Student ontwikkelt app die van de iPhone een iPod Classic maakt

Door: Night - 13 reacties
iPhone app iPod Classic
(Bron: Rewound)

Mis jij ook het nostalgische geluid van het iPod Classic clickwheel? Of de Cover Flow? Geen nood, een Amerikaanse ontwerpstudent heeft nu een iPhone app ontwikkeld die van je iPhone een heuse iPod Classic maakt.

In het snelle tijdperk van aanraakschermen en muziekstreaming, is er ook steeds vaker plaats voor retro-esthetiek. Dat moet  iOS-ontwikkelaar Elvin Hu, een ontwerpstudent aan Cooper Union College in New York City, ook gedacht hebben. Hij heeft een iPhone-app gebouwd die van je iPhone een full-screen iPod Classic maakt.

Maak van je iPhone een iPod Classic, met alle functies

De virtuele iPod Classic wordt geleverd met het bekende clickwheel, inclusief geluiden en haptische feedback. Ook de Cover Flow-functie ontbreekt niet. Hiermee kun je door al je albums en nummers bladeren om je muziek te kiezen. De app werkt – in tegenstelling tot de originele iPod – zowel in portrait modus als in landscape modus.

Hu ontwikkelde de app geheel in Apple’s programmeertaal Swift. Hu bouwde de app naar aanleiding van een scriptie waaraan hij werkte. Drie keer raden waar die over ging. Juist, over de ontwikkeling van de iconische muziekspeler van Apple.

 

Het project heeft al de aandacht getrokken van Tony Fadell, voormalig SVP van Apple’s iPod-divisie (ook wel de “vader van de iPod” genoemd) en mede-uitvinder van de eerste iPhone. Of Hu’s app daadwerkelijk in de App Store zal verschijnen valt echter nog te bezien. “Ik werk sinds oktober aan dit project en het is afwachten of Apple het goedkeurt,” vertelde Hu tegen The Verge. “Ze hebben vast legitieme redenen om dat niet te doen, zoals patenten en zo.”

Als de applicatie niet in de App Store van Apple komt, zegt Hu dat hij het misschien nog steeds als een open source-project uitbrengt nadat hij de reactie van de gemeenschap heeft gepeild. Hu hoopt de ontwikkeling van de app tegen het einde van het jaar te kunnen voltooien.

Meer over de iPod ➔ Uyt den ouden doosch: de iPod

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  computer space

  liever het omgekeerde, een app die faket dat een ipod een iphone is zodat whatsapp en signal zonder sim draaien.

 • Profielfoto
  syltheboy

  De app ClassicPlayer bestaat al langer dan vandaag, maar wel voor Jailbroken iDevices.

 • Profielfoto
  koen

  Mooi gedaan! En geprogrammeerd in SwiftUI, chapeau.

 • Profielfoto
  defores

  Not even close, dan pak ik mijn iPod classic zelf wel

 • Profielfoto
  Cenobyte

  defores op 30 november 2019 22:03
  Not even close, dan pak ik mijn iPod classic zelf wel

  Tja, je hebt altijd van die mensen die zelf niks kunnen maken en dan een ander maar afzeiken:-)

 • Profielfoto
  demandiebakt

  Leuk gedaan 😀

 • Profielfoto
  PowerMac

  leuk

 • Profielfoto
  EGrafland

  Lachen, ik heb nog een werkende iPod Classic, maar ik zou dit ook wel gebruiken. Laat maar komen.

 • Profielfoto
  NASI-GORENG

  cool 👌🏼

 • Profielfoto
  Bonte

  Grappig, dat zou ik wel willen installeren. Hopelijk laat Apple het toe al vrees ik dat er dan 1000 varianten op de markt zullen komen.

 • Profielfoto
  defores

  @Cenobyte, zo ingewikkeld is dit nou ook weer niet

 • Profielfoto
  strigoi

  Leuk, waarschijnlijk zit hier niemand op te wachten. Althans ik niet, omdat het de wereld op z’n kop is. Maar wellicht voor sommigen uit nostalgisch oogpunt eventjes leuk.

  We hebben het er in ieder geval wel over, een boel mensen weten nu van zijn bestaan. En als het goed is heb je in die paar maand tijd ook weer het nodige van coderen opgestoken. Dus win, win voor onze Elvin. Mooi werk en slim gedaan!

 • Profielfoto
  TandMac

  ik zou het direct installeren!

  Mooi!