Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 14 november 2019

Apple Store in Amsterdam door drie mannen overvallen

De Apple Store in Amsterdam is waarschijnlijk de bekendste Apple Store in Nederland. Op het Leidseplein is het altijd een drukte van jewelste. Maar gisteren was het druk vanwege een andere reden.

Drie mannen hebben de Apple Store daar in de ochtenduren overvallen, waarbij ze het personeel bedreigden om geweld te gebruiken. Dat is gelukkig niet gebeurd, maar wel wisten zij 14 iPhones mee te nemen. Om wat voor model het daarbij gaat is niet bekend.

Apple Store in Amsterdam overvallen

Na de overval vluchten de mannen te voet, waarbij in elk geval één verdachte de tram richting de Overtoom nam, zo weet het AD te melden. Momenteel zijn er nog geen verdachten aangehouden. De politie laat wel weten de kwestie hoog op te nemen. Dit is volgens hen namelijk diefstal in vereniging en dat wordt zwaarder bestraft dan wanneer je dat alleen doet. Of de overvallers er ook mee weg kunnen komen, lijkt ons sterk. In de omgeving van het Leidseplein stikt het namelijk van de camera’s en kan er waarschijnlijk een goed signalement worden gevormd. Als gevolg van de overval heeft Apple in de winkel extra bewaking ingeschakeld.

De Apple Store in Amsterdam

Het is niet voor het eerst dat Apple Stores of winkels waarin voornamelijk Apple-producten worden verkocht het slachtoffer zijn van een overval. De Apple Store in Haarleem werd eind 2013 via een ramkraak overvallen. Toen zijn er waarschijnlijk een aantal demo-units buit gemaakt die op de verschillende tafels tentoon waren gesteld. Dat lijkt echter een stuk minder interessant om door te kunnen verkopen. Bij de overval in Amsterdam is waarschijnlijk vanuit de inventaris een slag geslagen en zijn dat producten die redelijk makkelijk door verkocht kunnen worden. Mocht je binnenkort via Marktplaats een iPhone die nieuw is te koop aangeboden zien worden, vraag dan even extra om een aankoopbon, om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van heling.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Store in Amsterdam door drie mannen overvallen
Sluiten