Redactie
Redactie Nieuws 25 november 2019
Leestijd: 2 minuten

Apple verwijdert stilletjes review & ratings-sectie uit webshop

Afgelopen week heeft Apple stiekem de ”Ratings & Reviews”-sectie van alle productipagina’s op hun website verwijderd. Daardoor kun je nu in de Apple webshop geen ervaringen meer lezen van andere gebruikers over hun aankopen.

Het is nog niet duidelijk waarom Apple deze sectie heeft verwijderd. De sectie is in ieder geval in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en in Australië van de webshop verwijderd.

Geen positieve en negatieve reviews en ratings meer te zien op Apple webshop

Voorheen kon je je ongezouten mening over een Apple-product achterlaten op de website. Wie opzoek was naar een nieuwe MacBook of iPhone kon die reviews dan lezen. Op het internet wordt gretig gebruik gemaakt van de review-sectie. Niet alleen voor het achterlaten van ervaringen, maar ook om over gebruikerservaringen te lezen. Zonder verblind te worden door alle verkooppraat. Dat kan nu dus niet meer in de Apple webshop.

Het lijkt er op dat het verwijderen van de review-sectie uit Apple webshops geen foutje is, maar een bewuste keuze. De sectie is namelijk in meedere landen niet meer beschikbaar, zo merkte AppleInsider op.

Apple werd door velen geprezen voor zijn transparantie en integriteit. Zo waren er op de website zowel positieve- als negatieve ervaringen van klanten te lezen. Het verwijderen van de complete sectie met ratings en reviews is dan ook een verrassende zet van het bedrijf.

Potentiele kopers niet ‘gestoord’ door negatieve reviews

Een mogelijke reden voor het verwijderen van de reviews op de website is dat Apple geen zin heeft in negatieve reviews op de Apple webshop. Zeker niet met de feestdagen voor de deur en meer en meer potentiele kopers die online op zoek zijn naar de beste cadeau’s voor anderen en zichzelf. Al moet je reviews natuurlijk niet als absolute waarheid aannemen. Ervaring leert dat meeste mensen die een review schrijven extreem zuur zijn, of extreem blij.

(Afbeelding: Philip Fong / AFP)

Het is nog niet bekend of de sectie in meer landen van de website wordt verwijderd, en of de sectie weer terug komt. Je kunt nog wel reviews en ratings achterlaten in de iTunes Store.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple verwijdert stilletjes review & ratings-sectie uit webshop
Sluiten