Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 31 december 2019
Leestijd: 6 minuten

Alle producten die Apple in 2019 op de markt bracht

Apple deed het in 2019 alles behalve rustig aan. Het bedrijf lanceerde nieuwe producten, introduceerde nieuwe diensten en rolde nieuwe besturingssystemen uit. Tijd om alles op een rijtje te zetten.

Want op de laatste dag van 2019 is het wel tijd om nog een keertje terug te kijken naar wat er allemaal gebeurde. Tijd om terug te kijken naar alle producten die Apple op de markt heeft gebracht. In onderstaand overzicht hebben we per maand de ontwikkelingen voor je op een rij gezet.

 Apple in 2019: een rustige start

Met de Apple Watch ECG functie, nieuwe accessoires en meer, had Cupertino een vrij volle agenda in december 2018. We stonden er daarom ook niet van te kijken dat Apple het in januari 2019 rustig aan deed. Maar dat wil niet zeggen dat er niets gebeurde in die maand.

Apple introduceerde de Smart Battery Case voor de iPhone XS, iPhone XS Max en de iPhone XR. Op het gebied van software werden de publieke versies van iOS 12.1.3, tvOS 12.1.2, watchOS 5.1.3 en macOS 10.14.3 uitgebracht.

Ook in deze maand ging het rustig aan

In februari 2019 was het nog iets stiller dan in januari. Apple introduceerde geen hardware, maar rolde wel iOS 12.1.4 uit. Deze update zorgde ervoor dat het probleem met FaceTime opgelost werd.

Het eerste Apple-event van 2019

In maart was het eindelijk zover: het eerste Apple-event van 2019. Ten tijde van het evenement wisten we al dat het bedrijf uit Cupertino een eigen streamingdienst aan zou kondigen. Iets dat in de vorm van Apple TV+ ook daadwerkelijk gebeurde.

Daar bleef het, op het gebied van diensten, overigens niet bij. Tijdens het evenement in maart werden ook Apple Arcade en Apple News+ aangekondigd.

Apple TV+ creators 16x9
Klik/tap voor groter.

Daarbij introduceerde het bedrijf overigens ook Apple Card: een heuse creditcard uit Cupertino. Gevolgd door een de uitrol van nieuwe software in de vorm van iOS 12.2, tvOS 12.2 en watchOS 5.2.

Dat waren de aankondigingen wat betreft het Apple evenement, maar het bedrijf was alles behalve klaar. In verschillende persberichten werden in deze maand ook de nieuwe generatie AirPods, een nieuwe iPad Air en een nieuwe iPad Mini onthuld.

Even bijkomen

Zo druk als het in maart was, zo rustig was het in april. Apple ging verder met het beta-testen van iOS 12.3 en rolde stilletjes tvOS 12.2.1 uit.

iPod, MacBooks en Powerbeats Pro

Het bedrijf had voor mei 2019 weer aardig wat in petto, maar kondigde alle producten niet aan in de vorm van een Apple-event.

Dat was overigens best een optie geweest met aankondiging van de Powerbeats Pro, de 7e generatie iPod touch en nieuwe krachtige 8-core MacBook Pro modellen. Modellen die overigens voorzien waren van de derde generatie toetsenborden met het vlindermechanisme.

Op softwaregebied lanceerden zowel iOS 12.3 en tvOS 12.3 als watchOS 5.2.1 en macOS 10.14.5.

 Apple’s WWDC’19

Apple had in mei 2019 best een evenement kunnen houden, maar de keuze om dat niet te doen was slim. Want juni staat altijd in het teken van WWDC. En dat was dit jaar niet anders.

 

iOS 13.2 hero 16x9
Klik/tap voor groter.

Namens OneMoreThing was Raymon Mens aanwezig bij het evenement in San Jose. Daar zag hij onder andere de aankondiging van iOS13 voorbijkomen, maar misschien nog wel belangrijker: de komst van iPadOS 13. Apple introduceerde tijdens het evenement ook tvOS 13 en macOS Catalina.

Dezelfde maand zag Apple Pay, dankzij de ING Bank, ook eindelijk officieel het daglicht in Nederland, ook al waren er gebruikers van Bunq, die via een omweggetje al eerder van de betaalmethode gebruik konden maken.

Oh ja, zouden we bijna vergeten dat de Mac Pro en Pro Display XDR ook het daglicht zagen in juni.

Dit jaar drukker dan normaal

Normaal gesproken is jullie een rustige maand voor Apple, maar dit jaar was de maand juli drukker dan normaal.

Waar het bedrijf uit Cupertino over het algemeen bezig is met de beta’s van besturingssystemen, lanceerde het dit jaar een nieuw instapmodel voor de MacBook Pro. Deze is gewapend met Intel-processors, Touch ID en de Touch Bar. Ook zag de nieuwe MacBook Air met True Tone display het daglicht.

Op softwaregebied lanceerde Apple iOS 12.4, tvOS 12.4, watchOS 5.3 en macOS 10.14.6.

Apple Card

Na de aankondiging in maart lanceerde de Apple Card officieel in augustus. Althans, voor de Verenigde Staten. De creditcard heeft o.a. een diepe integratie met iOS en Wallet.

Apple Card 16x9
Klik/tap voor groter.

Daarbij verschenen in augustus ook weer softwareupdates in de vorm van iOS 12.4.1, tvOS 12.4.1, macOS Mojave 10.14.6 en watchOS 5.3.1. In deze maand konden beta-testers ook aan de slag met iOS 13.

Een september zoals we het van Apple kennen

Zoals gewoonlijk is september een drukke maand voor de tech-gigant. In 2019 werden de nieuwe iPhone-modellen, de iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max, aangekondigd. Ook de Apple Watch Series 5 en de 7e generatie iPad zagen het dachlocht deze maand.

September was ook de maand waarin een druk jaar op het gebied van software-update van start ging. Niet alleen iOS 13 verscheen, maar ook de patches iOS 13.1, 13.1.1 en 13.1.2 volgden snel door problemen die gepaard gingen met het besturingssysteem.

De AirPods Pro

In oktober leek Apple zich voornamelijk te richten op het verbeteren van iOS 13. Een lading updates met oplossingen en prestatieverbeteringen werden uitgerold. De meest opvallende update was iOS 13.2, inclusief Deep Fusion, Siri privacy-instellingen en meer.

AirPods Pro 002
Klik/tap voor groter.

Er gingen in oktober ook geruchten dat er nog eens een evenement gehouden zou worden, maar niets was minder waar. Wil overigens niet zeggen dat het bedrijf uit Cupertino op hardware-gebied niets te melden had. In tegendeel zelfs. De nieuwe AirPods Pro werden aangekondigd via een persbericht. Naast de oortjes met ruisonderdrukking introduceerde het bedrijf ook de Beats Solo Pro.

Ondertussen rolde het bedrijf ook macOS Catalina uit in oktober. Het besturingsysteem bracht nieuwe applicaties, verbeteringen op het gebied van beveiliging uit en meer. Apple Pay kreeg in de ABN AMRO een nummer twee, die deze betaalmethode in Nederland aan ging bieden.

Apple TV+ en MacBook Pro 16-inch

Het bedrijf trapte vorige maand af met de lancering van Apple TV+. De streamingdienst was al voorzien van een aantal titels en dat aanbod wordt op dit moment ook nog steeds bijgewerkt.

MacBook Pro 16-inch 03
Klik/tap voor groter.

Daarbij werd Apple Pay in Nederland ook uitgebreid. Na ING en ABN AMRO ging ook de RaboBank aan de slag met de betaalmethode. Ook werd de Smart Battery Case uitgebracht voor de iPhone 11 en iPhone 11 Pro.

Uiteraard mogen we ook de MacBook Pro 16-inch niet vergeten. De laptop lanceerde met een Magic Keyboard. Het hierin gebruikte Scissor Switch mechanisme is terug van weggeweest, na het falen van het vlindertoetsenbord.

Mac Pro sluit het jaar af

En uiteindelijk komen we uit in de huidige maand, december. Apple lanceerde deze maand de Mac Pro en Pro Display XDR, die je inmiddels met wat meer opties kan aanschaffen. Ook zagen we de komst van iOS 13.3, watchOS 6.1.1, tvOS 13.3 en macOS 10.15.2.

Dat maakt de cirkel rond en zorgt ervoor dat we ons weer klaar kunnen maken voor een prachtig 2020. Een ontzettend mooi nieuwjaar gewenst mensen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Alle producten die Apple in 2019 op de markt bracht
Sluiten