Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Nieuws 12 november 2019
Leestijd: 2 minuten

iPhone 12 renders hinten naar ‘oud’ ontwerp, maar met vier camera’s

De iPhone 11 ligt nu een tijdje in de schappen en dat betekent dat het vooruitkijken naar zijn opvolger begonnen is. Dit gaat waarschijnlijk de iPhone 12 worden en daar weten we, buiten de geruchten dat hij 5G gaat krijgen, nog weinig van. Op basis van de eerste geruchten is er nu al wel een render gemaakt en die is opmerkelijk.

De renders zijn afkomstig van Phone Arena. Zij zijn aan de slag gegaan met het kleine beetje informatie dat voor handen is. Dit kleine beetje wat we al weten, is afkomstig van Ming-Chi Kuo. Deze analist heeft zijn bronnen goed op orde en zijn voorspellingen blijken regelmatig juist te zijn. Deze renders zijn dus niet zomaar het hersenspinsel van een ontwerper.

iPhone 12 krijgt mogelijk ‘oud’ ontwerp

Wat we zien is eigenlijk heel bekend. Het lijkt er namelijk op dat Apple mogelijk teruggaat naar ouder ontwerp. Hoewel het een compleet nieuw toestel is, doet hij qua behuizing sterk denken aan de iPhone 4. De gebogen randen die we nu hebben, gaan mogelijk weer plaatsmaken voor een vlakker ontwerp met meer hoeken.

Wat daarnaast opvalt is dat de notch in stand blijft. Geen punch-hole of pop-up camera dus. Het camerasysteem op de achterkant van de iPhone 12 gaat mogelijk wel veranderen. We zien op de renders namelijk een vierde camera. De lenzen worden in een vierkant geplaatst met in het midden de flits.

Apple zet in op augmented reality

Waar een vierde camera voor bedoeld is, moet nog blijken. De verwachting is dat deze gebruikt gaat worden om de portretmodus beschikbaar te maken bij het filmen of mogelijke AR ondersteuning. Apple gaat naar verluid in 2020 flink inzetten op augmented reality. Er wordt zelfs gesproken over een AR-bril van Apple.

5G ondersteuning

Hoe de iPhone 12 er uiteindelijk uit gaat zien, is nog even afwachten. Wat al wel redelijk zeker lijkt, is dat het vlaggenschip van Apple 5G gaat ondersteunen. Chipmaker Qualcomm heeft al laten doorschemeren dat hun 5G-chips een plekje gaan krijgen in de iPhone 12.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.