Sonos lanceert inruilprogramma voor oudere apparaten

Apple Wesley Akkerman 1 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Sonos heeft een nieuw inruilprogramma aangekondigd, genaamd Trade Up. Zo kunnen oude apparaten ingeruild worden voor nieuwe versies. De fabrikant biedt een korting aan van dertig procent op geselecteerde producten, waaronder de Play:5.

Trade Up moet consumenten stimuleren oude apparaten in te ruilen voor nieuwe versies. Het gaat om een geselecteerd aantal producten, namelijk de Connect, Connect:Amp, ZP80, ZP90, ZP100, ZP120 en eerste generatie Play:5. Eigenaars van deze producten komen in aanmerking voor dertig procent korting wanneer ze één van deze oude producten vervangen voor een nieuwe variant.

Sonos-apparaten vervangen

Sommige speakers zijn ook wel aan vervanging toe, aangezien die al jaren op de markt zijn en inmiddels functies missen die nieuwe versies wel aanbieden, zoals bijvoorbeeld de Amp, Port en de tweede generatie Play:5. Hier zijn onder meer functies als AirPlay 2, stembediening en automatische Trueplay op aanwezig.

Het inruilen van een apparaat kan via je Sonos-account. Daar kun je een apparaat in zogenaamde Recycle-stand zetten. Nadat je de Recycle-stand hebt geïnitieerd, moet je de Sonos-app openen terwijl je thuis op het wifi-netwerk zit dat is gekoppeld aan je Sonos-systeem. Direct nadat het recycleproces is bevestigd in de app, wordt je kortingstegoed getoond en kun je het gebruiken op de website van Sonos.

Sonos play 5
Klik/tap voor groter. Afbeelding: Sonos

Andere optie: abonnement op speakers

Dit is overigens niet de enige manier waarop je de producten van de speakerfabrikant kunt laten vervangen. Onlangs kondigde het speakermerk namelijk ook Sonos Flex aan, een abonnement waarmee je maandelijks kunt betalen voor verschillende producten. Er bestaan drie varianten van dit abonnement. Het goedkoopste abonnement kost 15 euro per maand. Daar krijg je twee Sonos One-speakers voor. De duurste variant kost 50 euro per maand en biedt een Playbar, Subwoofer en twee One-speakers aan. Zo hoef je dus niet meteen diep in de buidel te tasten wanneer je nieuwe speakers wil.

Uiteraard is het zo dat een abonnement op de langere termijn duurder. Bovendien kun je de producten niet verkopen wanneer er nieuwe versies beschikbaar zijn, waardoor je er ook geen geld op kunt terugverdienen. Maar de flexibiliteit van het abonnement kan voor veel geïnteresseerden al genoeg zijn toch zo’n aanbod te overwegen. De nieuwste speaker, is de Move. Lees hier onze uitgebreide recensie van deze draagbare speaker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen