Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 16 december 2019

Amac neemt per 1 januari drie vestigingen ivizi over in Limburg

Amac neemt per 1 januari 2020 de drie winkels van ivizi over in Limburg, dat maakt het bedrijf vandaag bekend middels een persbericht. Door de overname groeit de grootste Apple Premium Reseller van ons land naar vijftig fysieke winkels.

“We hadden in Limburg alleen winkels in Sittard en Roermond”, zo meldt Amac-CEO Ed Bindels in het persbericht. “Door de overname van ivizi hebben we nu ook in deze provincie een goede dekking.” Amac neemt alle retailactiviteiten over. In 2019 heeft ivizi een verwachte omzet van 7,1 miljoen euro behaald.

Volledige overname door Amac

Zoals vermeld zal Amac alle activiteiten van ivizi overnemen in Limburg. Dit houdt in dat het bedrijf niet alleen de drie fysieke winkels zal runnen, maar dus ook de website. Daarnaast zullen alle lopende bestellingen afgehandeld worden door Amac. Ook zaken als garantie en cadeaukaarten worden door het bedrijf van Ed Bindels overgenomen.

De drie fysieke winkels hebben in 2019 naar verwachting voor 7,1 miljoen omzet gezorgd. Deze winkels beschikken over een vloeroppervlak van 120 vierkante meter, waar Amac alle Apple-producten aan zal bieden. Naast het verkopen van deze producten, verkoopt het bedrijf ook accessoires voor de Mac, iPhone, iPad, Apple Watch en iPod. Het bedrijf levert ook diensten aan Apple-gebruikers, waaronder een reparatieservice en producttrainingen.

Amac ivizi
Klik/tap voor groter

Goed gevoel voor oprichter ivizi

In 1995 werd ivizi opgericht door Robert de Vree. De activiteiten van het bedrijf, dat de Italiaanse term voor ‘service’ draagt, vonden eerst plaats in de kelder van de Vree in Borgharen. De eerste winkel opende in 2002 aan het Kemandeplein in Maastricht. Op die locatie werden aardig wat stappen gezet, waardoor ivizi in 2007 naar het centrum van de stad kon verhuizen. In 2009 kwam daar nog een vestiging in Heerlen bij en in 2010 opende de vestiging in Venlo.

Volgens Robert de Vree was er geen opvolging in het vooruitzicht en daarom wilde hij zijn winkels verkopen aan een mooi bedrijf als Amac, zo zegt hij zelf in het persbericht. “Ik heb er een goed gevoel bij.”

Amac de grootste in Nederland

Amac is in Nederland de grootste Apple Premium Reseller. Het bedrijf werd in 2005 opgericht door Ed Bindels en opende zijn eerste filiaal op de Utrechtse Mariaplaats. De onderneming liep lekker, maar de grote klap kwam pas na de overname van iCentre in 2017. Het bedrijf wist in een klap marktleider te worden en werd de grootste Apple Premium Reseller van ons land.

Door de overname van ivizi heeft Amac inmiddels 50 filialen in ons land.

Reageer op artikel:
Amac neemt per 1 januari drie vestigingen ivizi over in Limburg
Sluiten