Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Diensten 7 november 2019
Leestijd: 2 minuten

Series van Apple TV+ hebben een lauw ontvangst gekregen

Uit onderzoek blijkt dat kijkers van content op Apple TV+, de beschikbare films en series een lauw ontvangst geven. Het ziet er dus naar uit dat Apple geduld moet hebben, voordat de nieuwe videostreamingdienst echt een succes zal zijn voor het bedrijf uit Cupertino.

De nieuwe films en series die je nu op Apple TV+ kunt bekijken, zijn niet erg populair. Dat blijkt uit onderzoek naar de Amerikaanse markt, waar de website Variety over geschreven heeft. Op de site kun je ook grafieken terugvinden waarin de data gevisualiseerd wordt. De vraag naar de nieuwe content blijkt namelijk niet heel hoog te zijn.

Apple TV+ blijkt nog niet populair

Onderzoeksbureau Parrot Analytics heeft de eerste 24 uur van Apple TV+ vergeleken met de eerste 24 uur van nieuwe series en films op andere videostreamingdiensten en vergelijkt de vraag naar dergelijke content. Eén serie, genaamd See met Jason Mamoa, komt dichtbij de top 20, maar andere content komt daar dus niet bij in de buurt.

The Banker Apple TV+
Klik/tap voor groter.

Ter vergelijking: The Dark Crystal: Age of Resistance van Netflix is de meest bekeken show in deze lijst, aangezien heel veel mensen interesse hadden en hebben in de serie. Helemaal onderaan dit onderzoek verschijnt The Morning Show, een exclusieve serie op Apple TV+. De serie wordt gewoonweg niet vaak opgestart.

Dit geldt voor de Amerikaanse markt, maar ook voor de markten elders op de wereld. Landen waarin de standaardtaal Engels is, zijn meer geïnteresseerd in de serie van Apple TV+. Hier in Nederland lijken ook nog weinig mensen warm te lopen voor de nieuwe content.

Meting van Parrot Analytics

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Nielsen TV, kijkt Parrot Analytics niet meteen naar kijkcijfers. In plaats daarvan wordt de vraag naar zo’n film of serie gemeten. Er wordt gekeken naar hoe mensen met content omgaan en op welke apparaten er gekeken wordt. Daardoor wordt meer ‘engagement’ gemeten.

Verder laat de Data zien dat op dag twee meerdere mensen de beschikbare content bekijken. Het is momenteel ook druk met nieuwe series en nieuwe seizoenen van bestaande series, dus dit hoeft niets over de kwaliteit te zeggen. Het kan zijn dat mensen gewoonweg geen tijd hebben om nog een serie te kijken of dat doordeweeks er minder gekeken wordt dan bijvoorbeeld in het weekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Series van Apple TV+ hebben een lauw ontvangst gekregen
Sluiten