Mark Hofman
Mark Hofman App Store 3 december 2019

App Store Best of 2019: dit zijn volgens Apple de beste games van het jaar

Apple heeft vandaag in New York bekend gemaakt welke producten uit de App Store het jaar 2019 hebben weten te veroveren. Zo zijn dit volgens het bedrijf uit Cupertino de allerbeste games van het afgelopen jaar.

Met Apple Arcade heeft Apple het jaar op het gebied van games wel degelijk anders weergegeven. Het bedrijf uit Cupertino introduceerde hun eigen dienst, maar bleef de focus ook houden op losse games uit de store. Maar welke titels hebben dit jaar nu echt de app-cultuur vorm weten te geven?

We zetten de winnaars voor je op een rij!

Apple iPhone game van het jaar: Sky: Children of Light

In Sky: Children of Light vlieg je door verschillende (bewegende) landschappen en help je hemelse wezens om hun weg terug te vinden naar de hemel.

In de trailer hieronder is vooral de heerlijke stijl van deze game goed te bewonderen:

  • Ontwikkelaar: thatgamecompany

iPad game van 2019: Hyper Light Drifter

Hyper Light Drifter is een vernieuwde “moderne” versie van de gelijknamige 16-bit adventure game. Een echte fight-for-your-life survival game die je uren geboeid weet te houden.

  • Ontwikkelaar: Abylight S.L.

Mac game van 2019: GRIS

Nomada Studios heeft met GRIS een game weten te lanceren met een heerlijk unieke stijl. Grafisch gezien is deze puzzle-platformer een feestje voor iedereen. Hoop, rouw en triomf staan centraal in deze game waarin je een leven weer op de rit moet zien te krijgen.

https://www.youtube.com/watch?v=YFjh7wzTfxM

Ontwikkelaar: Devolver / Nomada Studios

Apple TV Game van het jaar: Wonder Boy: The Dragon’s Trap

Ryuichi Nishizawa en Lizardcube hebben de geliefde jaren 80 game Wonder Boy nieuw leven ingeblazen. De samenwerking zorgde voor Wonder Boy: The Dragon’s Trap en wist als reboot, met handgetekende animaties, te zorgen voor aardig wat indruk. Vandaar dat deze game, met een gloednieuwe soundtrack, voorzien is van een plekje in deze lijst.

Afbeelding: Apple

Ontwikkelaar: Lizardcube

Apple Arcade Game van het jaar: Sayonara Wild Hearts

De de komst van Apple Arcade ging ook zeker de kwaliteit van de games omhoog. Iets dat voornamelijk te zien was bij de game Sayonara Wild Hearts, die speciaal voor de dienst ontwikkeld is. Van de meer dan 100 games op de dienst, sprong Sayonara Wild Hearts er voor Apple met kop en schouders bovenuit.

De game, ontwikkeld door Simogo, zit vol met adrenaline en een flinke spirit boast. Sayonara Wild Hearts is een unieke, prachtige en vrolijke game die je uren geboeid moet houden. Daarom ook niet voor niets de Apple Arcade game van het jaar!

Ontwikkelaar: Simogo

Game Trend van 2019: Blockbusters Reimagined

Op het gebied van games voor iOS, macOS en iPadOS was er in 2019 ook een duidelijk trend te zien. Het was namelijk met gemak het jaar waarbij blockbusters en een tweede leven kregen op de platformen van Apple. Zo wist Call of Duty: Mobile de harten van fans te veroveren, kwam Mario Kart Tour uit, zagen we Minecraft: Earth verschijnen en konden we aan de slag met The Elder Scrolls: Blades.

Laten we ook vooral Pokemon Masters, Assassin’s Creed Rebellion en Gears POP! niet vergeten die onze harten dit jaar weer eens wisten te veroveren. Met gemak was dit dé Game Trend van 2019.

De beste apps volgens Apple

Naast de beste games zijn in New York ook door Apple onthult welke apps zijn uitgeroepen tot het beste uit de App Store. Voor die lijst kun je hier terecht.

Reageer op artikel:
App Store Best of 2019: dit zijn volgens Apple de beste games van het jaar
Sluiten