Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 27 november 2019

Nieuwe Smart Battery Case bevat extra printplaat voor camerafunctie

De website iFixit heeft de Smart Battery Case voor de iPhone 11 onderzocht en heeft daarmee iets opmerkelijks ontdekt. In het hoesje zit namelijk een extra printplaat die verbinding maakt met de Lightning-poort op de smartphone, waardoor de camera sneller geopend kan worden.

De Smart Battery Case voor de iPhone 11 bevat een extra knop die je niet aantreft op de smartphone. Er is namelijk een fysieke knop aanwezig voor het openen van de camera. De website iFixit vroeg zich af hoe die knop precies werkt en heeft daarom besloten van het nieuwe hoesje een röntgenfoto te maken. Daardoor kan de website zien wat er allemaal in het hoesje zit.

Extra printplaat

Omdat er geen fysieke cameraknop op de iPhone 11 zit, dacht iFixit eerst dat er misschien sprake was van een draadloze verbinding tussen het hoesje en de iPhone. Maar dat bleek niet het geval. Na het maken van de röntgenfoto is te zien dat het hoesje voor meer batterijvermogen voorzien is van een extra printplaat.

Klik/tap voor groter

Die extra printplaat heeft een dunne en flexibele draad lopen van de knop van de camera, terwijl die direct in verbinding staat met de Lightning-poort van de iPhone 11. Het is niet helemaal onverwacht dat Apple zoiets voor elkaar zou krijgen, maar het blijft wel tof om te zien hoeveel denkwerk en design voor de hardware er nog in zo’n simpele hoes kan gaan zitten.

Smart Battery Case voor iPhone 11

Het slimme batterijhoesje is beschikbaar voor de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. De accessoire kost 149 euro en is te bestellen vanuit de online Apple Store. Qua design lijkt het telefoonhoesje ontzettend veel op de eerdere Smart Battery Cases die Apple uitgebracht heeft voor andere smartphones. Het grote verschil zit hem hier in de cameraknop, die in eerdere iteraties niet te vinden is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe Smart Battery Case bevat extra printplaat voor camerafunctie
Sluiten