Night
Night Apple Inc. 21 november 2019

Trump: Apple zou 5G netwerk moeten aanleggen in de VS

Apple zou een eigen 5G-netwerk in de Verenigde Staten moeten bouwen. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump op Twitter gezegd. Trump legde het opmerkelijke plan bij Apple-topman Cook. Hij deed dat tijdens een bezoek aan de fabriek in Texas, waar Apple de MacBook Pro maakt.

De Amerikaanse president staat erom bekend dat hij liever bedrijven van eigen bodem producten voor de overheid laat maken dan deze te importeren uit het buitenland. Bovendien staat Huawei, op dit moment de grootste leverancier van 5G Apparatuur, in de VS op de zwarte lijst. Trump denkt dat Apple hiervoor een goede keuze zou zijn. De techreus heeft volgens de president van de VS namelijk alles om succesvol betrokken te kunnen zijn bij zo’n project: “geld, technologie, visie en… Cook”.

 

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1197492772850348034?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1197492772850348034&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.bright.nl%2Ftech%2Fartikel%2F4929716%2Ftrump-apple-moet-5g-netwerk-vs-bouwen

Trump wil tegengas richting Huawei

Trump vindt 5G erg belangrijk voor de Amerikanen. Maar voor een 5G infrastructuur in de VS is veel apparatuur nodig. China, en dan met name het technologiebedrijf Huawei, is één van de grootste leveranciers van apparatuur voor 5G-netwerken. Trump is bang dat de VS de strijd op dat gebied verliest van China. Een Amerikaans bedrijf dat de technologie en kennis daarvoor in huis heeft, zoals Apple, zou dus een uitkomst zijn.

Tevens wil Trump het Chinese technologiebedrijf Huawei weren van de Amerikaanse markt. Dat bedrijf heeft volgens de VS namelijk te nauwe banden met de Communistische partij en het Chinese leger. Het vermoeden is dat de apparatuur daarom door China gebruikt zou kunnen worden om te spioneren.

Lees ook: ➔ Ambitieus: ‘Apple wil eigen 5G-modem in 2022’

Reageer op artikel:
Trump: Apple zou 5G netwerk moeten aanleggen in de VS
Sluiten