Thomas Aalderink
Thomas Aalderink App Store 8 november 2019
Leestijd: 2 minuten

Pokémon Go krijgt nieuwe AR multiplayer-functie genaamd Buddy Adventure

Niantic Labs heeft aangekondigd dat er een nieuwe multiplayer AR functie toegevoegd gaat worden aan Pokémon Go. De maker van de populaire mobiele game onthulde wat we kunnen gaan verwachten van dit zogenaamde Buddy Adventure en dat deze in de aankomende maanden gelanceerd gaat worden.

Helemaal nieuw is deze nieuwe AR-functie niet. Het zogenaamde Buddy Adventure is namelijk een toevoeging waar vorig jaar al over gesproken werd. Toen nog onder de codenaam: Neon multiplayer AR technology. Wat deze nieuwe functie gaat toevoegen is dat twee aparte apparaten samen een AR object kunnen creëren. Dit betekent dat je straks samen met een vriend of vriendin dezelfde objecten ziet wanneer je de augmented reality functionaliteit gebruikt.

Pokémon Go krijgt nieuwe AR functies

Een voorbeeld hiervan is dat je straks elkaars buddy Pokémon kunt gaan zien. Dankzij het eerder geïntroduceerde buddy systeem kun je een Pokémon aanwijzen die je overal volgt. Dankzij de nieuwe AR update kun je straks niet alleen je eigen Pokémon zien, maar ook die van vrienden om je heen. De interactie met andermans Pokémon is hetzelfde als die met je eigen Poke-partner. Daarnaast kun je straks ook je eigen buddy met die van een vriend op de foto zetten.

Niet alleen technisch gaan er dingen veranderen. Met Buddy Adventure kun je straks namelijk ook “op avontuur met andere spelers.” Dat klinkt interessant, maar het is nog niet duidelijk wat hier precies mee bedoeld wordt. Wat we wel weten is dat je dit avontuur met iedereen kunt aangaan, ongeacht welk besturingssysteem je draait op je toestel. Buddy Aventure is namelijk cross platform en dit betekent dat iPhone en Android gebruikers dus samen op avontuur kunnen gaan.

Releasedatum Buddy Adventure

Wanneer Buddy Adventure precies uitgerold gaat worden, heeft Niantic Labs nog niet bekendgemaakt. Het enig wat de ontwikkelaar wil prijsgeven over de releasedatum is dat de nieuwe functie binnen nu en een paar maanden gaat verschijnen. Wil je liever tegen elkaar vechten in plaats van op avontuur gaan? Klik dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Pokémon Go krijgt nieuwe AR multiplayer-functie genaamd Buddy Adventure
Sluiten