Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Nieuws 19 november 2019

Voormalig hoofdontwerper Apple chips haalt 53 miljoen dollar op met nieuw bedrijf

Gerard Williams III werkte jarenlang als hoofdontwerper bij Apple, maar koos eerder dit jaar voor een nieuwe uitdaging. Samen met mede-voormalig Apple medewerkers Manu Gulati en John Bruno begon hij een eigen bedrijf genaamd Nuvia om daar aan de Phoenix te gaan werken. Een processor voor servers. Inmiddels zijn verschillende investeerders ingestapt en is er 53 miljoen dollar opgehaald.

De oprichting van Nuvia was tot nu toe nog niet bekendgemaakt. Het bedrijf wilde eerst investeerders binnenhalen. Inmiddels is de eerste investeringsronde afgerond en staat de teller op 53 miljoen dollar. Onder de investeerders is ook Dell Technologies die blijkbaar wel vertrouwen hebben in het bedrijf van de drie heren.

Negen jaar hoofdontwerper bij Apple

Dat is ook niet zo gek, want ze hebben een behoorlijk staat van dienst. Nuvia CEO Gerard Williams werkte al voor Intel, Texas Instruments, ARM en Apple. Gedurende zijn tijd in Cupertino (negen jaar) was hij van de A7 tot de A12X hoofdontwerper van de Apple-socs. Zijn voormalig Apple collega’s Manu Gulati en John Bruno nam hij mee naar Nuvia en dat is gezien hun ervaring bij onder andere AMD, Broadcom, ATI en Google een logische keuze.

Hun doel met Nuvia is om efficiënte processors te ontwikkelen voor servers. Gerard Williams III, Manu Gulati en John Bruno hebben veel ervaring als het gaat om chips voor smartphones en willen die ervaring nu gaan gebruiken voor het ontwerpen van grotere chips voor datacenters.

Nuvia wil groeien

De 53 miljoen dollar die ze hebben binnengehaald gaat daar zeker bij helpen. De investering gaat vooral gebruikt worden om het aantal werknemers van Nuvia op te schroeven. Dat zijn er nu zestig, maar dat moeten er nog voor het einde van het jaar honderd zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voormalig hoofdontwerper Apple chips haalt 53 miljoen dollar op met nieuw bedrijf
Sluiten