Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 14 november 2019

Facebook updatet iOS-app en verhelpt softwarefout van camerafunctie

Facebook heeft een update voor de iOS-applicatie uitgerold waarmee een softwarefout van de camerafunctie opgelost wordt. Gebruikers kregen in de gaten dat de camera binnen de app automatisch geactiveerd werd, zonder dat ze daarvan op de hoogte waren gebracht.

Eerder deze maand kwam naar buiten dat de Facebook-applicatie voor iOS op de achtergrond de camera activeerde, zonder dat gebruikers dat zelf geïnitieerd hebben of daarvan op de hoogte waren. Het sociale netwerk beloofde op woensdag beterschap en zei dat er snel een update zou verschijnen. Die update is nu beschikbaar voor iedereen die de app op zijn iPhone heeft staan.

Software-fout opende camerafunctie Facebook-app

Wat was er nou precies aan de hand? Facebook weet zelf ook niet hoe het komt dat de camerafunctie geactiveerd werd. Niet elke gebruiker van de applicatie is dezelfde problemen tegenkomen, waardoor het moeilijk is om te stellen dat dit een breed probleem was. Maar een probleem was het zeker, omdat functies met betrekking tot de microfoon en camera nou eenmaal gevoelig liggen als je ze in dezelfde zin noemt met Facebook.

Het bedrijf wordt namelijk al jaren beschuldigd van het afluisteren van zijn gebruikers en als er dan een probleem opduikt met de camera, dan maken veel gebruikers een snelle rekensom. Ze kunnen dit als bewijs zien dat Facebook altijd meekijkt, of dat nu klopt of niet.

Video’s laten het probleem zien

Verschillende gebruikers hebben op andere sociale media, zoals Twitter, van zich laten horen. Er zijn video’s geplaatst waarin het probleem blootgelegd werd. Sommige video’s zijn van begin november, waardoor het probleem met de camerafunctie van de app dus al een tijdje aanwezig is. Het bedrijf heeft de tijd genomen om het probleem op te lossen.

Het probleem kwam in elk geval voor op iPhones die op iOS 13.2.2 draaiden. iPhones met iOS 12 kenden het probleem niet. Facebook heeft verder laten weten dat er geen beelden ongewenst geüpload zijn naar de servers van het bedrijf.

Reageer op artikel:
Facebook updatet iOS-app en verhelpt softwarefout van camerafunctie
Sluiten