Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Hardware 23 december 2019

‘AirPods in 2021 het op twee na grootste product voor Apple’

Bernstein analist Toni Sacconaghi heeft zijn blik geworpen op de toekomst van Apple en keek daarbij vooral naar de potentie van de AirPods. De populaire oortjes hielpen Apple al aan een mooie stijging in het vierde kwartaal van 2019, maar dit is volgens Sacconaghi pas het begin. De analist voorspelt dat in 2021 de AirPods het op twee na grootste Apple product zijn.

In het verslag valt te lezen dat de verkoop van AirPods het afgelopen jaar verdubbeld zijn. De omzet is gegroeid naar 6 miljard dollar en die groei gaat in 2020 doorgezet worden. Toni Sacconaghi verwacht dat Apple in staat moet zijn om tegen het einde van 2020 85 miljoen AirPods verkocht te hebben. De omzet zou dan groeien naar 15 miljard euro.

Enorme vraag zal uiteindelijk teruglopen

Mocht deze groei zich doorzetten in 2021, wat Toni Sacconaghi zeker niet uitsluit, dan zijn de AirPods tegen die tijd het op twee na grootste Apple product. Achter de iPhone en Mac. Vanaf dat moment zal de snelle groei snel teruglopen. Er komt een moment dat alle iPhone eigenaren een setje hebben. Vanaf dat moment is de groep potentiële klanten aanzienlijk kleiner en worden herhaalaankopen belangrijker.

AirPods Pro in case 001
Klik/tap voor groter.

Om de voorspelling van Toni Sacconaghi uit te laten komen, moet Apple blijven doorgaan met het doorontwikkelen van de AirPods. De introductie van de AirPods Pro is daar een goed voorbeeld van. Het continu uitbrengen van betere versies met vernieuwingen die de moeite waard zijn, is nodig om de verkoop verder te laten groeien.

AirPods Pro uitverkocht

Voor Apple is het op dit moment belangrijk dat het de vraag kan bijbenen. De AirPods Pro staan op vele verlanglijstjes en dat eist zijn tol. De oortjes van Apple zijn op de officiële website nog wel online te bestellen, maar worden vervolgens pas op 28 januari geleverd. Ook de voorraad bij veel retailers gaat er hard doorheen.

Reageer op artikel:
‘AirPods in 2021 het op twee na grootste product voor Apple’
Sluiten