Nieuwe Smart Battery Case bevat extra printplaat voor camerafunctie

Door: Wesley Akkerman - 5 reacties
Smart Battery Case vraagt om iOS 13.2 update
Bron: Apple

De website iFixit heeft de Smart Battery Case voor de iPhone 11 onderzocht en heeft daarmee iets opmerkelijks ontdekt. In het hoesje zit namelijk een extra printplaat die verbinding maakt met de Lightning-poort op de smartphone, waardoor de camera sneller geopend kan worden.

De Smart Battery Case voor de iPhone 11 bevat een extra knop die je niet aantreft op de smartphone. Er is namelijk een fysieke knop aanwezig voor het openen van de camera. De website iFixit vroeg zich af hoe die knop precies werkt en heeft daarom besloten van het nieuwe hoesje een röntgenfoto te maken. Daardoor kan de website zien wat er allemaal in het hoesje zit.

Extra printplaat

Omdat er geen fysieke cameraknop op de iPhone 11 zit, dacht iFixit eerst dat er misschien sprake was van een draadloze verbinding tussen het hoesje en de iPhone. Maar dat bleek niet het geval. Na het maken van de röntgenfoto is te zien dat het hoesje voor meer batterijvermogen voorzien is van een extra printplaat.

Apple smart battery case
Klik/tap voor groter (Bron: iFixit)

Die extra printplaat heeft een dunne en flexibele draad lopen van de knop van de camera, terwijl die direct in verbinding staat met de Lightning-poort van de iPhone 11. Het is niet helemaal onverwacht dat Apple zoiets voor elkaar zou krijgen, maar het blijft wel tof om te zien hoeveel denkwerk en design voor de hardware er nog in zo’n simpele hoes kan gaan zitten.

Smart Battery Case voor iPhone 11

Het slimme batterijhoesje is beschikbaar voor de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. De accessoire kost 149 euro en is te bestellen vanuit de online Apple Store. Qua design lijkt het telefoonhoesje ontzettend veel op de eerdere Smart Battery Cases die Apple uitgebracht heeft voor andere smartphones. Het grote verschil zit hem hier in de cameraknop, die in eerdere iteraties niet te vinden is.

iFixit

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  pruus

  En een hele dikke accu. Het was een paar jaar geleden ook al niet mooi en nog steeds niet. En dat allemaal omdat de standaard accu gewoon te weinig capaciteit heeft, of niet snel genoeg laadbaar. Een openlijke misser dus.

 • Profielfoto
  Rene van den Abeelen

  pruus op 27 november 2019 13:01
   En dat allemaal omdat de standaard accu gewoon te weinig capaciteit heeft, of niet snel genoeg laadbaar. Een openlijke misser dus.

  En dat allemaal vanwege de waanzin dat er massaal wordt geklaagd als een smartphone een millimeter te dik is: ‘die van de concurrent is dunner!’ Nou: fantastisch hoor. Doe mij maar een paar millimeter meer en een accu die het probleemloos langer uithoudt. Je houdt het nog beter vast ook; een wat dikkere smartphone.

  Maar het publiek ziet het, geloof ik, als een race wie het dunste, lichtste model op de markt heeft. (Net als die belachelijke ophef over de camera’s die ‘uitsteken’ of die notch die zo’n ramp was.) En dan maar zeuren dat de accu onvoldoende capaciteit heeft of dat de telefoon kan buigen.

   

 • Profielfoto
  computer space

  Apple kijk eens hoe Nokia dit deed voor de Lumia 1020. Dat was echt een cameragrip met flinke ontspanknop, extra accu en statiefschroefgat, dit is meer een rare opdikking.

 • Profielfoto
  SMac

  Nog geen smartphone gevonden die het echt een lange dag volhoudt dus tot die tijd gewoon fan van de smart battery case!

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Ik heb genoeg om een hele dag door te komen met mijn batterij, dus mijn telefoon hoeft niet dikker en zwaarder.

  Mooi toch, mensen die meer batterij nodig hebben kunnen een batterij case kopen.