Mark Hofman
Mark Hofman Hardware 18 december 2019
Leestijd: 2 minuten

Airpods Pro zo goed als uitverkocht voor de feestdagen

De AirPods Pro zijn zo goed als uitverkocht voor de feestdagen, dit meldt CNBC vandaag. De oortjes van Apple zijn op de officiële website nog wel online te bestellen, maar worden vervolgens pas op 23 januari geleverd. Niet meer op tijd voor de feestdagen dus.

Ook Apple Premium Resellers hebben geen voorraad meer voor de AirPods Pro en mocht dat al het geval zijn, dan is deze uiterst beperkt. De populariteit is simpelweg te groot voor het aanbod. Mocht je ze echt nodig hebben voor de feestdagen, dan is het wellicht een mogelijkheid om ze tweedehands te kopen. Al zit er best een kans in dat ze op platformen als Marktplaats een stuk duurder worden de komende dagen.

AirPods Pro populariteit eist zijn tol

Wedbush Analist Dan Ives riep in november al dat de populariteit van de AirPods Pro een tol zouden eisen. Na Black Friday, en met de feestdagen voor de deur, zou er een tekort zijn op de Apple oortjes met noise-cancelling. Destijds deed Ives ook al een voorspelling dat Apple in 2019 ruim 65 miljoen AirPods zou verschepen, inclusief de eerdere modellen. In 2020 verwacht de analist dat Apple tussen de 85 miljoen en 90 miljoen units verscheept.

In november werd al duidelijk dat de AirPods Pro niet meer op voorraad waren in de Apple Stores. Mocht je ze daar wel aan willen schaffen, dan ga je de feestdagen in ieder geval al niet meer halen. Maar destijds was het nog wel mogelijk om de oortjes online te kopen en waren ze ook nog te bestellen bij derde partijen. Maar ook dat is nu bijna niet meer het geval. Zowel de website van Apple als Amac kan de oortjes niet meer leveren. Ook winkels als MediaMarkt en CoolBlue  kunnen wat dat betreft niets meer voor je betekenen op dit moment.

AirPods Pro in case 001
Klik/tap voor groter.

De enige plek waar je ze op moment van schrijven (bij de grote winkels) nog kunt halen is op Bol.com. Daar zijn de AirPods Pro nog op voorraad en heb je het pakketje de volgende dag in huis.

Tweedehands aanbiedingen

Een andere mogelijkheid is om de AirPods Pro tweedehands te kopen op Marktplaats. Daar worden de Apple oortjes aangeboden. De meeste oortjes zijn wat ons betreft wel erg goedkoop qua prijs (€99,99), maar er zitten ook een aantal gloednieuwe AirPods tussen. Voor de prijs van €270 kan jij dus alsnog aan de haal gaan met AirPods Pro. Maar let dus wel goed op wat je aanschaft!

Kans is overigens wel dat de prijs van de AirPods mogelijk omhoog gatn de komende dagen. CNBC meldt dat dit op Ebay al flink aan de gang is. Er zijn een aantal verkopers die de AirPods Pro aanbieden, maar dan wel voor $100 extra. In dat geval ligt de prijs dus al snel op $350 en je moet jezelf afvragen of je dat ervoor over hebt.

Winkel of website waar je de AirPods Pro nog wel kan halen? Laat het ons weten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Airpods Pro zo goed als uitverkocht voor de feestdagen
Sluiten