Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 4 november 2019

Adobe brengt beperkte Photoshop-applicatie voor iPad uit

Adobe heeft bekendgemaakt dat de Photoshop-applicatie nu eindelijk beschikbaar is voor de iPad. Het gaat vooralsnog om een beperkte versie. Je zult dus niet alles kunnen doen dat je nu gewend bent, maar toekomstige updates moeten daar wel voor zorgen.

Vorig jaar maakte Adobe bekend dat Photoshop officieel naar de iPad zou komen, tijdens het Max-evenement. Vorige maand werd dit nieuws nog eens bevestigd, met de mededeling dat het om een beperkte versie zou gaan. Hoewel er nog geen officiële aankondiging is, staat de app inmiddels wel al in de App Store en kun je hem al downloaden naar je iPad.

Photoshop voor iPad downloaden

Aanvankelijk kun je de Photoshop-applicatie gratis downloaden en voor dertig dagen gebruiken. Wil je het programma na die dertig dagen blijven gebruiken, dan heb je daar een Creative Cloud-abonnement van Adobe voor nodig. Mocht je al een abonnement hebben afgesloten voor één van de desktopapplicaties waar Photoshop onder valt, dan kun je inloggen met je bestaande account en heb je geen extra kosten.

De applicatie biedt ondersteuning aan voor de Apple Pencil en laat je werken aan psd-bestanden — inclusief alle lagen die daarbij horen. Daarnaast zijn enkele opties en mogelijkheden geoptimaliseerd voor het touchscreen van de iPad, waardoor je weinig problemen moet tegenkomen tijdens het gebruik.

Photoshop iPad screenshot Adobe Illustrator 001
Klik/tap voor groter.

Mocht je beginnen aan een bestand en wil je daarna op een computer verder werken, dan is dat mogelijk. Je synchroniseert je bestanden en voortgang dan via de cloud. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat de opties momenteel nog beperkt zijn, maar in de toekomst worden de mogelijkheden uitgebreid en zou de iPad-versie niet mogen afwijken van andere versies.

Photoshop werkt op deze iPads

Photoshop werkt helaas niet op elke iPad. Deze iPad-modellen worden ondersteund:

  • iPad Pro
  • iPad Pro (12,9-inch)
  • iPad Pro (10,5-inch)
  • iPad Pro (9,7-inch)
  • iPad (vijfde generatie)
  • iPad Mini 4
  • iPad Air 2

Ondertussen lijkt Adobe ook te werken aan een versie van Illustrator op de iPad. Hier zou het gaan om de echte versie van het programma, niet eentje die uitgekleed is.

Reageer op artikel:
Adobe brengt beperkte Photoshop-applicatie voor iPad uit
Sluiten