‘Apple brengt volgend jaar een iPad Pro uit met een dubbele camera’

Door: Wesley Akkerman - 14 reacties
iPad Pro 2019 drie camera's 001
Afbeelding via: Mac Otakara

Volgens de meest recente geruchten brengt Apple begin volgend jaar een iPad Pro uit met twee camera’s achterop de luxueuze tablet. Ook zou er nog een derde sensor aan toegevoegd worden waarmee diepte-informatie gemeten kan worden.

Zowel The Information als Bloomberg melden dat Apple van plan is een iPad Pro met een dubbele camera uit te brengen in 2020. De tablet voor professionals zou in de eerste helft van volgend jaar op de markt kunnen verschijnen. Normaal gesproken kondigt het bedrijf uit Cupertino nieuwe versies van de iPad aan in maart, dus het zou goed kunnen dat dit over enkele maanden wederom gebeurt.

Dubbele camera voor de iPad Pro

Bloomberg schrijft dat de nieuwe iPad Pro twee lenzen achterop in de cameramodule krijgt en dat er ook een klein gat aanwezig is waar een dieptesensor in verwerkt zit. Met die sensor kan driedimensionale informatie gemeten worden. Dit moet een zogenaamde time-of-flight-sensor worden.

iPad Pro 2019 drie camera's 001
Klik/tap voor groter. Afbeelding via: Mac Otakara

Eerder kwamen er geruchten naar buiten waaruit bleek dat Apple een iPad Pro met drie cameralenzen zou uitbrengen, maar nu lijkt het dus te gaan om twee lenzen en die extra sensor. De verwachting is dat de sensor ook zijn opwachting maakt in de nieuwe iPhones voor 2020.

Push naar augmented reality

Dit zou allemaal te maken hebben met de aankomende push naar augmented reality. Apple zou namelijk voornemens zijn met een eigen augmentedrealitybril op de proppen te komen, waarmee je ervaringen in zowel augmented als virtual reality kunt beleven.

Door iPads en iPhones met een dieptesensor uit te rusten, zou Apple er in elk geval voor kunnen zorgen dat gebruikers van de producten en de aanstaande bril zelf content kunnen maken, op een gemakkelijke en toegankelijke manier.

De nieuwe bril legt de focus op gaming, meetings en video’s bekijken en zal ergens in 2021 of 2022 uitgebracht worden. In 2023 moet er ook een lichtgewicht versie van die bril op de markt verschijnen.

Bloomberg

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  maxtje

  “De nieuwe bril legt de focus op gaming, meetings en video’s bekijken en zal ergens in 2021 of 2022 uitgebracht worden. In 2023 moet er ook een lichtgewicht versie van die bril op de markt verschijnen.”

  Is dat zo, ja ? 🤡

 • Profielfoto
  VxP

  Ik snap zo’n uitgebreide camera op een ipad niet. Moeten we net als chinesen met een ipad in de stad lopen fotograferen?

 • Profielfoto
  Kristof Vantorre

  Ik gebruik de camera op de ipad zelden of nooit. Eigenlijk een beetje nutteloos voor mij.

 • Profielfoto
  appleTeCh194

  Als je iPad Pro op internet opzoekt zie je letterlijk dezelfde ipad als daar voor rond de 950 euro. Volgensmij ookk op apple, dus ik dit geglichted?!?

 • Profielfoto
  Frans

  Persoonlijk geef ik niets om een camera in een iPad, maar ieder zijn ding. Ik hoop alleen dat het niet zo’n er-uit-stekende-bobbel wordt als op een iPhone, want een iPad wil ik, zonder hoes, vlak op een tafel kunnen leggen.

 • Profielfoto
  GodzillaNinja

  Frans op 12 november 2019 19:26
  Persoonlijk geef ik niets om een camera in een iPad, maar ieder zijn ding. Ik hoop alleen dat het niet zo’n er-uit-stekende-bobbel wordt als op een iPhone, want een iPad wil ik, zonder hoes, vlak op een tafel kunnen leggen.

  Dat heeft de iPad Pro al.. Een hoes is hierbij dus vrijwel verplicht. Bij een iPhone ben ik niet zo’n voorstander van een hoes maar op een iPad wel gezien deze dan extra functies krijgt als rechtop staan en gekanteld liggen.

 • Profielfoto
  Arjan E.

  GodzillaNinja op 12 november 2019 20:10

  Frans op 12 november 2019 19:26
  Persoonlijk geef ik niets om een camera in een iPad, maar ieder zijn ding. Ik hoop alleen dat het niet zo’n er-uit-stekende-bobbel wordt als op een iPhone, want een iPad wil ik, zonder hoes, vlak op een tafel kunnen leggen.

  Dat heeft de iPad Pro al.. Een hoes is hierbij dus vrijwel verplicht. Bij een iPhone ben ik niet zo’n voorstander van een hoes maar op een iPad wel gezien deze dan extra functies krijgt als rechtop staan en gekanteld liggen.

  Mijn iPad pro heeft gewoon een vlakke achterkant hoor, al vanaf het moment dat ie in 2015 uitkwam, dus ik weet niet waar jij je info vandaan hebt?😳

  Een hoes gebruik ik niet, ik zet de mijne met de smart connector op de Logitech logibase om die te gebruiken als stand terwijl ie tegelijkertijd oplaadt.

   

  maar goed ieder zijn keuze natuurlijk😉

 • Profielfoto
  iDeMi

  Volgens mij passen er wel meer dan twee camera’s op een iPad…

 • Profielfoto
  penseel

  Arjan E.

  Mijn iPad pro heeft gewoon een vlakke achterkant hoor, al vanaf het moment dat ie in 2015 uitkwam, dus ik weet niet waar jij je info vandaan hebt?😳

   

   

 • Profielfoto
  penseel

  penseel op 12 november 2019 21:37

  Arjan E.

  Mijn iPad pro heeft gewoon een vlakke achterkant hoor, al vanaf het moment dat ie in 2015 uitkwam, dus ik weet niet waar jij je info vandaan hebt?😳

   

   

  Kijk eens naar deze iPad Pro met uitstekende camera.

  https://www.apple.com/nl/ipad-pro/

 • Profielfoto
  Arjan E.

  penseel op 12 november 2019 21:41

  penseel op 12 november 2019 21:37

  Arjan E.

  Mijn iPad pro heeft gewoon een vlakke achterkant hoor, al vanaf het moment dat ie in 2015 uitkwam, dus ik weet niet waar jij je info vandaan hebt?😳

   

   

  Kijk eens naar deze iPad Pro met uitstekende camera.

  https://www.apple.com/nl/ipad-pro/

  Dat kan, echter stelt godzillaninja dat de iPad pro al een uitstekende camera heeft, wellicht had ie dat dan wat beter kunnen specificeren, want mijn iPad pro, welke toch echt ook tot de “pro” familie behoort heeft die uitstekende camera toch echt niet🤷🏼‍♂️ (Zie foto’s)

 • Profielfoto
  penseel

  Dat is dan een iPad Pro 9,7. De 10,5 en de 11 die zijn met een uitstekende camera.

 • Profielfoto
  Caszz

  Nou dat wordt dan met een hoop overkill een documentje inscannen 🔬

 • Profielfoto
  pruus

  Nu alleen nog de telefoonfunctionaliteit op de iPad aanzetten, en we kunnen met Airpods in helemaal de iPhone vergeten. Want in de iPad zit een joekel van een batterij. Ja, dat wordt hem.