‘Apple verdubbelt productie AirPods Pro naar 2 miljoen units per maand’

Door: Wesley Akkerman - 12 reacties
AirPods Pro in hand 16x9
(Afbeelding: Apple)

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan heeft Apple besloten de productie van de AirPods Pro te verdubbelen van één naar twee miljoen stuks per maand. De reden hiervoor zou heel simpel zijn: er is veel vraag naar de draadloze oordoppen met ruisonderdrukking.

Eerder deze week liet Bloomberg al weten dat bronnen hebben aangegeven dat de AirPods Pro van Apple boven verwachting presteren. De Japanse krant Nikkei bevestigt dit nieuws en vult aan dat Apple de productie van de draadloze oordoppen met ruisonderdrukking opschroeft van één naar tenminste twee miljoen stuks per maand. De AirPods van Apple zijn altijd al populaire producten geweest en het lijkt erop dat de Pro deze trend lekker doorzet.

AirPods Pro presenteren boven verwachting

Nikkei meldt dat de AirPods Pro geproduceerd worden in China, bij Luxshare. Apple doet al jaren zaken met de fabrikant, die al eerder verantwoordelijk was voor de andere iteraties van de oordoppen. Luxshare zou zelfs verantwoordelijk zijn geweest voor de productie van de AirPower. Dat is een draadloze oplaadmat voor allerlei Apple-producten, waar inmiddels de stekker uit getrokken is door aanhoudende problemen.

AirPods Pro Apple
Klik/tap voor groter

In de online Apple Store is het momenteel mogelijk AirPods met de Wireless Charging Station te kopen en dan hoef je slechts een werkdag te wachten totdat de accessoire bij je thuis gearriveerd is. Voor de Pro geldt dat je al snel vier weken of langer moet wachten. Op dit moment werken de verschillende fabrikanten (naast Luxshare doet GoerTek in Vietnam ook hard z’n best) keihard om de AirPods voor de feestdagen klaar te hebben. Want dat is natuurlijk het seizoen waarin heel veel omzet gegenereerd wordt.

Waarschijnlijk kunnen de levertijden dan van vier weken naar één week teruggebracht worden. Hoewel het nu Black Friday is en we maandag Cyber Monday kunnen verwachten, is het helaas niet zo dat de AirPods Pro momenteel in de aanbieding zijn.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  darthvader

  Dat wordt doorwerken als je 45,63 van die dingen per minuut moet maken. 🥵

 • Profielfoto
  darthvader

            365,25
  ÷           12
  ==========================
  =          30,4375

             2.000.000
  ÷          30,4375
  =========================
  =  65.708,418891170431211

     65.708,418891170431211
  ÷           24
  ÷           60
  ========================
  =     45,630846452201688

 • Profielfoto
  pruus

  En straks komt er een hoop troep in de riolering op op straat te liggen….

 • Profielfoto
  Chuck

  Positief denken, positief leven Pruus.

 • Profielfoto
  silvercircle

  De batterij van mijn Airpods 1e generatie is versleten – linkse. Die is op half uurtje leeg. Zullen nu bijna 2,5 jaar oud zijn en heel vaak gebruikt.

  Dus vorige donderdag rondgekeken voor de nieuwe Pro versie, overal lange wachttijd, bij Apple Store was de wachttijd tot stukje in december.

  Toevallig bij bol.com gekeken en daar waren ze nog in voorraad. Dag erna binnen. Maar nu is daar de voorraad ook uitgeput.

  Soms moet je geluk hebben … of geduld.

   

 • Profielfoto
  arno1975

  pruus op 29 november 2019 14:02
  En straks komt er een hoop troep in de riolering op op straat te liggen….

  Wat doe jij dan buiten?

 • Profielfoto
  Q-collective

  pruus op 29 november 2019 14:02
  En straks komt er een hoop troep in de riolering op op straat te liggen….

  Met dit soort volumes is dit best een goede vraag. Met een levensduur van ongeveer twee jaar liggen er nú al een hoop bij het oud vuil, en dat worden er alleen nog maar tientallen miljoenen meer. Wat gebeurt er verder mee? Niks, want ze zijn niet recyclebaar (alles vastgelijmd). Je kunt ze bij Apple inleveren, maar wat die er verder mee doet mag Joost weten.

  Toch wel een deuk in het groene imago van Apple.

 • Profielfoto
  interFACE

  Dat is een draadloze oplaadmat voor allerlei Apple-producten, waar inmiddels de stekker uit getrokken is

 • Profielfoto
  Kotter86

  pruus op 29 november 2019 14:02
  En straks komt er een hoop troep in de riolering op op straat te liggen….

  Ik doe ze altijd in m’n oren.

 • Profielfoto
  Elduderino

  Q-collective op 30 november 2019 01:48

  pruus op 29 november 2019 14:02
  En straks komt er een hoop troep in de riolering op op straat te liggen….

  Met dit soort volumes is dit best een goede vraag. Met een levensduur van ongeveer twee jaar liggen er nú al een hoop bij het oud vuil, en dat worden er alleen nog maar tientallen miljoenen meer. Wat gebeurt er verder mee? Niks, want ze zijn niet recyclebaar (alles vastgelijmd). Je kunt ze bij Apple inleveren, maar wat die er verder mee doet mag Joost weten.

  Toch wel een deuk in het groene imago van Apple.

  Hoezo een deuk? Je kunt ze inleveren bij Apple en dan worden ze gerecycled. Je kunt ze in een bak gooien bij de plaatselijke supermarkt of elektronica winkel. Vindt het altijd bijzonder dat men bang is dat het op straat komt, terwijl je tegenwoordig voldoende inlever punten hebt.

 • Profielfoto
  ListenToRespond

  Q-collective op 30 november 2019 01:48

  pruus op 29 november 2019 14:02
  En straks komt er een hoop troep in de riolering op op straat te liggen….

  Met dit soort volumes is dit best een goede vraag. Met een levensduur van ongeveer twee jaar liggen er nú al een hoop bij het oud vuil, en dat worden er alleen nog maar tientallen miljoenen meer. Wat gebeurt er verder mee? Niks, want ze zijn niet recyclebaar (alles vastgelijmd). Je kunt ze bij Apple inleveren, maar wat die er verder mee doet mag Joost weten.

  Toch wel een deuk in het groene imago van Apple.

  https://support.apple.com/nl-nl/airpods/repair/service

  je kan gewoon de accu vervangen van de AirPod. Misschien eerst iets uitzoeken voor je een conclusie trekt?

 • Profielfoto
  Q-collective

  Elduderino op 1 december 2019 09:58

  Hoezo een deuk? Je kunt ze inleveren bij Apple en dan worden ze gerecycled. Je kunt ze in een bak gooien bij de plaatselijke supermarkt of elektronica winkel. Vindt het altijd bijzonder dat men bang is dat het op straat komt, terwijl je tegenwoordig voldoende inlever punten hebt.

  Zoals ik al zei mag Joost weten wat Apple ermee doet. Daarin hebben ze geen informatie gegeven. Maar ook al recycled Apple ze op grondstoffen, verreweg de meeste AirPods gebruikers zullen ze aan het einde van de levensduur niet bij Apple inleveren. En bij de inleverpunten op de supermarkt? Die zijn niet ingericht op AirPods of andere elektronica verwerking, maar meer specifiek op batterijen an zich.

  ListenToRespond op 1 december 2019 10:08

  https://support.apple.com/nl-nl/airpods/repair/service

  je kan gewoon de accu vervangen van de AirPod. Misschien eerst iets uitzoeken voor je een conclusie trekt?

  Ik heb een goed deel van een decennium gewerkt voor de tech support bij Apple, ik weet best welke opties er zijn;) En geloof mij maar, het is intern ook volslagen onbekend wat er met de oude AirPods gebeurt. Oh, misschien dus ter verheldering: wat Apple eigenlijk bedoelt met de “batterijvervanging” van een AirPod is de vervanging van de betreffende AirPod. Je koopt gewoon een nieuwe. Waarom Apple daar andere prijzen voor hanteert mag wederom Joost weten.