Facebook Pay: nieuw betaalsysteem voor o.a. WhatsApp en Instagram

Door: Mark Hofman - 13 reacties
Mark Zuckerberg van Facebook Project Libra
(Afbeelding: Amy Osborn / AFP)

Facebook heeft vandaag een nieuwe betaalsysteem geïntroduceerd in de Verenigde Staten. Het gaat om de nieuwe dienst Facebook Pay dat te gebruiken is voor alle social media platformen en apps van het bedrijf. De dienst staat geheel los van de Wallet en het Libra netwerk.

Op dit moment is het nog niet duidelijk of Facebook Pay ook naar Nederland of België komt. Wel weten we dat de dienst deze week uitrolt voor Facebook en Messenger, maar het is de bedoeling dat het uiteindelijk ook beschikbaar is voor Instagram en WhatsApp.

Betalen met Facebook Pay

Facebook rolt de eerste versie van Pay deze week uit in de Verenigde Staten voor het eigen platform en de bijbehorende Messenger service. De dienst zal dan te gebruiken zijn voor fondsenwervers, betaalverzoeken (hallo Tikkie), tickets voor evenementen, microtransacties in games en betaalverzoeken voor consumenten en bedrijven die opereren via Marketplace. Dat is hoe de dienst op dit moment uitgerold wordt, maar zal niet het eindproduct zijn waar we in de toekomst mee aan de slag kunnen gaan. Deborah Liu, Facebook’s vice president marketplace en commerce zegt daarover:

“We hebben toekomstplannen om Facebook Pay naar meer mensen en naar meer plekken te brengen. Daar hoort ondersteuning voor WhatsApp en Instagram ook bij.”

Facebook Pay is te gebruiken met de meeste bankpassen, creditcards en betaaldiensten. Zo worden Stripe, PayPal en nog veel meer andere diensten ondersteund.

Uitbreiding nog niet in zicht

Zoals Deborah Liu aangaf liggen er degelijk plannen op tafel bij Facebook om de betaaldienst uit te breiden. Maar wanneer er ondersteuning komt voor meerdere applicaties, zoals WhatsApp en Instagram, is op dit moment nog niet bekend. Ook weten we nog niet wanneer de dienst internationaal zal lanceren, en of dat überhaupt gaat gebeuren. Uiteraard wil dat niet zeggen dat er niet naar de mogelijkheden gekeken wordt. Zo sluit Liu af:

“Facebook Pay is onderdeel van onze doorlopende projecten om handel makkelijker, veiliger en toegankelijker te maken voor mensen die onze apps gebruiken. We blijven Pay ontwikkelen en kijken naar manieren om de dienst nog waardevoller te maken voor onze gebruikers.”

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Bonkers

  Over m’n lijk dat ik ooit een eurocent met dit systeem gaan betalen/ontvangen.

 • Profielfoto
  ¿`„

  Je moet wel heel naïef zijn om een financieel product van data graaiende firma’s als Google en Facebook te gebruiken. Ik zal dit never vertrouwen. Ik wil op zijn minst nog een klein beetje het gevoel hebben dat mijn data mijn data is.

  Maar er is een grote kans dat op 80 % van de mensheid die naïviteit wel van toepassing is.

 • Profielfoto
  polansky

  Never, never, never!
  Dan kun je beter gelijk je pincode en bijbehorende bankrekening online zetten!

 • Profielfoto
  Gio

  Ik kijk op Apple en zie 16″ MBP op de pagina

 • Profielfoto
  Shmoo

  Mensen het is bijna 15:00. Eet nou maar gewoon je LIGA op zonder puinhoop te maken.

 • Profielfoto
  Vaagstra

  Nee, ga weg. We willen je rommel niet Mark. Behalve Shmoo, die heeft het niet zo op privacy.

 • Profielfoto
  Kotter86

  Hahaha, kijk die engerd dan! Die Suckelberg zal geen cent aan mij verdienen.

 • Profielfoto
  Kotter86

  Vaagstra op 13 november 2019 16:41
  Nee, ga weg. We willen je rommel niet Mark. Behalve Shmoo, die heeft het niet zo op privacy.

  Shmoo is gewoon een troll. Voer vooral geen Liga’s.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Shmoo, die heeft het niet zo op privacy.

  Hoe kom je bij die onzin?

   

  Het enige verschil tussen jou en mij is dat ik niet op elk bericht van Facebook of Google hoef te reageren dat ik het NIET gebruik en dat ik het ook NOOIT zal gaan gebruiken.

  Waar komt die passie bij jullie vandaan? En erger nog, waarom hebben jullie niemand in jullie leven die je daar eens op wijst. Je hebt geen idee hoe lelijk dat is. Mensen die niet meer nadenken en gewoon overal op tegen zijn omdat omdat, nog nooit iets geprobeerd, laat staan begrijpen hoe dit soort dingen functioneren maar er gewoon op tegen zijn omdat het van X of Y is.

   

  Stop gewoon eens met die onzin. Dat keer op keer reageren dat je iets niet gebruikt en het dan zo spelen dat de rest van de wereld gestoord is die dat wel doet. Of nog erger, iemand op zijn uitstraling beoordelen. Hij heeft ook gestudeerd aan de Universiteit van Harvard. Daar hoor ik nooit iemand over.

 • Profielfoto
  monty python

  Het erge is dat dit reclameplatform nu via allerhande bedrijven nog agressiever uit de hoek zal komen om je te bestoken met reclame. Niet alleen je data maar je geld komt zo immers een stap dichterbij.

  En wat nog veel erger is, ik gebruik het niet maar hij misbruikt mijn data toch. Hij heeft mijn credit card gegevens waarschijnlijk al. MasterCard verkoopt ze namelijk ook al door aan de meestbiedende. Met mes op de keel toestemming, En wij als klein bedrijfje maar kosten maken voor GDPR …

   

   

 • Profielfoto
  Kotter86

  Shmoo op 13 november 2019 18:49

  Shmoo, die heeft het niet zo op privacy.

  Hoe kom je bij die onzin?

   

  Het enige verschil tussen jou en mij is dat ik niet op elk bericht van Facebook of Google hoef te reageren dat ik het NIET gebruik en dat ik het ook NOOIT zal gaan gebruiken.

  Waar komt die passie bij jullie vandaan? En erger nog, waarom hebben jullie niemand in jullie leven die je daar eens op wijst. Je hebt geen idee hoe lelijk dat is. Mensen die niet meer nadenken en gewoon overal op tegen zijn omdat omdat, nog nooit iets geprobeerd, laat staan begrijpen hoe dit soort dingen functioneren maar er gewoon op tegen zijn omdat het van X of Y is.

   

  Stop gewoon eens met die onzin. Dat keer op keer reageren dat je iets niet gebruikt en het dan zo spelen dat de rest van de wereld gestoord is die dat wel doet. Of nog erger, iemand op zijn uitstraling beoordelen. Hij heeft ook gestudeerd aan de Universiteit van Harvard. Daar hoor ik nooit iemand over.

   

  Sprak de OMT troll. En dit moeten we serieus nemen? Iets met een pot en een ketel. Mien god…

 • Profielfoto
  Shmoo

  Het is zo makkelijk om iemand voor troll uit te maken maar verder niet met argumenten te komen. Hoe kan het dat ik jou nooit zie reageren op al het andere nieuws?

  Er staan nog 9 nieuwere berichten boven dit item (op dit moment) en daar reageer je helemaal niet op. Jullie zijn gewoon een stelletje droeftoeters die allemaal maar reageren op negatieve berichten van Google en Facebook. Open maar eens gerelateerde berichten over Google, Facebook en soms ook Twitter. Je zult echt wel een patroon zien. Altijd hetzelfde groepje sneuneuzen met een vergelijkbaar verhaaltje. ‘Zij gebruiken het niet, zullen dat ook nooit gaan doen, iedereen is gek die het wel gebruikt en ze positioneren zichzelf het liefst boven de rest … want de rest begrijpt het natuurlijk niet en zij wel’.

   

  Het is echt teleurstellend. 🙁