Apple neemt Texas over: naast fabriek nu ook nieuwe campus in aanbouw

Door: Thomas Aalderink - 8 reacties
Apple campus Austin Texas
(Afbeelding: Apple)

Apple wil groeien binnen Amerika. Niet alleen in hun thuishaven Californië, maar door het gehele land. Eén van de steden waar Apple de laatste jaren zeer actief is geweest, is Austin. In de hoofdstad van Texas staat al een fabriek waar inmiddels zo’n 7.000 medewerkers werken, maar dat is slechts het begin. Zo is Apple deze week begonnen met de bouw van een nieuw campus.

De bouw van de nieuwe campus werd december 2018 aangekondigd en nu, een jaar later, gaan de eerste de palen de grond in. Als alles volgens planning verloopt, is het één miljard dollar kostende en bijna 54 hectare grote complex in 2022 gereed om open te gaan. In eerste instantie zullen er vijfduizend medewerkers aan slag gaan en in de jaren daarna zullen er nog eens tienduizend bijkomen. Het gebouw moet volledig gaan draaien op duurzame energie. Een deel daarvan wordt opgewekt door zonnepanelen die verspreid zijn over de campus.

Meer dan alleen een campus

In een reactie laat Tim Cook weten dat de bouw van de campus vooral een investering is in de stad. Apple wil de nauwe banden met Austin verder verbeteren. Niet alleen door werkgelegenheid te creëren, maar ook door de inwoners meer kansen te geven. Zo lanceerde Apple eerder dit jaar het Community Education Initiative. Een initiatief dat scholen in Austin helpt om studenten kennis te laten maken met coderen en app-ontwikkeling.

Apple fabriek Austin Texas Mac Pro
De fabriek waar de Mac Pro gemaakt wordt. Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Apple)

De nieuwe campus wordt onderdeel van de fabriek (die onlangs ‘geopend’ werd door Trump) die al in Austin te vinden is. Deze productielocatie gaat een belangrijk rol spelen voor Apple. Dit is namelijk waar de nieuwe Mac Pro in elkaar gezet gaat worden. Inmiddels is er al meer dan 200 miljoen dollar geïnvesteerd om deze fabriek gereed te maken voor dit proces. Hier worden uiteindelijk alle onderdelen, die afkomstig zijn van 9.000 Amerikaans leveranciers, bij elkaar gebracht voor de Mac Pro.

Apple investeert stevig in Amerika

Het mag duidelijk zijn dat Apple flink investeert binnen de landsgrenzen van de VS, en dit is pas het begin. Het bedrijf wil uiteindelijk tegen 2023 minimaal 350 miljard dollar bijdragen aan de Amerikaanse economie. De campus die gebouwd wordt in Austin is onderdeel van die investering, maar ook buiten Texas heeft Apple grootse plannen. Zo wordt er ook gekeken naar nieuwe kansen in San Diego, Seattle, Pittsburgh en andere steden.

Apple

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  maxtje

  En waar zijn de trump haters nu ? 😃😃😃

 • Profielfoto
  FRANKSLUIS

  Trumphaters? Ja ik ben ook niet zo’n Trumpliefhebber.  Dit ligt indirect aan Trump. Hij heeft de handelsoorlog tussen China en de VS zelf uitgeroepen. Dus voor Amerikaanse bedrijven zit er niets anders op dan in eigen land te investeren. Als ze dat toch in het buitenland doen, krijgen ze extra importheffingen.

 • Profielfoto
  maxtje

  “Dus voor Amerikaanse bedrijven zit er niets anders op dan in eigen land te investeren”

  Plan gelukt dus

 • Profielfoto
  Dick de Roos

  Vooropgesteld dat e.e.a. op het conto van Trump geschreven kan worden.

 • Profielfoto
  PVDK

  “Trump wil Apple meer in Amerika laten produceren” zie hier het resultaat.

  House of Cards taferelen

 • Profielfoto
  yellow

  Waarom is de campus zo lelijk? Een onsamenhangend geheel.

 • Profielfoto
  Gio

  Trumplovers vergeten even dat door de heffing Apple producten ook ‘ietsjes’ duurder naar Europa worden verscheept 😉

 • Profielfoto
  Di May

  Wie zegt dat die Apple plannen er zijn
  sinds, of dank zij het beleid van Trump ?

  Misschien waren die plannen er al
  veel eerder, maar zijn ze nu pas zichtbaar.

  Toevallig passend in Donald’s idelogie.

  Immers, dergelijke projecten lanceer je
  niet zo maar tijdens een koffiepauze …