Huub Everstijn
Huub Everstijn App Store 30 november 2019
Leestijd: 2 minuten

Student ontwikkelt app die van de iPhone een iPod Classic maakt

Mis jij ook het nostalgische geluid van het iPod Classic clickwheel? Of de Cover Flow? Geen nood, een Amerikaanse ontwerpstudent heeft nu een iPhone app ontwikkeld die van je iPhone een heuse iPod Classic maakt.

In het snelle tijdperk van aanraakschermen en muziekstreaming, is er ook steeds vaker plaats voor retro-esthetiek. Dat moet  iOS-ontwikkelaar Elvin Hu, een ontwerpstudent aan Cooper Union College in New York City, ook gedacht hebben. Hij heeft een iPhone-app gebouwd die van je iPhone een full-screen iPod Classic maakt.

Maak van je iPhone een iPod Classic, met alle functies

De virtuele iPod Classic wordt geleverd met het bekende clickwheel, inclusief geluiden en haptische feedback. Ook de Cover Flow-functie ontbreekt niet. Hiermee kun je door al je albums en nummers bladeren om je muziek te kiezen. De app werkt – in tegenstelling tot de originele iPod – zowel in portrait modus als in landscape modus.

Hu ontwikkelde de app geheel in Apple’s programmeertaal Swift. Hu bouwde de app naar aanleiding van een scriptie waaraan hij werkte. Drie keer raden waar die over ging. Juist, over de ontwikkeling van de iconische muziekspeler van Apple.

 

Het project heeft al de aandacht getrokken van Tony Fadell, voormalig SVP van Apple’s iPod-divisie (ook wel de “vader van de iPod” genoemd) en mede-uitvinder van de eerste iPhone. Of Hu’s app daadwerkelijk in de App Store zal verschijnen valt echter nog te bezien. “Ik werk sinds oktober aan dit project en het is afwachten of Apple het goedkeurt,” vertelde Hu tegen The Verge. “Ze hebben vast legitieme redenen om dat niet te doen, zoals patenten en zo.”

Als de applicatie niet in de App Store van Apple komt, zegt Hu dat hij het misschien nog steeds als een open source-project uitbrengt nadat hij de reactie van de gemeenschap heeft gepeild. Hu hoopt de ontwikkeling van de app tegen het einde van het jaar te kunnen voltooien.

Meer over de iPod ➔ Uyt den ouden doosch: de iPod

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Student ontwikkelt app die van de iPhone een iPod Classic maakt
Sluiten