Mark Hofman
Mark Hofman Diensten 6 november 2019

Apple TV+ kent hogere bitrate dan Netflix-series

Apple TV+ is sinds kort beschikbaar en geeft je de mogelijkheid om via de dienst van Apple verschillende series te kijken. Als kwaliteit daarbij voor jou belangrijk is, dan is het goed om te weten dat de service de hoogste bitrate kent van alle streamingdiensten.

Dat is althans de conclusie die wordt getrokken door website FlatpanelsHD. De website heeft een aantal verschillende tests uitgevoerd en daar kwam Apple TV+ het beste uit.

Apple TV+ heeft de hoogste bitrate

Een hogere bitrate zorgt er voor dat de kwaliteit beter is. Technisch wordt het beschreven als het aantal bits die per tijdseenheid over een lijn worden verzonden. Hoe hoger die is, hoe beter. Met name bij het bekijken van video of het beluisteren van muziek is een hogere bitrate fijn. Als we kijken naar een documentaire als The Elephant Queen, dan wordt daar een gemiddelde bitrate van 26Mbit/s. De Dickinsons-serie doet het met 17,9Mbit/s ook niet slecht. Het gaat allemaal om content die in 4K wordt afgespeeld met een framerate van 24fps.

Klik/tap voor groter

Vergelijk je dat met de content van Netflix, dan hebben de 4K-streams daar een maximale bitrate van 16Mbit/s. Amazon Prime zit daar ook weer net even iets onder. De mensen van FlatpanelsHD stellen verder dat dit betekent dat de content die op Apple TV+ wordt uitgezonden een bitrate heeft die ongeveer 1,5 tot 2 keer zo hoog is in vergelijking met een HD Blu-ray disc. Het komt echter nog niet in de buurt van een film die via Ultra HD Blu-Ray wordt aangeboden. In vergelijking daarmee komt Apple TV+ op ongeveer de helft van de bitrate uit.

Hoe dan ook, voor een streamingdienst is dit dus echt dik in orde. Momenteel is het qua content nog niet heel erg breed, maar dat zal langzaam gaan groeien. Wanner je dus beschikt over een dikke televisie met een Apple TV daaronder, dan kun je met volle teugen genieten.

Benieuwd welke films en series je nu al kan kijken? Bekijk hier ons overzicht!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple TV+ kent hogere bitrate dan Netflix-series
Sluiten