Sonos lanceert inruilprogramma voor oudere apparaten

Door: Wesley Akkerman - 11 reacties

Sonos heeft een nieuw inruilprogramma aangekondigd, genaamd Trade Up. Zo kunnen oude apparaten ingeruild worden voor nieuwe versies. De fabrikant biedt een korting aan van dertig procent op geselecteerde producten, waaronder de Play:5.

Trade Up moet consumenten stimuleren oude apparaten in te ruilen voor nieuwe versies. Het gaat om een geselecteerd aantal producten, namelijk de Connect, Connect:Amp, ZP80, ZP90, ZP100, ZP120 en eerste generatie Play:5. Eigenaars van deze producten komen in aanmerking voor dertig procent korting wanneer ze één van deze oude producten vervangen voor een nieuwe variant.

Sonos-apparaten vervangen

Sommige speakers zijn ook wel aan vervanging toe, aangezien die al jaren op de markt zijn en inmiddels functies missen die nieuwe versies wel aanbieden, zoals bijvoorbeeld de Amp, Port en de tweede generatie Play:5. Hier zijn onder meer functies als AirPlay 2, stembediening en automatische Trueplay op aanwezig.

Het inruilen van een apparaat kan via je Sonos-account. Daar kun je een apparaat in zogenaamde Recycle-stand zetten. Nadat je de Recycle-stand hebt geïnitieerd, moet je de Sonos-app openen terwijl je thuis op het wifi-netwerk zit dat is gekoppeld aan je Sonos-systeem. Direct nadat het recycleproces is bevestigd in de app, wordt je kortingstegoed getoond en kun je het gebruiken op de website van Sonos.

Sonos play 5
Klik/tap voor groter. Afbeelding: Sonos

Andere optie: abonnement op speakers

Dit is overigens niet de enige manier waarop je de producten van de speakerfabrikant kunt laten vervangen. Onlangs kondigde het speakermerk namelijk ook Sonos Flex aan, een abonnement waarmee je maandelijks kunt betalen voor verschillende producten. Er bestaan drie varianten van dit abonnement. Het goedkoopste abonnement kost 15 euro per maand. Daar krijg je twee Sonos One-speakers voor. De duurste variant kost 50 euro per maand en biedt een Playbar, Subwoofer en twee One-speakers aan. Zo hoef je dus niet meteen diep in de buidel te tasten wanneer je nieuwe speakers wil.

Uiteraard is het zo dat een abonnement op de langere termijn duurder. Bovendien kun je de producten niet verkopen wanneer er nieuwe versies beschikbaar zijn, waardoor je er ook geen geld op kunt terugverdienen. Maar de flexibiliteit van het abonnement kan voor veel geïnteresseerden al genoeg zijn toch zo’n aanbod te overwegen. De nieuwste speaker, is de Move. Lees hier onze uitgebreide recensie van deze draagbare speaker.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  djneo

  er is vergeten bij dit bericht te zetten dat het een reclame bericht is

 • Profielfoto
  Raymon Mens
 • Profielfoto
  PowerMac

  Goed antwoord Raymond!

 • Profielfoto
  Aiko

  Da’s natuurlijk geneuzel. Er wordt nog steeds tegen betaling reclame gemaakt. Hoe je het beestje noemt is niet relevant.

   

  Los hiervan, deze hele site is ondertussen één grote reclamemachine. Oprecht interessante artikelen die mij 15 jaar (om en nabij) geleden ooit hierheen brachten en hielden toen het nog gewoon macosx.nl heette, zijn ondertussen wel verleden tijd. Het is nu gewoon een site geworden met een braaksel van technologische nieuwtjes van Metro-gehalte.

 • Profielfoto
  ro_me

  Aiko. op 1 november 2019 15:19
  Da’s natuurlijk geneuzel. Er wordt nog steeds tegen betaling reclame gemaakt. Hoe je het beestje noemt is niet relevant.

   

  Los hiervan, deze hele site is ondertussen één grote reclamemachine. Oprecht interessante artikelen die mij 15 jaar (om en nabij) geleden ooit hierheen brachten en hielden toen het nog gewoon macosx.nl heette, zijn ondertussen wel verleden tijd. Het is nu gewoon een site geworden met een braaksel van technologische nieuwtjes van Metro-gehalte.

  Je heb gelijk! Maar deze site wordt dan ook gerund door een mediabedrijf, met als doel winst! Niet meer door een paar fanboys die er vooral plezier in hadden!

 • Profielfoto
  ro_me

  Nieuwe play 5: 505 euro bij Coolblue!
  Bij Sonos zelf 579 euro. 30% =174 euro. Min het verschil tussen coolblue en Sonos van 74 euro maakt dat mijn play 5’s nog maar 100 euro waard is bij dit inruilprogramma!
  Dat gaat ‘m dus niet worden vrees ik!

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ach Marktplaats is geduldig. Zet je hem toch gewoon voor 250 te koop?

  Inruilen is altijd de laagst mogelijk prijs krijgen, tegenover de volle adviesprijs die je gaat betalen.. Zo werkt dat nu eenmaal.

 • Profielfoto
  maconly

  Ik heb m’n 2xplay3 en m’n playbar ingeruild voor set Teufel L

  dwingengend k u t merk dat sonos, m’n teufel heeft usb aansluiting al m’n muziek zonder streaming.

 • Profielfoto
  maconly

  Oh dat Teufel klinkt zoveel beter dan m’n oude Sonos.

 • Profielfoto
  inktvis75

  Lijkt idd veel op reclame, maar dat geldt ook voor Maconly zijn bericht. Er is geen directe relatie tussen Sonos / Teufel en Apple

 • Profielfoto
  Kevin

  maconly op 1 november 2019 19:09
  Oh dat Teufel klinkt zoveel beter dan m’n oude Sonos.

  Geluidskwaliteit van Sonos is belabberd, maar Teufel blinkt nou ook niet echt uit naar mijn mening. Wil je goede audio kom je toch eerder uit bij merken als KEF of Naim