Apple geïnspireerd door ”Up” voor sentimentele feestdagen advertentie

Door: Lisanne Beijen - 11 reacties
Apple advertentie UP
(Afbeelding: Pixar)

Apple draait jaarlijks een speciale advertentie in elkaar die in het ‘holiday season‘ grijs kan worden gedraaid. Het techbedrijf heeft hun advertentie voor 2019 genaamd ”The Surprise” nu op YouTube gezet.

De advertentie komt net op tijd voor het Amerikaanse Thanksgiving. Ook dit jaars advertentie is er een die een hartverwarmende feestelijke boodschap moet overbrengen. En daarnaast natuurlijk de verkoopcijfers van Apple omhoog moet duwen.

Apple zet ‘The Surprise’-advertentie op YouTube

Je zal deze advertentie niet op TV voorbij zien komen. Ten eerste omdat hij is bedoeld voor het Amerikaanse publiek, maar ook omdat hij ruim drie minuten duurt. Het is er eentje voor YouTube dus. Ga er dus maar even voor zitten, en wees gewaarschuwd voor de nodige clichés en zoetzappigheid.

apple event, september, verwachten, iphone 11, by innovation only
Klik/tap voor groter

De video begint met een familie die op een tripje gaat en twee klagende kinderen achter in de auto. Dat zal voor de meesten van ons geen onbekend beeld zijn. De kinderen ruziën met elkaar tot dat de iPads tevoorschijn worden getoverd. We zullen niet het complete verhaal van de advertentie weggeven, maar beloven dat het een goed einde heeft.

Het lied ”Married Life” van Michael Giacchino begeleidt de video. Dit liedje is bekend van de Disney Pixar film ”Up”. Die film was voor velen een tranentrekker, en Apple probeert duidelijk me te liften op dat sentiment. Of dat ook lukt mag je zelf beoordelen.

De iPad in de spotlight

De advertentie is uiteraard bedoeld om de vele mogelijkheden van Apple’s iPad te demonstreren. Bijvoorbeeld het maken en afspelen van een diavoorstelling van foto’s. Ook laat de video zien hoe gemakkelijk kinderen er mee overweg kunnen. Dat is een groot voordeel voor veel ouders, aangezien steeds meer ouders naar de tablet grijpen als alternatieve oppas. Iets dat overigens niet goed is voor de ontwikkeling van jonge hersenen. Benieuwd naar hoe dat zit? Lees er hier meer over.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  MJNZ

  Heel mooi <3

 • Profielfoto
  Milez

  De redacteur die instaat voor de titels heeft het nogal moeilijk met samengestelde substantieven. Nu weer met “feestdagen advertentie”. Ook meervouden zijn moeilijk, zoals enkele dagen geleden met “Macbook’s”. Jammer, want in de artikels zelf gaat dat meestal wel goed (hoewel de zinnen daar soms krom in zijn).

 • Profielfoto
  koen

  Zou mooi zijn als er eens een ‘meld fouten’ knop bij elk artikel zou staan. Scheelt een hoop ruis in de reacties.

 • Profielfoto
  Frans

  Milez op 26 november 2019 17:14
  De redacteur die instaat voor de titels heeft het nogal moeilijk met samengestelde substantieven. Nu weer met “feestdagen advertentie”. Ook meervouden zijn moeilijk, zoals enkele dagen geleden met “Macbook’s”. Jammer, want in de artikels zelf gaat dat meestal wel goed (hoewel de zinnen daar soms krom in zijn).

  Wat is er dan mis met “feestdagen advertentie”?

 • Profielfoto
  Vetronic1542

  was hun eigen platform niet groot genoeg dat ze er youtube maar gebruiken om hun video te streamen 😏

 • Profielfoto
  drsentertainment

  Yep, tranentrekker😉

 • Profielfoto
  puccini

  Smerig Amerikaans sentiment !

 • Profielfoto
  klaasb

  De ipad als digitale kindervermaker met een sentimentele draai. 99% het consumeren van vermaak, hooguit 1% het creëren van vermaak.

 • Profielfoto
  Milez

  Frans op 26 november 2019 20:57

  Wat is er dan mis met “feestdagen advertentie”?

  Samengestelde substantieven schrijven we in een woord. Hier dus feestdagenadvertentie. Net zoals het ook bijvoorbeeld appelboom is en niet appel boom.

  In dit geval ziet dat er niet elegant uit. Omdat het een titel is, kan dat verholpen worden door telegramstijl te hanteren en pakweg “advertentie feestdagen” te schrijven.

  Verder is het merkwaardig dat ik twee spelfouten signaleer en dat die gewoon blijven staan. Ook “MacBooks” is in deze titel nog altijd fout: https://www.onemorething.nl/2019/11/diverse-macbooks-met-korting-tijdens-black-friday/

 • Profielfoto
  Dobbel

  He Milez, begreep je de inhoud niet?

  Altijd al een hekel gehad aan mijn leraar Nederlands….

 • Profielfoto
  MacAanZee

  ‘Je zal ‘m niet op tv voorbij zien komen’, die Apple reclame… Volgens mij is er op de Nederlandse televisie nog helemaal NOOIT een reclamespot van Apple zelf geweest?!!