Dennis Hoogeveen
Dennis Hoogeveen Diensten 20 november 2019
Leestijd: 2 minuten

The Morning Show: “Slechte recensies zijn van Apple-haters”

De allereerste recensies van The Morning Show waren niet bepaald positief. Het paradepaardje van Apples eigen streamingplatform TV+, ontving in de eerste dagen van recensenten zo’n lage beoordeling, dat de gecombineerde score van Metacritic op 59 uitkomt. De producenten van de serie hebben daar tijdens de Code Media in Los Angeles over gesproken.

Ze wijzen erop dat er een groot verschil zit in de beoordelingen van recensenten en die van het publiek. Een vlugge check wijst uit dat die bewering klopt. Op IMDB geven kijkers The Morning Show een gemiddeld cijfer van een 8,2. Dat is significant beter dan het getal dat Metacritic noemt als gemiddelde van de recensenten. Ook op de website van Metacritic blijkt de publieksscore een stuk hoger te liggen. Tot slot zien we hetzelfde bij Rotten Tomatoes: 63% van de recensenten is positief, tegenover 95% van het publiek.

‘Apple-haters’ negatief over The Morning Show?

Uitvoerend producenten Kerry Ehrin en Mimi Leder stellen dat een groot deel van de kritiek in de eerste dagen een bewuste “aanval op Apple” was. “Ik dacht dat de kritiek kwam van Apple-haters die Apple graag zien falen”, aldus Leder volgens The Verge. De producenten denken dat de recensenten vooral kritiek hadden op Apple TV+ als streamingdienst, en niet zozeer op The Morning Show zelf. Veelgehoorde kritiek was immers dat er veel te veel geld tegenaan was gegooid.

The Morning Show Apple TV Plus
Still uit de eerste aflevering.

Die kritiek gaat meer over het bedrijfsmodel van Apple dan de inhoudelijke productie. Dat vinden Leder en Ehrin niet eerlijk, maar ze troosten zichzelf met het feit dat het publiek kennelijk wel positief is over de serie. “Kritiek over de streamingdienst gaat niet over ons werk, dat zou niet mee moeten tellen”, aldus de producenten tijdens het filmevenement. Ze spraken volgens aanwezige media niet over het aantal keer dat de TV+-shows zijn bekeken, wat erop wijst dat Apple die informatie ook niet met de makers deelt. Wel weten we dat een aantal shows, waaronder The Morning Show, inmiddels al verlengd zijn voor een tweede seizoen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
The Morning Show: “Slechte recensies zijn van Apple-haters”
Sluiten