Microsoft Edge stapt af van Internet Explorer-stijl met nieuw logo

Door: Mark Hofman - 12 reacties
Afbeelding: Microsoft, montage: OMT

Microsoft Edge is officieel voorzien van een gloednieuw logo. Het Amerikaanse bedrijf heeft vandaag het nieuwe ontwerp onthuld van de browser dat, qua ontwerp, minder erg lijkt op Internet Explorer. Edge verving Explorer zo’n vier jaar geleden.

Het nieuwe logo van Microsoft’s eigen browser lijkt erg op een golf en dat is zeker niet zonder reden. De golf, die in de vorm van de letter “e” staat, is een symbool voor ‘het surfen op het web’. Het nieuwe Edge-logo is voorzien van de kleuren blauw en groen, en sluit goed aan op de nieuwe huisstijl van Microsoft’s Office pakket.

Microsoft Edge logo lijkt minder op Internet Explorer

Ruim vier jaar geleden introduceerde Microsoft de nieuwe Edge browser, wat de grote opvolger van Internet Explorer moest worden. Ondanks het feit dat het om een geheel nieuwe browser ging, leek de huisstijl nog wel erg op dat van zijn voorganger. Met de komst van het nieuwe logo is dat verleden tijd en lijkt Microsoft ook echt af te willen stappen van Internet Explorer.

Het nieuwe logo moet dus symbool staan voor “het surfen op het web” en ziet er, wat ons betreft, een stuk moderner uit dan het vorige logo. We weten dat er druk gewerkt wordt aan de Chromium Edge browser. In augustus dit jaar werd de beta-versie uitgerold en een vrij stabiele versie verscheen onlangs ook al online. Maar wanneer de uiteindelijke versie het daglicht ziet, is op dit moment nog niet bekend. Wel organiseert Microsoft volgende week een Ignite evenement in Orlando, dus er is een grote kans dat we dan meer horen over de browsers.

Microsoft Edge
Het nieuwe logo van Microsoft Edge

Unieke maniere van onthullen

Microsoft heeft het nieuwe logo van Edge overigens wel op een unieke, creatieve, manier onthuld. In de afgelopen paar dagen werd er een heuse Easter Egg-jacht geopend door medewerkers van Microsoft. Zij deelde cryptische aanwijzingen, die je vervolgens weer leidde naar een aantal puzzels en afbeeldingen. Mensen die aan de haal gingen met deze puzzels, en ze ook nog eens wisten te ontcijferen, moesten uiteindelijk zelf een Edge icoon uitrenderen. Uiteindelijk waren er zeven aanwijzingen die samen een javascript vormde die ingevoerd moest worden in de Microsoft Edge browser. Dit script onthulde welke woorden je uit een video moest halen en bracht je uiteindelijk bij een geheime spelletje. Dat geheime spelletje was een surf-game die je moest uitspelen om vervolgens het nieuwe logo tegen het lijf te lopen.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Maikelw
 • Profielfoto
  ArMac

  Zijn er nou mensen die bewust kiezen voor Edge als browser? Ik kan me dat namelijk maar moeilijk voorstellen.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Waarom niet? Als je op je werk met een Windows computer en thuis met een Mac werkt, dan kan het toch een ideale combinatie zijn. Zoiets als wat mensen met Safari hebben. iOS vs Mac, dezelfde instellingen heen en weer.

   

  Ik begrijp nooit zo goed hoe mensen met Firefox kunnen werken (compleet andere engine, qua scrollen en klikken) maar tegelijk met Mail van Apple of Safari op iOS wat puur WebKit is.

 • Profielfoto
  thebest07111

  ArMac op 4 november 2019 21:37
  Zijn er nou mensen die bewust kiezen voor Edge als browser? Ik kan me dat namelijk maar moeilijk voorstellen.

  Waarschijnlijk komt dit ook standaard naar windows server. Veel admins willen zo min mogelijk applicatied op hun server. Daa4om gebruiken ze nu IE wat dus waarschijnlijk edge wordt.

   

   

 • Profielfoto
  Qapla

  @ArMac

  ja, op mijn windows laptop gebruik i bewust altijd Edge.

  Ik vind het een prima browser.

 • Profielfoto
  Elduderino

  ArMac op 4 november 2019 21:37
  Zijn er nou mensen die bewust kiezen voor Edge als browser? Ik kan me dat namelijk maar moeilijk voorstellen.

  Ik gebruik deze nieuwe Edge nu al een poosje standaard op het werk, en het is een verademing t.o.v. de vorige versie, maar wat mij betreft ook fijner dan Chrome. Het is beslist geen verkeerde browser en al helemaal niet in een zakelijke omgeving.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Zou het nieuwe Edge -logo geen betere keus zijn als afbeelding voor dit nieuwsbericht, aangezien dit ook het onderwerp is?

 • Profielfoto
  Maverick2001

  Niks mis met edge moet ik zeggen. Heb ook een Windows pc en vind het prima werken. Altijd dat gezeur op Windows… Sinds Windows 10 is Microsoft echt wel goed bezig. Ik vind OSX nog steeds prettiger werken maar het komt echt wel dichter bij elkaar.

 • Profielfoto
  Frans

  Bij mij op het werk (Windows 10 omgeving) wordt Chrome aanbevolen voor de beste rendering, behalve voor een aantal bedrijfsapplicaties die het alleen goed doen met IE. 🤣

 • Profielfoto
  MarkE

  Shmoo op 4 november 2019 22:39
  Zou het nieuwe Edge -logo geen betere keus zijn als afbeelding voor dit nieuwsbericht, aangezien dit ook het onderwerp is?

  Ze willen dat je het hele bericht leest om zo bij het nieuwe logo te komen denk ik;)

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Shmoo op 4 november 2019 21:46
  …Als je op je werk met een Windows computer en thuis met een Mac werkt, dan kan het toch een ideale combinatie zijn…

  Daarom werk je gewoon overal met Google Chrome. Windows, Mac, mobiel. Ideale combinatie.

 • Profielfoto
  Maikelw

  En nu Edge dus ook gewoon.