The Morning Show: “Slechte recensies zijn van Apple-haters”

Door: Dennis Hoogeveen - 28 reacties
The Morning Show Apple TV+
(Afbeelding: Apple)

De allereerste recensies van The Morning Show waren niet bepaald positief. Het paradepaardje van Apples eigen streamingplatform TV+, ontving in de eerste dagen van recensenten zo’n lage beoordeling, dat de gecombineerde score van Metacritic op 59 uitkomt. De producenten van de serie hebben daar tijdens de Code Media in Los Angeles over gesproken.

Ze wijzen erop dat er een groot verschil zit in de beoordelingen van recensenten en die van het publiek. Een vlugge check wijst uit dat die bewering klopt. Op IMDB geven kijkers The Morning Show een gemiddeld cijfer van een 8,2. Dat is significant beter dan het getal dat Metacritic noemt als gemiddelde van de recensenten. Ook op de website van Metacritic blijkt de publieksscore een stuk hoger te liggen. Tot slot zien we hetzelfde bij Rotten Tomatoes: 63% van de recensenten is positief, tegenover 95% van het publiek.

‘Apple-haters’ negatief over The Morning Show?

Uitvoerend producenten Kerry Ehrin en Mimi Leder stellen dat een groot deel van de kritiek in de eerste dagen een bewuste “aanval op Apple” was. “Ik dacht dat de kritiek kwam van Apple-haters die Apple graag zien falen”, aldus Leder volgens The Verge. De producenten denken dat de recensenten vooral kritiek hadden op Apple TV+ als streamingdienst, en niet zozeer op The Morning Show zelf. Veelgehoorde kritiek was immers dat er veel te veel geld tegenaan was gegooid.

The Morning Show
Still uit de eerste aflevering. Afbeelding: Apple

Die kritiek gaat meer over het bedrijfsmodel van Apple dan de inhoudelijke productie. Dat vinden Leder en Ehrin niet eerlijk, maar ze troosten zichzelf met het feit dat het publiek kennelijk wel positief is over de serie. “Kritiek over de streamingdienst gaat niet over ons werk, dat zou niet mee moeten tellen”, aldus de producenten tijdens het filmevenement. Ze spraken volgens aanwezige media niet over het aantal keer dat de TV+-shows zijn bekeken, wat erop wijst dat Apple die informatie ook niet met de makers deelt. Wel weten we dat een aantal shows, waaronder The Morning Show, inmiddels al verlengd zijn voor een tweede seizoen.

Reacties

28 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik zal vanavond laten weten of de slechte reviews terecht zijn, oké? .;)

 • Profielfoto
  babo

  KarelWillem op 20 november 2019 12:41
  Ik zal vanavond laten weten of de slechte reviews terecht zijn, oké? .;)

  Ok. 

 • Profielfoto
  PH-SKY

  Ik vind het wel een interessante serie. Naast The Morning Show pakt See me ook wel.

  Als je eerst nou gewoon eens lekker gaat kijken en uitvindt of het verhaal je boeit en je je kan inleven in de personages, inplaats van vanaf het begin met pen en papier bij je scherm zit om te gaan keuren op een aantal punten, dan begin je al heel anders aan een serie.

  Zeker omdat Apple een nieuwe speler is in deze concurrentie gaan er waarschijnlijk veel mensen vanuit mijn tweede genoemde perspectief naar kijken, en ja, dan beleef je het anders en zal het wellicht ook sneller tegenvallen.

 • Profielfoto
  Romapedi

  Goede serie die een kijkje achter de schermen geeft.

 • Profielfoto
  pruus

  Wat is er tegen om kritiek te krijgen? Gewoon beter je best doen. En misschien komt het doordat verkeerde verwachtingen zijn gewekt. Tja the proof of the pudding lies in the eating.

 • Profielfoto
  arno1975

  pruus op 20 november 2019 13:16
  Wat is er tegen om kritiek te krijgen? Gewoon beter je best doen. En misschien komt het doordat verkeerde verwachtingen zijn gewekt.
  Tja the proof of the pudding lies in the eating.

  ach, gisteren won Oranje met 5-0. Negatieve kritiek was niet van de licht. Datzelfde Oranje wint met 2-4 in Hamburg tegen onze lievelingsvijand, nog niet goed genoeg.
  Het gaat niet om de kritiek. Het gaat ook om de onderbouwing. En dat mis ik weleens. Ook op IMDB.

   

 • Profielfoto
  arno1975

  “Licht” moet natuurlijk “lUcht” zijn.😇 Voordat ik weer kritiek krijg😂

 • Profielfoto
  Odie

  TMS is samen met Dickinson een top-serie en is me 100x meegevallen qua wat ik verwacht had. Overigens vond ik de Snoopy in Space ook erg de moeite waard en geniet ik ook van For All Mankind. Binnenkort maar eens aan See beginnen, hoewel ik daar over twijfel. Het huidige aanbod is nog wat dun en ik snap dat mensen hier nu geen 5 euro voor neerleggen, dus Apple pakt het goed aan door dit eerste jaar vrijwel gratis weg te geven. Als er wat meer content is en men zo door blijft gaan en de prijs van 5 euro handhaven dan zal ik volgend jaar zeker gaan betalen.

 • Profielfoto
  polansky

  Ik kan niet spreken voor ‘The morning show’.
  Maar over het geheel gesproken vind ik AppleTV+ wel een enorme tegenvaller.

  De series op zich zijn wel mooi gemaakt, maar de verhaallijn van SEE is erbarmelijk slecht. Ook ‘For all mankind’ is wederom best mooi gemaakt maar niet echt sterk.

  Vind het in ieder geval bij elkaar genomen best wel tegenvallen en heb me al voorgenomen (als er echt niets verandert) om het jaar abonnement niet te gaan verlengen.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Uitvoerend producenten Kerry Ehrin en Mimi Leder stellen dat een groot deel van de kritiek in de eerste dagen een bewuste “aanval op Apple” was. “Ik dacht dat de kritiek kwam van Apple-haters die Apple graag zien falen”, aldus Leder volgens The Verge.

  Dit is het mooie aan medewerkers bij Apple. Al gooit iemand met verf over hun auto, ze mogen nooit echt zeggen wat ze werkelijk denken omdat zo’n slechterik wel eens een iPhone en een iCloud/Apple Music …. abonnement kan hebben. ^

   

  Wat ik alleen niet begrijp is, stel het zou echt gaan om haters om het haten – mensen die Apple echt helemaal niets gunnen. Dan moeten deze mensen toch ook al die andere content lopen haten? Het lijkt mij heel erg sterk dat een hater, troll of wat dan ook enkel en alleen ‘The Morning Show’  kiest om te haten en de rest met rust laat.

   

  En dat zijlijn-CEO gebeuren dat doen we allemaal wel. Dat is namelijk de reden waarom wij Apple op de voet volgen en andere mensen lekkere wijven en mogelijk een stel enkelbijtertjes die veel tijd en energie kosten. Daar is volgens mij niets mis mee. Dat hoort bij ‘fan’ zijn. Ik heb nog een supporter van Ajax gezien die alleen maar iets te zeggen had over de spits van Ajax. Zo werkt ‘fan’ zijn toch niet?

 • Profielfoto
  Hydrarchos

  Bij filmrecensies op Rottentomatoes/Metacritic is het ook niet ongebruikelijk dat critici negatiever zijn dan bezoekers. Dat is gedeeltelijk te danken aan buyer bias, maar er zijn ook gevallen geweest waarbij makers of filmmaatschappijen met succes hebben getracht om de publieksscore te manipuleren. Die getallen zijn dus ook niet altijd erg betrouwbaar.

 • Profielfoto
  SvS

  Recensies zijn en blijven subjectief.

  Als Microsoft, Android of het merk Samsung TV-diensten zouden aanbieden, zouden de kritieke geluiden ook niet wegblijven. Dus kijk gewoon wat je leuk vindt en laat die mensen kletsen.

 • Profielfoto
  polansky

  Apple vind het dus niet leuk om kritiek te krijgen, maar die kritiek hebben ze over zichzelf af geroepen door het te doen laten lijken alsof het een enorme concurrent zou zijn van Netflix, Hulu, HBO of Disney+.

  In geen enkel opzicht is het concurrent ten opzichte van die andere diensten.
  Zolang de betaalde content en huurfilms blijven en niet gratis bekeken kunnen worden is het hele Apple+ verhaal gedoemd te mislukken.

 • Profielfoto
  klaas.

  PH-SKY op 20 november 2019 13:11
  Ik vind het wel een interessante serie. Naast The Morning Show pakt See me ook wel.

  Als je eerst nou gewoon eens lekker gaat kijken en uitvindt of het verhaal je boeit en je je kan inleven in de personages, inplaats van vanaf het begin met pen en papier bij je scherm zit om te gaan keuren op een aantal punten, dan begin je al heel anders aan een serie.

  Zeker omdat Apple een nieuwe speler is in deze concurrentie gaan er waarschijnlijk veel mensen vanuit mijn tweede genoemde perspectief naar kijken, en ja, dan beleef je het anders en zal het wellicht ook sneller tegenvallen.

  Ik kan niet wachten tot vrijdag als het volgende deel verschijnt. Mijn score zeker 9″

 • Profielfoto
  KarelWillem

  KarelWillem op 20 november 2019 12:41
  Ik zal vanavond laten weten of de slechte reviews terecht zijn, oké? .;)

  Oké, deel één gekeken. Niet direct de soort serie die ik zou uitkiezen om naar te kijken. En daarom is het temeer tekenend dat ik er toch naar ben blijven kijken. Prima verhaal, oprecht acteerwerk. Gewoon een goede serie wat mij betreft.

  Ik weet niet of ik dit blijf kijken, maar dat is niet omdat de serie niet goed is.

 • Profielfoto
  yellow

  De vraag is: waarom haten mensen Apple? Misschien een weekendpolletje? Lol. Kunnen sommige mensen hun hart luchten…

  Nergens voor nodig om zo negatief te doen of haat te verspreiden…

 • Profielfoto
  Cybershooter

  arno1975 op 20 november 2019 13:28
  “Licht” moet natuurlijk “lUcht” zijn.😇 Voordat ik weer kritiek krijg😂

  Het moet niet LUcht zijn, maar lucht.😂😂

 • Profielfoto
  RV

  Wel een makkelijk excuus om de apple haters de schuld te geven. Waar apple haters zijn, zijn namelijk ook apple sheeps. Die heffen elkaar een beetje op. Ikzelf heb mijn proefperiode niet verlengd omdat er te weinig content is en de content wekelijks wordt uitgebreid met maar 1 aflevering. Ik pak over 2 maanden wel een maand apple tv plus. Idem voor Disney plus

 • Profielfoto
  Fietsbel

  Proefperiode niet verlengd? Die loopt een jaar vanaf op z’n vroegst 1 november.

 • Profielfoto
  Mman250

  Het is natuurlijk wel een beetje zo, kijk maar naar de Apple overzet app in de play store. Tuurlijk er zijn wat problemen geweest met de app maar toen hij echt net uit was waren er al duizenden negatieve reviews. Ik moet zeggen TMS is echt een fantastische show. Zit elke week te wachten op een nieuwe aflevering

 • Profielfoto
  Christiaan

  Ik vind het een leuke serie. Elke vrijdag een nieuwe aflevering.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Fietsbel op 20 november 2019 20:09
  Proefperiode niet verlengd? Die loopt een jaar vanaf op z’n vroegst 1 november.

  Als je wat nieuws hebt gekocht uit de juiste categorie van Apple ja. Niet voor de mensen die gewoon een week proef hadden.

 • Profielfoto
  MJNZ

  Als ik hem kijk via Apple TV krijg ik slechthorende ondertitel, erg vervelend. Via mn iMac niet, iemand een tip?

 • Profielfoto
  Frans

  Odie op 20 november 2019 13:30
  TMS is samen met Dickinson een top-serie en is me 100x meegevallen qua wat ik verwacht had. Overigens vond ik de Snoopy in Space ook erg de moeite waard en geniet ik ook van For All Mankind. Binnenkort maar eens aan See beginnen, hoewel ik daar over twijfel. Het huidige aanbod is nog wat dun en ik snap dat mensen hier nu geen 5 euro voor neerleggen, dus Apple pakt het goed aan door dit eerste jaar vrijwel gratis weg te geven. Als er wat meer content is en men zo door blijft gaan en de prijs van 5 euro handhaven dan zal ik volgend jaar zeker gaan betalen.

  Mensen zijn nogal verwend tegenwoordig. Ik herinner me nog een tijd dat je € 5 moest neertellen om één film een dag te mogen huren van de videotheek. € 5 per maand is een koopje voor de hoeveelheid films/afleveringen die je nu kunt bekijken.

 • Profielfoto
  SvS

  MJNZ op 20 november 2019 23:40
  Als ik hem kijk via Apple TV krijg ik slechthorende ondertitel, erg vervelend. Via mn iMac niet, iemand een tip?

  Moet je eens kijken bij Instellingen op de Apple TV en dan Toegankelijkheid. Ik typ dit uit mijn hoofd. Iets met O.S.D. uitzetten.

  Frans op 21 november 2019 00:30
  Mensen zijn nogal verwend tegenwoordig. Ik herinner me nog een tijd dat je € 5 moest neertellen om één film een dag te mogen huren van de videotheek. € 5 per maand is een koopje voor de hoeveelheid films/afleveringen die je nu kunt bekijken.

  Exact dit. Mensen geboren in jaren 80 en eerder kunnen dit beamen. Premiere video was ƒ5-7 voor 1 dag en weekhuur (iets) oudere films. De groep wordt wel langzaamaan kleiner en dus wordt het fenomeen ‘Video huren’ in vergetelheid geraakt. Het illegaal downloaden wordt ook steeds minder en men raakt gewend aan streamingsdiensten.

 • Profielfoto
  Melle

  @odie – see is tenenkrommend slecht qua verhaal, inhoud, diepgang en spanning. Maar echt tenenkrommend.
  Ik ben begonnen, en omdat het uitgangspunt zo interessant is, wil je verder kijken – maar doe jezelf een plezier en begin er niet aan en kijk iets beter.

  De 100 op Netflix is nu ook niet de beste hoogvlieger, maar vb. Veeeeeeel beter dan see.

 • Profielfoto
  Airheart

  Prachtige serie. Wij genieten er van. Hoge kwaliteit.

 • Profielfoto
  Nicci1964

  Resensies zijn nu niet echt bepalend voor wat wel of niet goed is. Vaak genoeg naar een film of serie gekeken met goede recensies en na 10 minuten afgezet omdat het bagger was. Zo ook films of serie’s gekeken met slechte beoordelingen welke uiteindelijk wel heel goed waren. Hier in huis genoeg fans voor See in ieder geval. De overige series nog niet bekeken.