Dennis Hoogeveen
Dennis Hoogeveen Nieuws 2 december 2019

‘AirPods mogelijk meegeleverd bij nieuwe iPhone’

Gaat Apple bij het nieuwste iPhone-model een paar AirPods meeleveren? Het lijkt gezien de prijs van de oordopjes een wat onwaarschijnlijke stap, maar het Taiwanese DigiTimes haalt anonieme bronnen aan die het wel zien gebeuren. Nog altijd levert de iPhone-maker bedrade oortjes mee met een Lightning-aansluiting. Liefhebbers kunnen de draadloze AirPods vervolgens los kopen.

Het medium beweert dat smartphonemakers overwegen hun draadloze oortjes in de verpakking van hun smartphones te stoppen. Digitimes noemt de merken Samsung, Xiaomi en Apple bij naam. Het is daarbij zeer de vraag of het bericht serieus is te nemen. Hoewel Digitimes soms accurate voorspellingen doet, zitten ze er met enige regelmaat ook flink naast. Bovendien baseert de website zich op bronnen binnen de branche zonder namen te noemen. Daarnaast zou het een opmerkelijke stap van Apple zijn, die momenteel goed verdient aan de populaire AirPods.

AirPods gratis bij een iPhone?

Het is bedrijfstechnisch daarom geen goede zet om de oortjes gratis weg te geven als momenteel blijkt dat miljoenen mensen er minstens 179 euro voor willen neertellen. De nieuwe AirPods Pro doen het overigens ook goed: naar verluidt heeft Apple de productie onlangs verdubbeld naar 2 miljoen paren per maand. Nee, dan kan het bedrijf beter blijven doorgaan met het ‘weggeven’ van de bedrade EarPods, die anders voor slechts 29 euro over de toonbank gaan.

iPhone earpods
De ‘oudere’ EarPods

Aan de andere kant is het geen vreemde gedachte dat Apple met het idee speelt. Het is misschien wel tijd voor een vernieuwing, zijn de EarPods niet hopeloos ouderwets? Apple kennende kan er zomaar een beslissing gemaakt worden die niemand zag aankomen. Een gevolg kan zijn dat Apple nieuwe iPhone-modellen duurder maakt, om de kosten van de AirPods te compenseren.

iPhone 12 mogelijk eerste model

Mocht het verhaal van Digitimes kloppen, dan komt de iPhone 12 als eerste in aanmerking. Mogelijk levert Apple de AirPods dan alleen mee bij een duurder Pro-model, wat de hoge kosten kan compenseren. Het duurt nog een kleine tien maanden voordat de iPhone 12 uitkomt, dus het is nog even afwachten.

Reageer op artikel:
‘AirPods mogelijk meegeleverd bij nieuwe iPhone’
Sluiten