Apple TV+ film The Banker krijgt wegens misbruik beschuldiging geen première

Door: Redactie - 5 reacties
The Banker Apple TV+
Afbeelding: Apple

De voor Apple TV+ geproduceerde film The Banker zou later deze maand in in première gaan. Maar grote festiviteiten rond de film met Samuel L. Jackson en Anthony Mackie blijken echter te zijn afgelast vanwege problemen rondom producer Bernard Garrett, die tevens de zoon is van de persoon waarop de film gebaseerd is.

The Hollywood Reporter heeft laten weten dat Garrett door zijn twee halfzussen beschuldigd is van seksueel misbruik. Apple heeft daarom besloten voorlopig af te zien van een grootse première.

Première Apple TV+ film The Banker geannuleerd

The Banker stond in eerste instantie gepland als afsluitende film op het AFI Festival in Los Angeles, maar de vertoning werd op het laatste moment gecanceld. Ondanks dat Apple hiervoor geen exacte reden gaf werd wel het volgende statement naar buiten gebracht:

”We zijn de afgelopen week op de hoogte gebracht van enkele problemen rondom de film. Vandaar dat we er samen met de filmmakers in gaan duiken om te kijken wat de beste keuze is. The Banker zal hierdoor niet meer op het AFI Fest vertoond worden.”

Het verhaal achter The Banker gaat over een van de eerste Afro-Amerikaanse bankiers aller tijden. De hoofdrollen worden vertolkt door Samuel L. Jackson en Anthony Mackie. Deze laatste is met name bekend vanwege zijn rol als het Marvel personage Falcon.

Of de film later alsnog ergens op groot scherm vertoont gaat worden is nog niet bekend. Er wordt vermoed dat The Banker nog steeds naar Apple TV+ komt, maar ook dat is momenteel nog niet zeker.

The Morning Show

Het is niet voor het eerst dat een door Apple gefinancierd filmproject in opspraak kwam. Zo was er eerder deze week een regisseuse die beweerde dat de negatieve reviews voor The Morning Show te danken waren aan mensen die iets persoonlijks tegen Apple hadden.

Ondanks de ietwat negatieve ontvangst van enkele Apple TV+ series zijn er maar liefst vier titels waarvan nu al aangekondigd is dat ze een tweede seizoen krijgen.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ondanks de ietwat negatieve ontvangst van enkele Apple TV+ series zijn er maar liefst vier titels waarvan nu al aangekondigd is dat ze een tweede seizoen krijgen.

  Dat zijn ook direct alle titels denk ik(?) .;)

  En uiteraard krijgen die een tweede seizoen. Je gaat geen tientallen (/honderden) miljoenen pompen in een paar publiekstrekkers en er dan na 8 afleveringen afscheid van nemen.

 • Profielfoto
  arno1975

  Wat een tenenkrommend niveau weer:

  ”Het is niet voor het eerst dat een door Apple gefinancierd filmproject in opspraak kwam. Zo was er eerder deze week een regisseuse die beweerde dat de negatieve reviews voor The Morning Show te danken waren aan mensen die iets persoonlijks tegen Apple hadden.”

   

 • Profielfoto
  w1mster

  De kop leest nu alsof de beschuldiging wordt misbruikt (valse beschuldiging?). Misbruikbeschuldiging is een woord. Je kan er natuurlijk van maken: krijgt wegens beschuldiging misbruik… Leest ook wat lekkerder.

 • Profielfoto
  defores

  “Zo was er eerder deze week een regisseuse die beweerde dat de negatieve reviews voor The Morning Show te danken waren aan mensen die iets persoonlijks tegen Apple hadden.”
  Klinkt meer als een ontkenningsfase, misschien is het toch niet zo goed? De trailer vond ik best al saai en te Amerikaans

 • Profielfoto
  Mr_Freeze

  defores op 23 november 2019 16:17
  “Zo was er eerder deze week een regisseuse die beweerde dat de negatieve reviews voor The Morning Show te danken waren aan mensen die iets persoonlijks tegen Apple hadden.”
  Klinkt meer als een ontkenningsfase, misschien is het toch niet zo goed? De trailer vond ik best al saai en te Amerikaans

   

  Wat ik onder “te Amerikaans” moet voorstellen weet ik niet maar het is gewoon een prima serie. Patriotisme zit er tot dusver in ieder geval niet in.