Apple teast iPhone met omhullend scherm in nieuwe patentaanvraag

Door: Alrik de Jong - 7 reacties
Tim Cook demonstreert de camera van iPhone 11
Afbeelding: Apple

De iPhone 11 is nog maar net uit, maar we richten onze ogen alweer op de toekomst. Want om deze vernieuwde patentaanvraag van Apple kunnen we niet heen. Het gaat om een smartphone met een omhullend scherm, ook wel wraparound display genoemd.

Patenten worden vaak bewust anders getekend dan het daadwerkelijke doel, om andere partijen niet op ideeën te brengen. Een voorbeeld daarvan is deze theekransauto van Ford. Hoe het bij deze mogelijke iPhone van de toekomst zit, weten we niet. Feit is dat Apple nu het patent heeft op dit ‘wraparound’ scherm.

Apple iPhone met omhullend scherm

De patentaanvraag is gespot en gedeeld door Patently Apple, dat begin deze maand ook dit patent rond tastbaarheidvisualisatie deelde. Hieronder zie je een eerdere grafische weergave van het patent.

Het gaat om een patentaanvraag die door Apple in 2013 al eens is ingediend, maar deze is nu is aangepast naar de technologie van deze tijd. Zo beschikt het aangepaste concept van de iPhone met omhullend scherm over geïntegreerde volumekknoppen en heeft het toestel geen inkepingen. Ook wordt er geschreven over facial tracking software, voor de oriëntatie en navigatie van de gebruiker.

In de patentaanvraag stelt Apple dat het bedrijf onderzoek doet naar het maximaliseren van het schermoppervlak en een betere functionaliteit van de iPhone. Of dat met dit omhullend scherm gaat gebeuren, is dus nog maar de vraag. Feit is dat de Xiaomi Mi Mix Alpha al een vergelijkbaar scherm heeft.

11 en 11 Pro (Max)

De iPhone met omhullend scherm is toekomstmuziek, die misschien nooit afgespeeld zal worden. De meest recente modellen van Apple, de iPhone 11 en 11 Pro (Max), kwamen in september dit jaar uit en over de vormgeving was veel te doen. Twitter ging op hilarische wijze los op de telefoon. Lees hier alles wat je moet weten over de 11 en 11 Pro (Max).

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  xaddict

  Is altijd interessant om te zien dat aandeelhouders innovatie willen terwijl de wijzigingen soms problemen oplossen die niemand nog had en ondertussen een hele lading nieuwe problemen introduceert.

  Het enige wat ik nog graag zou willen in een telefoon momenteel is meer scherm (dunnere randen en minder notch) en een sterker ontwerp (zodat een keer laten vallen niet einde verhaal betekent). Het blijft “maar” een telefoon. Andere productcategorieën zijn welkom maar hoeven niet een voor een opgenomen te worden in de telefoon.

  Laat Apple het productieproces eerst maar eens in orde krijgen, prijzen omlaag schroeven en meer met gerecycled materiaal werken. Anders zitten we over een paar jaar met 3,4,5000 euro kostende telefoons 🤦🏻‍♂️

 • Profielfoto
  pruus

  Ach ja, anderen hebben ook al zoiets, en nu komt Apple ermee. Maar wat Apple maakt is geweldig. Wel fijn kritisch blijven of dit nou zulke goede innovatieve ontwikkelingen zijn. Ik vind de Jetsons nog steeds leuk en daar had je ook allemaal gadgets. Misschien moeten ze daar eens naar gaan kijken…

 • Profielfoto
  Frans

  pruus op 8 november 2019 11:31
  Ach ja, anderen hebben ook al zoiets, en nu komt Apple ermee.

  Welke anderen hadden al zoiets in 2013 dan?

   

 • Profielfoto
  polimo

  xaddict op 8 november 2019 11:23
  Is altijd interessant om te zien dat aandeelhouders innovatie willen terwijl de wijzigingen soms problemen oplossen die niemand nog had en ondertussen een hele lading nieuwe problemen introduceert.

  Het enige wat ik nog graag zou willen in een telefoon momenteel is meer scherm (dunnere randen en minder notch) en een sterker ontwerp (zodat een keer laten vallen niet einde verhaal betekent). Het blijft “maar” een telefoon. Andere productcategorieën zijn welkom maar hoeven niet een voor een opgenomen te worden in de telefoon.

  Laat Apple het productieproces eerst maar eens in orde krijgen, prijzen omlaag schroeven en meer met gerecycled materiaal werken. Anders zitten we over een paar jaar met 3,4,5000 euro kostende telefoons 🤦🏻‍♂️

  Eigenlijk totaal oneens met deze redenering xaddict. Hoe kan je een iphone11 nog een “telefoon” noemen. Je kan er inderdaad mee telefoneren maar dat is slechts een bijkomende functie van het toestel. Het is toch vooral een personal assistant toestel met de kracht van een computer. Het geeft je alle internet faciliteiten, document creatie, -bewerking, -stockage, en zoveel meer. En natuurlijk is dit niet het einde van de evolutie en kan het allemaal nog veel beter. Natuurlijk moet Apple het ding verder laten evolueren en inderdaad terzelfdertijd hun productiemethodes bijsturen en moderniseren!

 • Profielfoto
  XP

  Apple heeft om de haverklap vage patentaanvragen en plannen maar er komt nooit iets van terecht. Het enige wat ik kan verzinnen over de afgelopen 4 jaar is hun gezichtsherkenning.

  Verder hollen ze in alles achter Android en Samsung aan. De kopieermachine van Apple draait 24/7.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  XP op 9 november 2019 17:28
  Apple heeft om de haverklap vage patentaanvragen en plannen maar er komt nooit iets van terecht. Het enige wat ik kan verzinnen over de afgelopen 4 jaar is hun gezichtsherkenning.

  Verder hollen ze in alles achter Android en Samsung aan. De kopieermachine van Apple draait 24/7.

  Hey merel, ben je er weer. Fijn dat je er ook weer bent…

 • Profielfoto
  Odie

  XP op 9 november 2019 17:28
  Apple heeft om de haverklap vage patentaanvragen en plannen maar er komt nooit iets van terecht. Het enige wat ik kan verzinnen over de afgelopen 4 jaar is hun gezichtsherkenning.

  Verder hollen ze in alles achter Android en Samsung aan. De kopieermachine van Apple draait 24/7.

  Apple heeft nooit beweerd de eerste te willen zijn met functies. Wel beweren ze de béste te willen zijn.

  En kopiëren van functies doen alle handset fabrikanten, al jarenlang.