Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Diensten 5 november 2019

Apple onthult eerste veelbelovende trailer van original film The Banker

Afgelopen vrijdag werd Apple TV+ officieel gelanceerd. De videodienst trapte af met een aantal series en films die je, als je een abonnement hebt, direct kunt gaan kijken. Voldoende om even zoet mee te zijn, maar Apple heeft nog veel meer op de planning staan. Zo zal begin volgend jaar The Banker verschijnen. Een film met Anthony Mackie en Samuel L. Jackson in de hoofdrol die nu al wordt genoemd als mogelijke Oscar-winnaar.

Bij het duo Anthony Mackie en Samuel L. Jackson gaan de gedachten direct naar Marvel. Anthony Mackie is namelijk al meerdere malen te zien geweest als Falcon en zal in de toekomst de rol van Captain America op zich gaan nemen. Samuel L. Jackson is al sinds de eerste Iron Man film te zien als Nick Fury. Nu laten beide heren het superhelden leven even voor wat het is en maken ze een historisch uitstapje.

Helden zonder cape

In de waargebeurde Apple Original Film The Banker spelen ze namelijk Bernard Garrett en Joe Morris. Twee zwarte ondernemers die in in de jaren ‘50 met een bijzonder plan proberen om de American dream ook beschikbaar te maken voor niet blanke mensen. Hiervoor zullen ze alleen wel eerst zelf deze gekleurde muur moeten zien te slechten.

Hiervoor roepen ze de hulp in van Matt Steiner. Een doodgewone blank man die letterlijk het visitekaartje van Bernard Garrett en Joe Morris moet gaan worden. In de film zien we hoe hij opgeleid wordt om vervolgens de financiële wereld om de tuin te leiden. Ook de rol van Steiner is weggelegd voor een acteur met een superhelden verleden, namelijk Nicholas Hoult. Hij was eerder in verschillende X-Men films te zien als Hank.

Inmiddels is de eerste trailer verschenen. Hierin zien we hoe Garrett en Morris hun plan tot uitvoering brengen en dat ze al snel tegen de nodige problemen aanlopen. De trailer laat daarnaast goed zien dat er ondanks het trieste verhaal over racisme genoeg ruimte is voor humor.

The Banker op Apple TV+

The Banker gaat later deze maand in première tijdens het AFI Film Festival in L.A. Niet veel later (vanaf 6 december) zal de film ook in de bioscoop te zien zijn. Of The Banker ook hier in Nederland op het witte doek gaat komen, is nog onduidelijk. Het lijkt er in ieder geval op dat we in Nederland moeten wachten tot januari 2020, want ergens in die maand zal The Banker te zien zijn op Apple TV+.

Benieuwd welke films en series er nu al beschikbaar zijn op Apple TV+? Klik dan hier.

Reageer op artikel:
Apple onthult eerste veelbelovende trailer van original film The Banker
Sluiten