Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 11 november 2019

Apple wil mogelijk Touch ID naar Apple Watch brengen

Het lijkt erop dat Apple waarschijnlijk Touch ID naar de Apple Watch wil brengen. Daar is in elk geval bewijs voor gevonden in de vorm van een patent. Daarnaast zouden enkele antennes naar de band van de populaire smartwatch verplaatst kunnen worden.

De United States Patent & Trademark Office, het patentenbureau in de Verenigde Staten, heeft onlangs een patent gepubliceerd van Apple waaruit op te maken is dat het bedrijf voornemens is Touch ID naar de Apple Watch te brengen.

Apple Watch krijgt straks mogelijk Touch ID

In de aanvraag staat beschreven dat Apple de antennes in de Apple Watch verplaatsen wil naar de band. Die specifieke antennes zouden ook kunnen meebewegen en buigen met de band wanneer die om iemands pols zit, want anders heeft zo’n idee natuurlijk helemaal geen zin.

Klik/tap voor groter.

Daarnaast wordt benoemd hoe het scherm van de Apple Watch gebruikt kan worden als inputmethode voor andere apparaten en hier wordt expliciet een vingerafdrukscanner genoemd. Wanneer de populaire smartwatch inderdaad wordt voorzien van zo’n scanner, waardoor Touch ID dus aanwezig zou zijn op het apparaat, wordt wederom een grens opgezocht van wat mogelijk is met zo’n kleine polscomputer.

Zo kunnen bedrijven en appontwikkelaars profiteren van een grote markt en verschillende functies op het gebied van veiligheid en beveiliging toegankelijk en begrijpelijk maken wanneer mensen simpelweg hun identiteit kunnen bewijzen door even hun vingerafdruk te laten scannen via de Apple Watch.

Het beveiligingsniveau is dan gelijk aan die op een iPhone. De vraag is nu in hoeverre Apple dit soort technologie wil gaan gebruiken op één van zijn meest populaire apparaten en in welke vorm we dit zouden kunnen gaan tegenkomen. Apple heeft, zoals gebruikelijk, niet gereageerd op het patent of de geruchten die hieruit voortvloeien, dus voorlopig zullen we het met het patent en onze eigen fantasie moeten doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple wil mogelijk Touch ID naar Apple Watch brengen
Sluiten