Disney+ als native macOS-applicatie te gebruiken dankzij gratis app

Door: Mark Hofman - 6 reacties
Disney+ macOS iOS
(Afbeelding: The Walt Disney Company)

Clicker for Disney+ is een gloednieuwe mac-applicatie die je ervaring een stuk prettiger moet maken. De applicatie is ontwikkeld door DBK Labs, dezelfde mensen die eerder dit jaar een soortgelijke applicatie ontwikkelde voor Netflix.

Een aantal weken geleden lanceerde The Walt Disney Company de nieuwe streamingdienst Disney+ en dat wist het bedrijf vrij succesvol te doen. Het enige nadeel is alleen dat er nog een aantal platformen zijn waarbij de dienst op een omslachtige manier te bereiken is. Een van die platformen is macOS.

Clicker for Disney+ voor macOS

Disney+ is wel degelijk te gebruiken op macOS, maar dan wel alleen via de browser. Er is op dit moment nog geen officiële native macOS-applicatie waardoor de streamingdienst makkelijk te gebruiken en te bereiken is. Er is een intergratie te vinden in Apple’s TV app, maar de dienst is geen daadwerkelijk Apple TV Kanaal. Dat houdt in dat de films en series worden afgespeeld vanuit de Disney+ app en deze app is niet beschikbaar voor macOS. Een probleem dat gefixt zou moeten worden. En wanneer Disney dat niet zelf doet, dan moet iemand anders dat doen.

De mensen van DBK Labs hebben een eigen native macOS-applicatie gebouwd voor Disney+, waardoor de streamingdienst een stuk makkelijker te gebruiken is. Het programma lost een aantal problemen op die komen kijken bij het gebruik van de dienst op macOS. Door het gebruik van Clicker for Disney+ is het mogelijk om de streamingdienst te lanceren vanaf je macOS dock. Zo maak je in mum van tijd gebruik van de dienst.

Disney+ lancering
Klik/tap voor groter (Afbeelding: AFP/Robyn Beck)

Maar er komen ook zeker handige features kijken bij Clicker. Zo is het mogelijk om content in picture-in-picture mode te bekijken en is de dienst te besturen via je Touch Bar. Hiermee is het mogelijk om door content te scrollen, ondertiteling aan of uit te zetten en om te wisselen naar die picture-in-picture mode.

Clicker for Disney+ is op dit moment gratis te downloaden via deze link. Later zal deze een prijskaartje van $5 krijgen.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  xaddict

  Écht native? Of Electron-app native dus je hele geheugen is meteen vol als je de app opstart?

 • Profielfoto
  xaddict

  En als het dat eerste is, HOE bestaat dit nog niet voor Netflix?!

 • Profielfoto
  Ree

  xaddict op 27 november 2019 14:57
  En als het dat eerste is, HOE bestaat dit nog niet voor Netflix?!

  hoe bedoel je “bestaat nog niet voor Netflix” ????

   

  https://www.dbklabs.com/clicker-for-netflix/?ref=cfd_app

   

   

 • Profielfoto
  evilonline

  xaddict op 27 november 2019 14:57
  En als het dat eerste is, HOE bestaat dit nog niet voor Netflix?!

  Hebben ze ook gemaakt;) (en Hulu en YouTube  TV)

 • Profielfoto
  xaddict

  @ree en @evilonline: dat is dus geen antwoord op mijn vraag of het echt native is.

  Áls het echt native is ziet het er uit als een perfecte oplossing. Als het echter een veredelde browser is (electron dus) dan zie ik de toegevoegde waarde niet want ik gebruik momenteel Safari alleen voor Netflix met de PiP extensie en dat werkt goed en kost niets.

 • Profielfoto
  madcat

  ondersteund hij ook dolby digital?