Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 15 november 2019

Foto’s importeren via iOS-versie Lightroom nu ook vanaf externe opslag

De iOS-versie van de Adobe-applicatie Lightroom laat gebruikers binnenkort foto’s importeren vanaf een extern opslagmedium. De update moet nog voor het einde van het jaar verschijnen, maar een precieze releasedatum is op moment van schrijven niet bekend.

Adobe heeft een video gepubliceerd met daarin een voorproefje van wat we binnenkort kunnen verwachten van de iOS-versie van de app. Lightroom CC op iOS 13.2 stelt gebruikers namelijk binnenkort in staat foto’s te importeren vanuit een externe opslagbron. Dit moet nog voor het einde van het jaar mogelijk zijn. Productmanager Tom Hogarty laat zien hoe hij raw-bestanden overzet van een usb-kaartlezer naar de nieuwste bètaversie van de app.

Bestanden importeren naar Lightroom

Nu is het zo dat je best een tijd bezig bent met het importeren van bestanden naar Lightroom op iOS. Eerst moet je de beoogde foto op je iPad of iPhone zetten, vervolgens overbrengen vaar Lightroom, om ze vervolgens te verwijderen zodat je weer extra ruimte hebt op het apparaat.

Apple heeft hiervoor nog in januari een Siri-snelkoppeling uitgebracht. Foto’s werden daardoor automatisch geïmporteerd naar de Adobe-app, waarna het systeem ze vervolgens verwijderen kon. Het is echter geen perfecte oplossing, ook al ben je minder lang bezig. Bovendien is het zo dat alleen raw- of jpeg-bestanden gebruikt kunnen worden, maar niet allebei. Het is in elk geval een tijdrovende bezigheid.

Importeren vanaf externe bronnen

De preview van Adobe laat overigens ook zien dat apps op iOS 13 gebruikers in staat gaan stellen foto’s en andere bestanden te importeren vanaf externe bronnen, zoals camera’s en sd-kaarten. Dit is een functie waar gebruikers van iOS al jaren om vragen.

Met deze mogelijkheden kan Apple ervoor zorgen dat iPhones en iPads nog interessanter worden voor fotografen en alle andere mensen die vaak gebruikmaken van apps als Lightroom. Het wachten is nu op de releasedatum van de update, die is namelijk nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Foto’s importeren via iOS-versie Lightroom nu ook vanaf externe opslag
Sluiten