Pokémon Go krijgt nieuwe AR multiplayer-functie genaamd Buddy Adventure

Door: Thomas Aalderink - 5 reacties
Pokémon Go
Afbeelding: David Grandmougin

Niantic Labs heeft aangekondigd dat er een nieuwe multiplayer AR functie toegevoegd gaat worden aan Pokémon Go. De maker van de populaire mobiele game onthulde wat we kunnen gaan verwachten van dit zogenaamde Buddy Adventure en dat deze in de aankomende maanden gelanceerd gaat worden.

Helemaal nieuw is deze nieuwe AR-functie niet. Het zogenaamde Buddy Adventure is namelijk een toevoeging waar vorig jaar al over gesproken werd. Toen nog onder de codenaam: Neon multiplayer AR technology. Wat deze nieuwe functie gaat toevoegen is dat twee aparte apparaten samen een AR object kunnen creëren. Dit betekent dat je straks samen met een vriend of vriendin dezelfde objecten ziet wanneer je de augmented reality functionaliteit gebruikt.

Pokémon Go krijgt nieuwe AR functies

Een voorbeeld hiervan is dat je straks elkaars buddy Pokémon kunt gaan zien. Dankzij het eerder geïntroduceerde buddy systeem kun je een Pokémon aanwijzen die je overal volgt. Dankzij de nieuwe AR update kun je straks niet alleen je eigen Pokémon zien, maar ook die van vrienden om je heen. De interactie met andermans Pokémon is hetzelfde als die met je eigen Poke-partner. Daarnaast kun je straks ook je eigen buddy met die van een vriend op de foto zetten.

Niet alleen technisch gaan er dingen veranderen. Met Buddy Adventure kun je straks namelijk ook “op avontuur met andere spelers.” Dat klinkt interessant, maar het is nog niet duidelijk wat hier precies mee bedoeld wordt. Wat we wel weten is dat je dit avontuur met iedereen kunt aangaan, ongeacht welk besturingssysteem je draait op je toestel. Buddy Aventure is namelijk cross platform en dit betekent dat iPhone en Android gebruikers dus samen op avontuur kunnen gaan.

Releasedatum Buddy Adventure

Wanneer Buddy Adventure precies uitgerold gaat worden, heeft Niantic Labs nog niet bekendgemaakt. Het enig wat de ontwikkelaar wil prijsgeven over de releasedatum is dat de nieuwe functie binnen nu en een paar maanden gaat verschijnen. Wil je liever tegen elkaar vechten in plaats van op avontuur gaan? Klik dan hier.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  klaasb

  Waar blijft de obligatoire ‘Pokemon Go, spelen mensen dat nog?’-reactie?

 • Profielfoto
  recoiller

  Het was altijd het meest buggy spel beschikbaar. Vorige week weer eens getest en alle bugs zitten er nog steeds in. Het is overigens gokken voor kinderen waar je etisch ook je vragen bij kunt hebben.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  recoiller op 10 november 2019 10:11
  Het was altijd het meest buggy spel beschikbaar. Vorige week weer eens getest en alle bugs zitten er nog steeds in. Het is overigens gokken voor kinderen waar je etisch ook je vragen bij kunt hebben.

  Kwats…uiteraard zitten er bugs in een spel. Geen enkel spel in bug-vrij. Maar ben benieuwd welke “alle” bugs er dan allemaal nog inzitten volgens jou…

 • Profielfoto
  recoiller

  @Ruwepit
  Serieus? Ten eerste niet ieder spel heeft bugs en van de grote spellen is er niets dat zo radicaal slecht is als Pokemon Go. Start het spel terwijl je stil zit of staat en je zult vaak de melding krijgen dat je te snel gaat en je moet aangeven dat je passagier bent. Vaak kun je stops niet gebruiken omdat hij aangeeft dat je niet dichtbij genoeg bent terwijl dat wel zo is. Soms kun je fruit gooien en goede ballen wat je wil maar ontsnapt hij nog steeds. Het meetsysteem over de afgelegde weg is nooit goed geweest. Om een ei te laten uitkomen in een incubator moet je vaak minimaal 50% meer lopen dan er voor staat. Serieus, dat ik dit aan het uitleggen ben. Speel het zelf en je merkt het meteen. Uiteindelijk blijven alleen de ziekelijke fanboys het spelen omdat dat soort mensen het technisch onderontwikkelde accepteren. Er is letterlijk geen enkel spel zo slecht geprogrammeerd als Pokemon Go. Als ze niet zo’n groot merk er achter hadden zou het spel aan alle kanten vergruisd worden.

 • Profielfoto
  Nevlo

  recoiller op 11 november 2019 19:16
  @Ruwepit
  Serieus? Ten eerste niet ieder spel heeft bugs en van de grote spellen is er niets dat zo radicaal slecht is als Pokemon Go. Start het spel terwijl je stil zit of staat en je zult vaak de melding krijgen dat je te snel gaat en je moet aangeven dat je passagier bent. Vaak kun je stops niet gebruiken omdat hij aangeeft dat je niet dichtbij genoeg bent terwijl dat wel zo is. Soms kun je fruit gooien en goede ballen wat je wil maar ontsnapt hij nog steeds. Het meetsysteem over de afgelegde weg is nooit goed geweest. Om een ei te laten uitkomen in een incubator moet je vaak minimaal 50% meer lopen dan er voor staat. Serieus, dat ik dit aan het uitleggen ben. Speel het zelf en je merkt het meteen. Uiteindelijk blijven alleen de ziekelijke fanboys het spelen omdat dat soort mensen het technisch onderontwikkelde accepteren. Er is letterlijk geen enkel spel zo slecht geprogrammeerd als Pokemon Go. Als ze niet zo’n groot merk er achter hadden zou het spel aan alle kanten vergruisd worden.

  Speciaal een account aangemaakt  hier om te zeggen dat jouw vernoemde bugs eerder GPS related zijn van je mobiel zelf..
  Catch rates met of zonder berries is wat het spel een uitdaging geeft, als je een gold medal hebt in een bepaald type ( Dragon bvb) dan gaat je catch rates drastisch omhoog.

  En nee hoor ik ben geen ziekelijke fanboy, ik rage ook genoeg op Niantic via twitter, maar dan wel op echte bugs die je leert kennen door het spel effectief voldoende te spelen, maar deze kun je dan ook weer omzeilen.

  En als je een top10 lijstje wil hebben van slecht geprogrameerde spellen op welk platform dan ook, wil ik je dat graag bezorgen, maar onthoud, Pokémon Go is officieel nog altijd in Béta;)