Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 12 december 2019

Analist: ‘productie iPhone 11-lijn neemt af door vraag naar 5G’

Een bekende analist verwacht dat de productie van de iPhone 11-lijn begin 2020 sterk afneemt door de vraag naar 5G-smartphones. Apple zou de productie tussen nu en maart al met 25 procent laten afnemen; dat percentage zou begin volgend jaar verder oplopen vaan 60 procent.

Dat is de mening van Rosenblatt Securities -analist Jun Zhang (via 9to5Mac). De vraag naar 5G-smartphones zou volgend jaar zo sterk zijn dat mensen ook wachten met het kopen van een nieuwe telefoon. Zoals het er nu naar uitziet brengt Apple iPhones met 5G-ondersteuning uit volgend jaar, dus die modellen lijken op het juiste moment ten tonele te verschijnen.

Productie iPhone neemt af, of toch niet?

Aan de andere kant staat Morgan Stanley-analist Katy Huberty, die van mening is dat dit niet staat te gebeuren. Huberty claimt dat ze gesproken heeft met CFO Luca Maestri en leden van de bevoorradingsketen, en uit die gesprekken komt naar voren dat de iPhone 11-lijn sterker is dan ooit en dat er nog altijd veel vraag naar is.

Rode iPhone 11 achterkant
Klik/tap voor groter.

Andere analisten zijn ook een stuk positiever dan Zhang, die vaak omschreven wordt als ‘nors’ als het om Apple gaat. Zo zou de iPhone 11 veel beter verkopen dan Apple van tevoren gedacht had, terwijl de iPhone 11 Pro ook de verwachte resultaten overtreft in de Verenigde Staten.

Zes nieuwe iPhones voor 2020

Verder heeft Zhang de verwachting uitgesproken dat Apple in 2020 met zes nieuwe iPhones aan komt zetten. Daaronder valt onder meer de iPhone 12 4G, in de vorm van een basismodel, met een 6,1-inch lcd-scherm en twee camera’s achterop.

Daarna krijgen we twee iPhone 12 Pro-varianten, met oled-schermen van 5,4-inch en eveneens twee camera’s. Het verschil tussen deze twee modellen is dat de één 4G en de ander 5G krijgt. Ook zouden we twee iPhone 12 Pro-modellen mogen verwachten (ook in 4G en 5G). De laatste smartphone zou dan een iPhone 12 Max Pro zijn; een premium smartphone met alleen 5G aan boord.

Reageer op artikel:
Analist: ‘productie iPhone 11-lijn neemt af door vraag naar 5G’
Sluiten