Mark Hofman
Mark Hofman App Store 4 november 2019

Microsoft Edge stapt af van Internet Explorer-stijl met nieuw logo

Microsoft Edge is officieel voorzien van een gloednieuw logo. Het Amerikaanse bedrijf heeft vandaag het nieuwe ontwerp onthuld van de browser dat, qua ontwerp, minder erg lijkt op Internet Explorer. Edge verving Explorer zo’n vier jaar geleden.

Het nieuwe logo van Microsoft’s eigen browser lijkt erg op een golf en dat is zeker niet zonder reden. De golf, die in de vorm van de letter “e” staat, is een symbool voor ‘het surfen op het web’. Het nieuwe Edge-logo is voorzien van de kleuren blauw en groen, en sluit goed aan op de nieuwe huisstijl van Microsoft’s Office pakket.

Microsoft Edge logo lijkt minder op Internet Explorer

Ruim vier jaar geleden introduceerde Microsoft de nieuwe Edge browser, wat de grote opvolger van Internet Explorer moest worden. Ondanks het feit dat het om een geheel nieuwe browser ging, leek de huisstijl nog wel erg op dat van zijn voorganger. Met de komst van het nieuwe logo is dat verleden tijd en lijkt Microsoft ook echt af te willen stappen van Internet Explorer.

Het nieuwe logo moet dus symbool staan voor “het surfen op het web” en ziet er, wat ons betreft, een stuk moderner uit dan het vorige logo. We weten dat er druk gewerkt wordt aan de Chromium Edge browser. In augustus dit jaar werd de beta-versie uitgerold en een vrij stabiele versie verscheen onlangs ook al online. Maar wanneer de uiteindelijke versie het daglicht ziet, is op dit moment nog niet bekend. Wel organiseert Microsoft volgende week een Ignite evenement in Orlando, dus er is een grote kans dat we dan meer horen over de browsers.

Het nieuwe logo van Microsoft Edge

Unieke maniere van onthullen

Microsoft heeft het nieuwe logo van Edge overigens wel op een unieke, creatieve, manier onthuld. In de afgelopen paar dagen werd er een heuse Easter Egg-jacht geopend door medewerkers van Microsoft. Zij deelde cryptische aanwijzingen, die je vervolgens weer leidde naar een aantal puzzels en afbeeldingen. Mensen die aan de haal gingen met deze puzzels, en ze ook nog eens wisten te ontcijferen, moesten uiteindelijk zelf een Edge icoon uitrenderen. Uiteindelijk waren er zeven aanwijzingen die samen een javascript vormde die ingevoerd moest worden in de Microsoft Edge browser. Dit script onthulde welke woorden je uit een video moest halen en bracht je uiteindelijk bij een geheime spelletje. Dat geheime spelletje was een surf-game die je moest uitspelen om vervolgens het nieuwe logo tegen het lijf te lopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Microsoft Edge stapt af van Internet Explorer-stijl met nieuw logo
Sluiten