Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 15 november 2019

Apple brengt meer Podcast Connect-tools uit voor lanceren nieuwe shows

Apple heeft meer tools toegevoegd aan het webportaal Podcast Connect, zodat makers hun shows beter kunnen beheren dan voorheen. Zo heb je nu meer invloed op de manier waarop je je podcast lanceert, terwijl je wacht op goedkeuring vanuit Apple.

Apple heeft een mail uitgestuurd naar podcastmakers die gebruikmaken van Podcast Connect, een webportaal waar ze alles omtrent hun moderne radioprogramma’s kunnen regelen. Er gaan namelijk wat dingen veranderen, waaronder de manier waarop je de show kunt publiceren. Houd er ook rekening mee twee er twee periodes aankomen waarin je langer moet wachten op het proces waarin je show wordt nagekeken.

Publiceren op Podcast Connect

Voortaan is het mogelijk dat je je podcast, die je uitbrengt via Podcast Connect, kunt verbergen terwijl je wacht op het goedkeuringsproces. Op deze manier moet je de lancering van je podcast gemakkelijker kunnen regelen dan hiervoor het geval was.

macOS catalina podcasts bibliotheek
Klik/tap voor groter (Afbeelding: OMT)

Wanneer je je podcast hebt ingediend voor goedkeuring, dan kun je hem verbergen voor het publiek. Deze optie heeft geen effect op het proces voor goedkeuring. Wanneer je programma dan eindelijk goedgekeurd is, dan kun je simpelweg de podcast tevoorschijn toveren voor je publiek. Het duurt dan niet langer dan 24 uur voordat je show vindbaar is op Apple Podcasts.

Daarnaast heeft Apple nieuwe voorwaarden voor het gebruik van afbeeldingen aangekondigd.

  • 3:4-beeldverhouding
  • Grootte van 1.080 bij 1.440 pixels
  • PNG of JPEG-formaten
  • Het gezicht van een persoon moet op de afbeelding passen
  • Crop geen gezichten, kinnen of oren
  • Ruimte overlaten tussen rand van afbeelding en gezicht
  • Persoon moet recht in de camera kijken
  • Achtergronden mogen niet afleiden
  • Ga typografie en logo’s uit de weg
  • Gebruik geen gezichten op de achtergrond

Verder moeten podcastmakers er rekening mee houden dat ze te maken krijgen met een vertraging in het goedkeuringsproces. Dat geldt van 22 november tot en met 2 december, maar ook tussen 23 december en 2 januari.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple brengt meer Podcast Connect-tools uit voor lanceren nieuwe shows
Sluiten