‘AirPods mogelijk meegeleverd bij nieuwe iPhone’

Door: Dennis Hoogeveen - 5 reacties
AirPods Pro in hand 16x9
(Afbeelding: Apple)

Gaat Apple bij het nieuwste iPhone-model een paar AirPods meeleveren? Het lijkt gezien de prijs van de oordopjes een wat onwaarschijnlijke stap, maar het Taiwanese DigiTimes haalt anonieme bronnen aan die het wel zien gebeuren. Nog altijd levert de iPhone-maker bedrade oortjes mee met een Lightning-aansluiting. Liefhebbers kunnen de draadloze AirPods vervolgens los kopen.

Het medium beweert dat smartphonemakers overwegen hun draadloze oortjes in de verpakking van hun smartphones te stoppen. Digitimes noemt de merken Samsung, Xiaomi en Apple bij naam. Het is daarbij zeer de vraag of het bericht serieus is te nemen. Hoewel Digitimes soms accurate voorspellingen doet, zitten ze er met enige regelmaat ook flink naast. Bovendien baseert de website zich op bronnen binnen de branche zonder namen te noemen. Daarnaast zou het een opmerkelijke stap van Apple zijn, die momenteel goed verdient aan de populaire AirPods.

AirPods gratis bij een iPhone?

Het is bedrijfstechnisch daarom geen goede zet om de oortjes gratis weg te geven als momenteel blijkt dat miljoenen mensen er minstens 179 euro voor willen neertellen. De nieuwe AirPods Pro doen het overigens ook goed: naar verluidt heeft Apple de productie onlangs verdubbeld naar 2 miljoen paren per maand. Nee, dan kan het bedrijf beter blijven doorgaan met het ‘weggeven’ van de bedrade EarPods, die anders voor slechts 29 euro over de toonbank gaan.

iPhone earpods podcast
De ‘oudere’ EarPods (Afbeelding: AFP/Thomas Samson)

Aan de andere kant is het geen vreemde gedachte dat Apple met het idee speelt. Het is misschien wel tijd voor een vernieuwing, zijn de EarPods niet hopeloos ouderwets? Apple kennende kan er zomaar een beslissing gemaakt worden die niemand zag aankomen. Een gevolg kan zijn dat Apple nieuwe iPhone-modellen duurder maakt, om de kosten van de AirPods te compenseren.

iPhone 12 mogelijk eerste model

Mocht het verhaal van Digitimes kloppen, dan komt de iPhone 12 als eerste in aanmerking. Mogelijk levert Apple de AirPods dan alleen mee bij een duurder Pro-model, wat de hoge kosten kan compenseren. Het duurt nog een kleine tien maanden voordat de iPhone 12 uitkomt, dus het is nog even afwachten.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Soulshaker

  Misschien als optie aan te vinken in de store.

  In plaats van bedrade oortjes die 29 euro kosten word je iphone direct met draadloze oortjes verzonden. Als ze dan die 29 euro in mindering kunnen brengen en voor de oortjes 150 vragen , zou het een mooie optie kunnen zijn.

 • Profielfoto
  Patrik

  Trek gewoon die €29 van die EarPods eraf. Zitten er echt voor spek en bonen bij. Zonde van het geld.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Geen bedrade oortjes erbij, lijkt me terecht. Die zijn zinloos.
  Wel AirPods erbij lijkt mij ook zinloos tenzij het een optie is. Ik heb ze al dus waarom zou ik ze nogmaals moeten kopen? Verspilling heet dat.

 • Profielfoto
  jasper050

  Ik hoop ook dat je bij de volgende iPhone kunt kiezen of je oordopjes wilt. Liggen nu al 4 stel in de lade, gewoon zonde. Precies als bij mijn nieuwe Apple Watch waarom moet ik er een bandje bijnemen, heb er al 6 liggen in verschillende kleuren en materialen. Scheelt een hoop verpakkingsmateriaal en voor de consument is een nieuwe dan weer € 50 goedkoper.

 • Profielfoto
  Kevin

  Ze zouden je moeten betalen om met die AirPods rond te lopen. Ziet er niet uit..