken. Ik zie de hier voorgestelde oplossing tussen de iMac en de Mac Pro wel zitten… Alleen al omdat die uitbreidbaar is…

 • Profielfoto
  reporterdavid

  tou-che..

 • Profielfoto
  computer space

  Ik heb ook het idee dat erg vanaf papier is gestemd. Ik dacht zelf ook, wow die nieuwe 16 inch MBP is helemaal top, totdat ik m ging betasten in de aMac. Kwam van een koude kermis thuis. Wat een wiebelbak, bouwkwaliteit voelde helemaal niet des Apples. Lelijk gedetailleerd ook, beetje haastwerk.

 • Profielfoto
  TheBigZ

  donut op 30 december 2019 16:37
  Mac Pro laat een enorm gat achter de iMac open…

  Ruimte voor een core I9  bak à la de 2012 Mac Pro met een PCIe-4.0 moederbord. Betaalbaar en uitbreidbaar.  het ding zou dan 4000 euro moeten kosten

  Die Mac bestaat al: iMac Pro.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Die Mac bestaat al: iMac Pro.

  Voor hem.

 • Profielfoto
  donut

  PS ik heb een Hackintosh 10core i9 al anderhalf jaar.

  Het ding is sneller dan de snelste iMac 2019 en werkt prima… Ik kon niet voorzien dat de nieuwe mac Pro zo duur zou worden, dus achter af helemaal een goede keuze..

  Probeer maar eens 7 harde schijven in een iMac pro te stoppen of de grafische kaart te upgraden of een pui kaart met 4x  M.2 geheugen erin te zetten…of de cpu te overklokken met waterkoeling

   

   

   

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  donut op 31 december 2019 21:44
  Probeer maar eens 7 harde schijven in een iMac pro te stoppen of de grafische kaart te upgraden of een pui kaart met 4x  M.2 geheugen erin te zetten…of de cpu te overklokken met waterkoeling

  Mooi voor jou. Maar de gemiddelde gebruiker heeft daar niks aan.

   

   

 • Profielfoto
  donut

  Klopt en dat komt omdat Apple dit ouderwets vind. Anders had ik wellicht ook een Mac.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Daar heb je wat aan als je vriendin stewardess is maar zwanger raakt van de automatische piloot.

 • Profielfoto
  donut

  ik wens je een vruchtbaar 2020 !