Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 1 november 2019

iOS 13.2 sluit ongewoon vaak apps op de achtergrond

Verschillende gebruikers klagen over iOS 13.2. De laatste update voor iPhone en iPad zorgt ervoor dat apps op de achtergrond ongewoon snel afgesloten worden. Daardoor kan het zijn dat bepaalde gegevens verloren gaan, bijvoorbeeld wanneer je net bezig bent met een mail opstellen, iets in een andere app moest opzoeken en daarna weer terug switcht.

Op Twitter, Apple Support en Reddit zijn een groot aantal klachten verzameld van iOS 13.2-gebruikers. Ze laten allemaal weten dat het besturingssysteem steeds vaker applicaties op de achtergrond sluit. Mogelijk heeft dit te maken met de manier waarop het systeem omgaat met werkgeheugen. Het probleem komt naar voren wanneer gebruikers van apps wisselen. Schakel je over naar een app die meer geheugen nodig heeft? dan kunnen er problemen optreden.

Voortgang kwijt door iOS 13.2-probleem

Ben je bijvoorbeeld net bezig met het opstellen van een e-mailbericht of bekijk je een YouTube-video, dan kan het zijn dat je het concept van de mail kwijtraakt wanneer je wisselt tussen openstaande apps. Ook kan het zijn dat de YouTube-app vergeet waar je precies bent gebleven in de video, wanneer je een binnenkomend bericht wil beantwoorden. Het lijkt er nu op dat het werkgeheugen apps afsluit op de achtergrond en opnieuw opstart wanneer je terugschakelt naar de vorige apps.

Op moment van schrijven is het nog niet helemaal duidelijk wat er nu precies speelt, aangezien Apple nog niet gereageerd heeft op de situatie. Er is dus vooralsnog geen update beschikbaar, die de problemen mogelijk kan verhelpen. Apple lijkt in ieder geval een stuk strenger geworden met het beheren van werkgeheugen.

multitasking iOS 13.2 iPadOS 13.2 - 001
Klik/tap voor groter.

Nog een hoop onduidelijk

Bovendien is er nog een hoop onduidelijk over het probleem. Zo weten we nog niet of het probleem begon bij iOS 13 of dat het misschien iets is dat in iOS 13.2 is geïntroduceerd. Het kan ook te maken hebben met de manier waarop nieuwe software op oudere telefoons werkt. Echter, mensen met een iPhone 11 en iPhone 11 Pro, zelfs eigenaars van een iPad Pro, laten weten tegen dezelfde problemen aan te lopen.

Veel iPhone-gebruikers laten ook weten dat het moeilijk te verkroppen is. Met nieuwe software en krachtige hardware zou geheugenbeheer in het algemeen zouden juist beter moeten worden, niet slechter. Het wachten is nu op een reactie van Apple.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 13.2 sluit ongewoon vaak apps op de achtergrond
Sluiten