Analist: ‘productie iPhone 11-lijn neemt af door vraag naar 5G’

Door: Wesley Akkerman - 3 reacties
Apple iPhone 11 en iPhone 11 Pro camerasysteem frankrijk
(Afbeelding: One More Thing)

Een bekende analist verwacht dat de productie van de iPhone 11-lijn begin 2020 sterk afneemt door de vraag naar 5G-smartphones. Apple zou de productie tussen nu en maart al met 25 procent laten afnemen; dat percentage zou begin volgend jaar verder oplopen vaan 60 procent.

Dat is de mening van Rosenblatt Securities -analist Jun Zhang (via 9to5Mac). De vraag naar 5G-smartphones zou volgend jaar zo sterk zijn dat mensen ook wachten met het kopen van een nieuwe telefoon. Zoals het er nu naar uitziet brengt Apple iPhones met 5G-ondersteuning uit volgend jaar, dus die modellen lijken op het juiste moment ten tonele te verschijnen.

Productie iPhone neemt af, of toch niet?

Aan de andere kant staat Morgan Stanley-analist Katy Huberty, die van mening is dat dit niet staat te gebeuren. Huberty claimt dat ze gesproken heeft met CFO Luca Maestri en leden van de bevoorradingsketen, en uit die gesprekken komt naar voren dat de iPhone 11-lijn sterker is dan ooit en dat er nog altijd veel vraag naar is.

Rode iPhone 11 achterkant
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: One More Thing)

Andere analisten zijn ook een stuk positiever dan Zhang, die vaak omschreven wordt als ‘nors’ als het om Apple gaat. Zo zou de iPhone 11 veel beter verkopen dan Apple van tevoren gedacht had, terwijl de iPhone 11 Pro ook de verwachte resultaten overtreft in de Verenigde Staten.

Zes nieuwe iPhones voor 2020

Verder heeft Zhang de verwachting uitgesproken dat Apple in 2020 met zes nieuwe iPhones aan komt zetten. Daaronder valt onder meer de iPhone 12 4G, in de vorm van een basismodel, met een 6,1-inch lcd-scherm en twee camera’s achterop.

Daarna krijgen we twee iPhone 12 Pro-varianten, met oled-schermen van 5,4-inch en eveneens twee camera’s. Het verschil tussen deze twee modellen is dat de één 4G en de ander 5G krijgt. Ook zouden we twee iPhone 12 Pro-modellen mogen verwachten (ook in 4G en 5G). De laatste smartphone zou dan een iPhone 12 Max Pro zijn; een premium smartphone met alleen 5G aan boord.

9to5Mac

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  steveb

  6modellen?
  makkelijkste line up lijkt mij

  iPhone  Xe   5,4inch   4g     64gb                1camera              €600
  128 gb             lancering in de lente

  iPhone 12   6,1 inch     4g     128  gb           2 camera ’s         €1200
  256  gb

  iPhone 12 pro     6,7inch     5g   256 gb      3 camera ’s       €2000
  512 gb

  productie verminderen?
  iPhone 8 stopt in de lente (maakt plaats voor Xe)
  Xr maakt plaats voor iPhone 12 (opruiming vanaf WWDC)

 • Profielfoto
  Elduderino

  Titel had beter kunnen zijn “ Analisten zijn het weer niet eens na voorspelde duizendste doomscenario”. 5G heeft nog wel even nodig.

 • Profielfoto
  Mrwhoopie

  Elduderino op 14 december 2019 09:58
  Titel had beter kunnen zijn “ Analisten zijn het weer niet eens na voorspelde duizendste doomscenario”. 5G heeft nog wel even nodig.

  Offtopic maar als Saabliefhebber en muite-eigenaar moet ik je complimenteren over je avatar ; )