Raymon Mens
Raymon Mens App Store 1 november 2019

Mario Kart Tour: multiplayer start (beperkt) in december

Mario Kart Tour valt bij veel iOS-gebruikers in de smaak, maar er is nog iets wat ontbreekt: multiplayer. Tegen vrienden racen maakt het een stuk leuker dan tegen vreemden of bots. Nintendo komt nu met goed nieuws. Multiplayer start in december, maar is in eerste instantie beperkt.

Spelers die een betaalde Gold Pass hebben, kunnen de functie in december verwachten. Dat meldt Nintendo op Twitter. Een dergelijke Gold Pass voor de game kost € 5,49 per maand. Wanneer in december de functie precies verschijnt en hoe lang de test duurt is vooralsnog onbekend.

Multiplayer eerst alleen voor Gold Pass-spelers

Naast multiplayer, krijgen spelers met een Gold Pass ook toegang tot de allersnelste 200cc-modus in het spel en kunnen ze gouden badges verdienen. Er zijn ook zogenaamde Gold Gifts die uitgedeeld worden na het racen. Deze upgrades zijn voor spelers die niet betalen niet toegankelijk.

Nintendo benadrukt dat in de toekomst alle spelers van Mario Kart Tour gebruik kunnen maken van de multiplayer-modus. Omdat een kleine testgroep nodig was, is het gekozen om Gold Pass-spelers toegang te geven tot de bèta. Betalen om samen te speler is in de toekomst niet aan de orde.

Mario Kart Tour Gold 16x9
Klik/tap voor groter.

Mario Kart Tour 123 miljoen keer gedownload

Mario Kart Tour werd iets meer dan een maand uitgebracht voor zowel iOS als Android. De game was meteen na de lancering een hit en werd volgens analistenbureau Sensor Tower in de eerste week 90 miljoen keer gedownload. Nieuwe gegevens laten nu zien dat Mario Kart Tour meer dan 123 miljoen keer is gedownload in de eerste maand na de release.

Volgens Sensor Tower heeft de Mario Kart-game voor iPhone en Android 123,9 miljoen unieke downloads vergaard in de App Store en Google Play. Dit maakt het de meest succesvolle mobiele game-lancering van Nintendo ooit op het gebied van downloads. Super Mario Run werd de eerste maand 21,8 miljoen gedownload, op de voet gevolgd door Animal Crossing: Pocket Camp met 19,1 miljoen downloads.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mario Kart Tour: multiplayer start (beperkt) in december
Sluiten