Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 26 november 2019
Leestijd: 2 minuten

‘Apple verwacht 100 miljoen iPhone 12 exemplaren te verkopen in 2020’

DigiTimes meldt vandaag dat Apple verwacht dat de iPhone 12 in 2020 minimaal 100 miljoen keer verkocht zal worden. Het bedrijf uit Cupertino zou de verwachting hebben uitgesproken tegenover leveranciers.

Ter vergelijking: Apple verwacht in 2019 zo’n 80 miljoen exemplaren te verkopen van de iPhone 11 en 11 Pro Max. Dat betekent dus dat de verwachtingen voor het komende jaar flink hoger liggen en dat heeft, volgens de bron van DigiTimes, alles te maken met de komst van 5G. Daarbij zijn de verwachtingen dat er ook op het gebied van hardware veranderingen plaatsvinden, wat ook voor de extra populariteit kan zorgen.

Apple is wel erg ambitieus

Het verhaal van DigiTimes is gebaseerd op een voorspelling die Apple heeft gedaan tegenover leveranciers om voorbereidingen te treffen voor de productie van de nieuwe iPhones. In die voorspelling wordt dus duidelijk dat Apple een groei van 25% verwacht in de verkoop en eerlijk gezegd lijkt dit wel heel erg ambitieus te zijn. In de afgelopen jaren zat het verschil in verkoop voornamelijk tussen de -5% en de +5%.

Maar het feit dat de iPhone 12 een 5G ondersteuning gaat bieden zal wel een degelijk verschil kunnen maken. Analisten hebben al een kritische blik geworpen op de smartphonemarkt sinds de komst van 5G. In 2019 hebben een aantal Android-fabrikanten hun smartphones al voorzien van de ondersteuning, maar het grote succes bleef tot op heden nog uit. Niet heel gek gezien het feit dat de toevoeging van 5G meestal gepaard gaat met een hoger prijskaartje en dat het netwerk op weinig plekken nog te gebruiken is. Dat gaat in 2020 dusdanig veranderen dat de populariteit van 5G toestellen, volgens de analisten, exponentieel zal stijgen.

iPhone 12 met knipperend logo
Klik/tap voor groter

Vernieuwingen in de iPhone 12

Het is nog erg vroeg om iets zinnigs te kunnen zeggen over de nieuwe iPhone 12, zeker op het gebied van specificaties. Wel zijn er al geruchten over de komst van een nieuwe time-of-flight 3D camera die zich aan de achterkant van de nieuwe smartphone zou bevinden. Deze toevoeging zou voornamelijk bedoeld zijn voor Augmented Reality (AR) functionaliteiten. Daarbij zijn er dus ook geruchten dat de iPhone 12 op het gebied van hardware flink wat veranderingen door zou maken. Deze geruchten melden dan voornamelijk dat het ontwerp van het toestel iets weg heeft van het ontwerp van de iPhone 4.

Daarbij is het zo goed als zeker dat de nieuwe iPhone 12 voorzien is van een 5G modem. Dit idee hebben we niet alleen door de geruchten die hiernaar verwijzen, maar ook zeker door de hint die Qualcomm ons eerder al gaf. Maar dat de geruchten met een korreltje zout genomen moeten worden, mag duidelijk zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple verwacht 100 miljoen iPhone 12 exemplaren te verkopen in 2020’
Sluiten