Raymon Mens
Raymon Mens App Store 16 november 2019
Leestijd: 2 minuten

Pixelmator ondersteunt nu Sidecar van macOS Catalina

Hoewel Pixelmator Pro al enige tijd bestaat, krijgt de ‘classic’ versie van Pixelmator die al jaren beschikbaar is op de Mac nog steeds updates. Vandaag komt een grote update die het populaire Photoshop-alternatief compatibel maakt met macOS Catalina. Inclusief ondersteuning voor Sidecar.

Sidecar is de nieuwe functie van macOS Catalina die van een iPad een tweede scherm voor je Mac maakt. Er is ook ondersteuning voor de Apple Pencil. Bij grafische applicaties is dat heel nuttig voor bijvoorbeeld het uitsnijden van delen of gebruiken van brushes.

Pixelmator met iPad als tweede scherm

Pixelmator Pro had al langer ondersteuning voor een iPad als tweede scherm. Nu wordt dit ook aan de klassieke versie van de grafische applicatie toegevoegd. Je kunt bij het gebruiken van Sidecar de te bewerken afbeelding en de tools naar je iPad slepen. Daar werkt de Apple Pencil vervolgens prima. Zoomen kan met twee vingers en onderaan de applicatie is een balk met de meest gebruikte tools en hun opties beschikbaar.

Hoewel de werking prima is, kun je duidelijk merken dat de klassieke versie van Pixelmator eigenlijk niet gemaakt is voor een touchscreen. De losse panelen met tools zijn op een Mac handig, maar op een iPad doet een interface die uit één scherm met verschillende tabbladen bestaat het beter. Die interface heeft Pixelmator Pro wel. Desalniettemin is het lovenswaardig dat een product dat in 2007 werd uitgebracht nog steeds (gratis) updates krijgt.

Pixelmator macOS cataline sidecar 001
Klik/tap voor groter.

Sidecar van macOS Catalina gebruiken

Om Sidecar te gebruiken, heb je een Mac met macOS Catalina nodig. De iPad moet tevens op iPadOS 13 draaien. Om het in te schakelen, sluit je de iPad op je Mac aan en ga je in de menubalk bovenaan naar het AirPlay-icoon. Vervolgens kies je de iPad, en zal het tweede scherm geactiveerd worden. Om deze functionaliteit te gebruiken, heb je echter wel een recente Mac en iPad nodig. De systeemeisen hebben wij al eerder op een rij gezet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pixelmator ondersteunt nu Sidecar van macOS Catalina
Sluiten