Mark Hofman
Mark Hofman Diensten 12 november 2019
Leestijd: 2 minuten

Gratis versie Spotify nu ook af te spelen op speakers van Sonos

Nederlanders met een gratis versie van Spotify, kunnen vanaf vandaag ook gebruik maken van alle Sonos-speakers. Dit was een feature die voorheen alleen mogelijk was wanneer je in het bezit was van een Spotify Premium account.

Het bedrijf maakt vandaag middels een persbericht bekend dat hun producten nu ook ondersteuning bieden voor Spotify-Free. Door middel van een software update wordt de ondersteuning naar de speakers gebracht, waardoor meer mensen er gebruik van kunnen maken. Ondanks het feit dat Spotify Premium een groot succes is, zijn er nog steeds veel mensen die gebruik maken van de gratis versie.

Spotify Free op Sonos: dit heb je er aan

Spotify Free op Sonos klinkt natuurlijk hartstikke leuk, maar wat heb jij er als gebruiker eigenlijk aan? We zetten het voor je op een rij:

  • Met Spotify Free op Sonos krijg je toegang tot de volledige catalogus van Spotify op shuffle, waardoor het nog eenvoudiger wordt om naar muziek, podcasts en meer audio content te luisteren.
  • Luisteraars hebben toegang tot vijftien gepersonaliseerde on-demand afspeellijsten. Hier vallen ook lijsten als Discover Weekly, Release Radar en Daily Mix onder.
  • Spotify Free is nu te streamen op Sonos met de bijbehorende app of vanuit de Spotify-app. Uiteraard zorgt dit er ook voor dat je met je stem afspeellijsten in kan starten op basis van titel, genre of stemming.
  • Toegang tot nog meer muziek. Sonos ondersteund inmiddels ruim honderd streamingdiensten, waarmee je dus altijd en overal je favoriete muziek kunt luisteren.
Sonos Spotify Free ondersteuning
Klik/tap voor groter

Hoe activeer je Spotify Free?

Het activeren van Spotify Free is een eitje, maar dan moet je wel de meest recente versie van de Sonos-app hebben. Zorg er dus voor dat de applicatie is bijgewerkt, voor je de de service toevoegt. Is dat het geval, dan doe je het volgende:

  • Ga in de Sonos-app naar ‘Instellingen’
  • Vanuit instellingen ga je naar ‘Services’
  • Navigeer naar ‘Muziek en Content’
  • Selecteer de optie ‘Service toevoegen’
  • Daar koppel jij je Spotify-account met de speaker.

Sonos noemt de toevoeging van Spotify Free alvast een cadeautje voor de feestdagen. Dus doe er je voordeel mee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.