Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 5 november 2019

XS4ALL-opvolger hengelt meer dan 1 miljoen euro binnen en haalt doel

De aanstaande opvolger van internetprovider XS4ALL is erin geslaagd om op dinsdag al het crowdfundingdoel binnen te hengelen. De actie startte maandag 4 november en had het doel om 1,25 miljoen op te halen. Nog geen dag later is dit doel dus al behaald.

Zoals het er nu naar uitziet krijgen we binnenkort een officiële opvolger van het merk XS4ALL. Er is namelijk een crowdfundingsactie op poten gezet om dat te bewerkstelligen, die bleek van morgen al succesvol te zijn. Toen we vanmorgen keken was er al  1.138.704 euro opgehaald, maar nog geen paar uur later is het volledige bedrag al binnen.

Opvolger heeft nog geen naam

Hoewel de initiatiefnemers het er allemaal over eens zijn dat er een opvolger moet komen, is er nog geen naam bedacht voor het aanstaande bedrijf. Wel is bekend dat dit team met dezelfde waarden wil werken als destijds bij XS4ALL gedaan werd. De drie kernwaarden zijn vrijheid, privacy en kwaliteit.

De nieuwe internetprovider is voornemens zich in te zetten voor digitale burgerrechten van alle internetgebruikers, niet alleen de eigen leden. Het internet zou open en vrij moeten zijn en daar gaat de provider zich hard voor maken. In deze missie moet privacy gewaarborgd blijven met de eigen, ethische kijk op het onderwerp. Daarnaast zal er alles aan worden gedaan om klanten tevreden te houden, aangezien dat de basis is van een gezond bedrijf. Dat en meer is te lezen op de pagina van het actiecomité.

XS4ALL wordt KPN

Eerder dit jaar kondigde KPN, als eigenaar van de provider, aan dat het merk XS4ALL zal verdwijnen. Aan het einde van 2019 wordt het merk, samen met onder meer Telfort, uitgefaseerd. In het begin van 2020 moeten de merken helemaal verdwenen zijn.

Alle diensten die tot nu toe ondergebracht werden onder deze merken, zullen dan vallen onder KPN. Het bedrijf belooft wel de beste eigenschappen van de gesneuvelde merken samen te brengen onder één paraplu. Maar hoe en in welke vorm, dat is nog niet duidelijk.

XS4ALL staat voornamelijk bekend vanwege zijn klantenservice, terwijl Telfort als ouderwetse prijzenvechter veel succes boekte. Het is nu nog de vraag of de klantenservice van XS4ALL onder KPN net zo behulpzaam is als nu — en anders hebben we binnenkort mogelijk een gloednieuw alternatief in de vorm van deze spirituele opvolger.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
XS4ALL-opvolger hengelt meer dan 1 miljoen euro binnen en haalt doel
Sluiten