Google Stadia: deze 22 games kun je vanaf morgen spelen op je Mac

Door: Jelle van Es - 11 reacties
Google Stadia
Afbeelding: AFP / Ina Fassbender

Morgen is het zover. Dan is Google Stadia beschikbaar. En hoewel er veel dingen zijn die ontbreken bij de lancering, zoals je hier kunt lezen, is het nog altijd een interessante dienst die gamen op je Mac een stuk gemakkelijker gaat maken.

In eerste instantie zou de service lanceren met twaalf games, maar daar is het bedrijf nu op teruggekomen. In positieve zin gelukkig, want wanneer Google Stadia morgen beschikbaar is, dan zijn er 22 games die je vanaf dag één binnen kunt halen.

Google Stadia komt met 22 games

Bij de nieuwe lading aan games die gelijk beschikbaar zijn op Google Stadia, zitten onder andere Final Fantasy XV, Football Manager 2020 en Grid 2019 als belangrijkste nieuwe titels. Dit is het complete lijstje aan games die je vanaf dag één kunt spelen.

 • Assassin’s Creed Odyssey
 • Attack on Titan: Final Battle 2
 • Destiny 2: The Collection (beschikbaar in Stadia Pro)
 • Farming Simulator 2019
 • Final Fantasy XV
 • Football Manager 2020
 • Grid 2019
 • Gylt
 • Just Dance 2020
 • Kine
 • Metro Exodus
 • Mortal Kombat 11
 • NBA 2K20
 • Rage 2
 • Rise of the Tomb Raider
 • Red Dead Redemption 2
 • Samurai Shodown (beschikbaar in Stadia Pro)
 • Shadow of the Tomb Raider
 • Thumper
 • Tomb Raider 2013
 • Trials Rising
 • Wolfenstein: Youngblood

De reden waarom er nu 22 games zijn heeft volgens Phil Harrison te maken met het feit dat de verschillende partners van Google Stadia op het laatst toch voor elkaar hebben gekregen om de games op tijd af te hebben. In de onderstaande tweet laat hij dat even weten.

Dus als jij Google Stadia hebt besteld, dan kun je vanaf morgen met een lading aan games aan de slag. Je hebt hier verder niets bijzonders voor nodig. Een goede internetverbinding en een Mac met Chrome is al genoeg.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Speedooo

  Om mij overstag te halen zullen er toch games zoals F1, FIFA of Madden moeten komen. Wel een ontwikkelingen waar we de komende 5 jaar naar toe gaan natuurlijk.

 • Profielfoto
  xaddict

  Je moet dan wel de Founders edition gekocht hebben en los nog betalen voor elk spel volgens mij (als ik LTT en Inside Gaming goed heb bijgehouden)

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik begrijp ook niet zo goed hoe het werkt.

  Volgens mij hebben mensen die vroegtijdige toegang krijgen 129,- moeten betalen voor: Een Stadia Controller (witte controller op de afbeelding) + een Chromecast + drie maanden lidmaatschap op Stadia Pro, dat laatste zal wel de bibliotheek zijn met een boel extra’s, 4K en al dat soort ongein. Ik zie niets staan dat je nog extra moet betalen voor de spelletjes. Ik neem aan van wel anders zou er wel iets Stan in de zin van, speel zoveel als je wilt en alles inclusief en dat soort dingen. Ook omdat de ‘gewone’ Stadia versie (bibliotheek) die volgend jaar uitkomt gewoon gratis is.

   

  Het is dus meer te vergelijken met het Steam voorbeeld. Niet Apple Arcade.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Ik snap het ook niet helemaal. Je moet betalen (vooruitbestelling) om de eerste drie maanden te kunnen spelen, daarna (begin 2020) is het gratis voor iedereen. En je betaalt voor het abonnement, maar je moet ook betalen voor elk spel, en soms komen er gratis spellen beschikbaar. Of niet. Of soms.

 • Profielfoto
  pangeran

  Stadia biedt je de mogelijkheid om (bepaalde) games te streamen naar verschillende devices. Je kan het via de tv afspelen met een Chromecast Ultra (oude modellen worden nog niet gelijk ondersteunmd) en hun controller. Het kan ook via de Pixel telefoon en later met meer verschillende devices. Maar je kan het ook op je mac of pc spelen via Chrome.

  Verder bieden ze 2 soorten “pakketten” aan. Er is een gratis pakket waarbij je de games kan streamen in HD resolutie 60fps. Er is ook een 2de “Pro” pakket die (ik dacht) 10e per maand zal kosten. Hiermee kan je de games in 4K 60fps HDR streamen en krijg je bepaalde games gratis zolang je het abonnement afneemt. In eerste instantie zal dat Destiny en ik dacht Samurai Shodown zijn.

  Alle andere games die ze aanbieden zal je los moeten aanschaffen. Volgens mij zal dit via hun eigen store gaan want ik meen gelezen te hebben dat de UI nog niet bij launch zal werken. Maar dat weet ik niet zeker.

  De Founder editie is een “starker kit” die Google aanbiedt waarbij je een Chromecast Ultra en controller krijgt, zodat je Stadia op je tv kan gebruiken. Je krijgt er ook 3 maanden het “Pro” pakket bij. Die je daarna dan weer maandelijks (en waarschijnlijk ook jaarlijks) kan verlengen.

  Dat is in basis wat Stadia zal zijn.

 • Profielfoto
  Rickje

  Wtf is Google Stadia nou weer?

 • Profielfoto
  Kotter86

  Rickje op 18 november 2019 20:23
  Wtf is Google Stadia nou weer?

  Je kan het artikel ook lezen.

 • Profielfoto
  whaha

  Meer data voor Google. Het datamonster heeft nooit genoeg!

 • Profielfoto
  Rickje

  Kotter86 op 18 november 2019 21:49

  Rickje op 18 november 2019 20:23
  Wtf is Google Stadia nou weer?

  Je kan het artikel ook lezen.

  .

  Heb ik gedaan.

  een interessante dienst die gamen op je Mac een stuk gemakkelijker gaat maken.

  Ik heb toch al een Appstore en Steam op mijn Mac waar ik makkelijk mee kan gamen of games kan installeren? Waarom zou ik dan Google Stadia willen gebruiken.

 • Profielfoto
  xaddict

  @rickje: welke games kun jij goed spelen op je Mac buiten patience?
  Ik heb een decked-out iMac thuis staan maar de meeste games draaien er slechter op dan op mijn Intel pentium 2 uit 1999 (ofzo)

 • Profielfoto
  demandiebakt

  xaddict op 19 november 2019 10:23
  @rickje: welke games kun jij goed spelen op je Mac buiten patience?
  Ik heb een decked-out iMac thuis staan maar de meeste games draaien er slechter op dan op mijn Intel pentium 2 uit 1999 (ofzo)

  Agreed! de enige game die bij mij ooit goed draaide op de mac tov de PC was Diablo 2 haha.. ik vind het prima deze service hoop dat ik t met mn PS4 controller ook op de iPad Pro kan doen, de games spreken me in ieder geval meer aan als die bij Apple Arcade.